Twitter a transmis, marti, ca adresele de e-mail si numerele de telefon incarcate de utilizatori pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei au fost folosite ... "din neatentie" in scopuri publicitare.
Reteaua de micro-blogging a spus ca eroarea a fost indreptata incepand din 17 septembrie, insa nu a precizat si cati utilizatori au fost afectati, conform Reuters.
"A fost o greseala si ne cerem scuze", a transmis compania intr-o postare.
Majoritatea companiilor care au retele de socializare, inclusiv Twitter si Facebook, s-au confruntat in ultima vreme cu presiuni din partea utilizatorilor, dar si autoritatilor de reglementare la nivel global, cu privire la modul in care platformele lor gestioneaza datele utilizatorilor.
Twitter a explicat ca atunci cand agentii de publicitate si-au incarcat listele de marketing, este posibil ca unii utilizatori sa se fi potrivit cu persoanele de pe lista lor, bazandu-se pe e-mailul sau numarul lor de telefon.
Aceste date au fost furnizate de detinatorii de conturi pe Twitter, pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei.
Insa, compania a spus ca la aceste informatii nu au avut acces parti terte, dar utilizatorii au fost expusi la publicitate targetata.
Vezi si Twitter recunoaste ca a folosit din 2018 datele utilizatorilor fara acordul acestora
A.D. ...citeste mai departe despre "Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie" pe... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 11:05
Project Agora, primul marketplace programatic cu spatii publicitare premium din regiune, lanseaza o campanie si un nou format de video pentru publicitatea pe mobil: VertiGo.
Formatul presupune o experienta video fireasca pentru telefonul mobil, chiar si pentru clipuri video care nu au fost filmate vertical, fiind accesibil tuturor brandurilor din Grecia, Romania, Ungaria si Orientul Mijlociu, principalele piete in care activeaza Project Agora.
"Nu demult radeam de cei care filmeaza pe verticala cu telefonul, iata insa ca majoritatea dicteaza. 98% din utilizatorii de smartphone-uri de astazi consuma continut pe verticala, ruland informatiile printr-un simplu scroll.
Adaptarea formatului la modul de consum a dat rezultate imediate: VertiGo reuseste sa atinga o rata mai mare de engagement, eficienta fiind sustinuta si de mecanismele de targetare in sistem programatic a audientelor ...citeste mai departe despre "Project Agora lanseaza in Romania, Grecia, Ungaria si Emiratele Arabe Unite o campanie pentru trecerea la publicitatea video verticala pe telefonul mobil" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 15:47
Facebook Inc. planuieste sa introduca spoturile publicitare similare celor difuzate de televiziuni, o strategie care ar urma sa aduca retelei de socializare venituri de aproximativ 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei.
Cea mai mare retea de socializare din lume, care are in prezent 1,15 miliarde de utilizatori, incearca sa sparga monopolul detinut de retelele de televiziune in privinta bugetelor din publicitate, scrie bloomberg.com.
Astfel, incepand din acest an, pe Facebook ar urma sa apara spoturi publicitare cu o durata de 15 secunde, similare celor difuzate la TV. Aceasta strategie va aduce retelei de socializare venituri de aproximativ 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei.
Facebook vrea sa isi creasca veniturile avand in vedere milioanele de utilizatori care viziteaza acest site zilnic, inclusiv in timpul orelor de prime-time (20.00 si 23.00).
In ultimul trimestru, 61% din membrii Facebook au intrat pe aceasta retea de socializare zilnic, numarul acestora fiind in crestere.
"In fiecare seara, intre 88 si 100 de milioane de persoane utilizeaza Facebook in timpul orelor de prime-time, numai in SUA", a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer la Facebook.
Elisabeth Diana, un purtator de cuvant al companiei, a refuzat sa comenteze noua strategie de publicitate a Facebook.
Mark Zuckerberg, "sensibil" la reactia utilizatorilor Facebook in legatura cu publicitatea
Reteaua de... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 16:40
Nu se multumesc sa te urmareasca pe tine. Iti urmaresc si prietenii. Internetul e plin de firme de publicitate care urmaresc utilizatorii web din site in site, iar acum se produce o transformare: a aparut tehnologia care detecteaza cine sunt cei cu care impartasesti idei sau stiri.
Ideea este denumita "retargetare sociala" si realizeaza harti virtuale ale conexiunilor dintre oamenii care folosesc anumite aplicatii sau care trimit link-uri prin e-mail, scrie Technology Report. Astfel, publicitarii au posibilitatea sa afle cine este interesat de anumite produse (de exemplu, acceseaza pagina unui articol de pe un site de imbracaminte si trimite linkul mai departe, cunostintelor).
Cu alte cuvinte, un fel de "telefonul fara fir" automat. Exista o regula valabila pentru orice brand: de cele mai multe ori, viitorul client este o cunostinta a unui client existent.
"Daca ai un milion de oameni care ti-au accesat un site cu carduri de credit, afli apoi cu cine au impartasit informatia si ai sapte milioane de oameni", explica Gurbaksh Chahal, fondator si CEO al RadiumOne, o companie din San Francisco specializata pe identificarea conectivitatii dintre utilizatori pentru targetarea reclamelor. Chahal a vandut in 2007, companiei Yahoo, firma de publicitate BlueLithium, pentru 300 milioane de dolari.
RadiumOne, un startup care obtine informariile pe care nu le impartaseste Facebook
RadiumOne foloseste on combinatie de tehnologii cunoscute, care ofera utilizatorilor... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 18:44
Advertiserii care doresc sa creeze campanii de comunicare online in domeniul medical prin Bursa de Reclama au acum la dispozitie trei noi site-uri: Paginamedicala.ro, Paginafarmacistilor.ro si Doctor.ro.
PaginaMedicala.ro reprezinta comunitatea profesionistilor din domeniul sanatatii, in prezent fiind inregistrati peste 26.000 de membri. PaginaFarmacistilor.ro se adreseaza in special farmacistilor si asistentilor de farmacie. Site-ul reprezinta o comunitate virtuala cu 2.860 de membri din domeniul farmaceutic, care au acces la: stiri, evenimente, video, joburi, medicamente, pagini farmacii si servicii premium. Proiectul Doctor.ro reprezinta platforma de programari online la medic. Site-ul faciliteaza accesul pacientilor la medic si la tratamente specializate pentru problemele de sanatate ale acestora.
Clientii pot comanda campanii de comunicare online pentru aceste site-uri direct prin Bursa de Reclama, avand astfel posibilitatea de a-si transmite mesajele publicitare catre specialistii din domeniu printr-un sistem eficient de targetare.
Agentiile pot implementa campanii online prin intermediul agentiei de publicitate Digital Ads care, de asemenea, foloseste tehnologia Bursei de Reclama. mai mult
Miercuri, 30 Mai 2012, ora 17:50
Utilizatorii de internet s-au obisnuit cu ideea ca activitatea lor in mediul online este monitorizata de softuri care incearca sa le ofera reclama targetata. Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu cat de evoluat este acest sistem de targetare.
De exemplu, firmele de publicitate vor putea identifica in curand si varsta utilizatorilor, cu ajutorul fotografiilor, potrivit TechnologyReview.com.
Acest lucru va fi posibil cu ajutorul Face.com, pe care site-urile sau aplicatiile il pot folosi pentru a numara persoanele care apar intr-o fotografie, genul si relatia dintre ele. Incepand din aceasta saptamana, Face.com va include si serviciul de detectare a varstei persoanelor din fotografii.
"Ne trimiti o fotografie cu o persoana, iar noi iti trimitem inapoi o estimare a varstei", explica Gil Hersch, CEO si cofondator Face.com. Pentru a putea folosi serviciul, programatorii utilizeaza la randul lor un software prin care trimit fotografii catre Face.com si primesc inapoi rezultatele.
Publicitarii, cei mai interesati de sistem
"Mai multi clienti ne-au spus deja ca sunt interesati de serviciul nostru de detectare a varstei, iar eficientizarea publicitatii este una din aplicatiile serviciului nostru. Unele firme de publicitate folosesc deja sistemul de detectare a sexului pentru a afisa reclame targetate", a adaugat Hersch.
Aproximativ 45.000 de programatori folosesc in momentul de fata serviciile Face.com, procesand aproximativ un miliard de fotografii pe luna,... mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:31
In cursa frenetica dupa clientii, companiile ne bombardeaza cu reclama la tot pasul. Totul este branduit, de la mijloacele de transport in comun, la cutiile cu lapte, pungile de cumparaturi si traditionalul televizor. Din nefericire pentru companii, consumatorii au invatat sa ignore mare parte din informatii.Yankelovich, o companie de cercetare de piata, estimeaza ca un locuitor dintr-un oras mare este expus in medie la 5.000 de reclame zilnic.
Acest lucru inseamna ca ne lovim de 3-5 mesaje pe minut, in functie de cat de mult dormim, conform calculelor Forbes.
In acest "vacarm", consumatorilor le este din ce in ce mai greu sa cearna informatia care conteaza pentru ei.
Nu este surprinzator faptul ca identificarea lor cu anumite branduri a devenit din ce in ce mai greu de realizat.
Anul trecut, spre exemplu, cantitatea medie de raspunsuri la mailurile trimise de companii a scazut in SUA sub 1%.
Concluzia - comportamentul consumatorilor s-a schimbat. Explozia social media a adus review-urile de produse, brandurile si experientele altor consumatori mai aproape de public.
Deoarece consumatorii au mai multa incredere in aceste recomandari decat in mesajele publicitare, deciziile de cumparare nu mai sunt dictate de cele din urma.
Fenomenul este demonstrat de studii recente, care arata ca doar 14% dintre consumatori au incredere in mesaje publicitare, in timp ce 90% cred in review-uri.
In acest context, companiile pot actiona pe trei cai pentru a "repara" relatia cu consumatorii:... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:16
"Umorul te poate aduce in zona de brand neserios. Nu trebuie sa plictisesti consumatorul. Exagerarea unei directii duce la plictiseala, apare un efect care in engleza se numeste "wear-out", tocirea simturilor. Umorul functioneaza cu conditia sa-l particularizezi la brand ", a declarat Sorin Psatta, Integrated Communication Director la BBDO Romania, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.“Daca vrei sa cunosti o natiune studiaza-i publicitatea. Publicitatea romaneasca reflecta starea societatii si a romanilor din ultimii doi ani. Noi avem povestea cu hazul de necaz, care ne caracterizeaza, deci cumva ar trebui sa radem si in momentul in care suntem in groapa”.
Potrivit acestuia, vremurile pe care le traim nu sunt neaparat cele mai comice, iar umorul nu se potriveste oricarui brand.
“Sunt branduri carora nu le pica foarte bine facutul cu ochiul, gluma din coltul gurii sau mesajul cu subinteles. Insa la un moment dat, toate brandurile ajung sa aplice aceasta metoda, din disperare. Din dorinta de a nu deveni previzibil, cateodata un brand serios ajunge sa transmita un mesaj umoristic. Umorul nu are intotdeauna un efect pozitiv”, a subliniat specialistul in publicitate.
Potrivit Inc.com, exista doua mari greseli pe care le fac marketerii in campaniile de publicitate.
Prima este incercarea de a include prea multa informatie despre produs. De indata ce incepi sa faci acest lucru iti poti pierde publicul.
A doua greseala o fac... mai mult
Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 13:24
In 1998, Yahoo avea trafic si venituri incredibile si urma sa devina ceea ce pana la urma a devenit Google: centrul lumii IT, potrivit unei scrisori deschise publicate de Paul Graham, cel care a pus bazele Yahoo! Store, inainte sa parasesca gigantul web.Atunci cand Yahoo a cumparat un mic start-up, Viaweb, Jerry Yang a organizat o intalnire cu noii angajati. Acestia veneau cu o idee despre cum ar trebui sortate rezultatele unui motor de cautare, folosind un algoritm asemanator cu cel al Google.
Toate acestea se petreceau in 1998, inainte ca Google sa ia fiinta.Lupta cu Google, pierduta a prioriViaweb avea un sistem de cautare centrata pe shopping care sorta rezultatele in functie de cati bani urma sa aduca fiecare link platit. Cu cat un link era mai accesat, cu atat era ridicat mai tare in pagina de rezultate. In intalnirea cu angajatii abia veniti, Jerry Yang, pe atunci CEO al Yahoo, nu a parut interesat de noua tehnologie, oricat de revolutionara ar fi parut. Motivul pentru care Yahoo nu vroia sa introduca aceasta tehnica de extragere a pontentialului maxim din trafic era ca advertiserii plateau deja prea mult. Daca ar fi folosit un algoritm bazat pe traficul real, Yahoo ar fi castigat mai putin. In acea perioada, cei mai multi bani veneau din reclama prin bannere. Advertiserii erau dispusi sa plateasca sume enorme pentru a fi prezenti pe Yahoo. Spre exemplu, echipa de vanzari de la Yahoo reusea sa vanda celor de la Procter & Gamble afisari de bannere in valoare de... mai mult
Joi, 12 August 2010, ora 13:31