Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bill Gates: Internetul va schimba televiziunea urmatorii in 5 ani

Bill Gates: Internetul va schimba televiziunea urmatorii in 5 ani

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos ca Internetul va schimba fundamental televiziunea in urmatorii cinci ani, iar consumatorii de atunci vor ride de ceea ce numim noi astazi divertisment TV, scrie presa americana.

Explozia de continut digital online, precum si functiile interactive specifice calculatorului (care va lua locul vechiului televizor ) vor face pe viitor ca experienta multimedia in general sa fie diferita peste cinci ani fata de cea de acum, spune Gates. "Sunt absolut uimit ca oamenii nu inteleg faptul ca in industria TV, peste numai cinci ani, oamenii vor rade de ceea ce numim noi azi TV", a explicat el. Imnultirea serviciilor de Internet in banda larga (broadband), precum si site-urile video de tipul YouTube, au facut deja ca multi utilizatori sa renunte la vechiul televizor si sa urmareasca emisiunile, filmele, videoclipurile muzicale si altele direct pe calculator. Posturile TV mari asigura acum si transmisii pe Net.

Flexibilitatea oferita de Internet, care permite organizarea de "canale TV personalizate", va invinge in final reticenta celor care nu vor decat un televizor si o telecomanda, cu care sa schimbe intr-una canalele. In cazul transmisiilor online utilizatorii sunt mai deschisi si la reclame, spre deosebire de clasicul TV, unde oamenii folosesc diverse aplicatii pentru a scapa de calupurile de reclame, inclusiv inregistrarea programelor si vizionarea lor cu intarziere, sarind peste publicitate.
"Subiectele fiebinti, precum alegerile sau Olimpiada, sunt cel mai groaznic de urmarit pe sistemul TV. Trebuie sa astepti comentatorii sa vorbeasca despre ceea ce te intereseaza, sau pierzi discutia si atunci nu poti sa mai dai inapoi", a explicat Gates. "Solutiile online pentru toate aceste subiecte sunt net superioare", a spus el. Chiar daca in acest moment nu toata lumea se uita la stiri sau documentare TV pe calculator, deja pentru filme, emisiuni inregistrate sau desene animate, calculatorul este numarul unu in preferintelor.

"Televiziunea isi schimba sistemul de transmisie, orientandu-se tot mai mult spre Internet, iar marii operatori de telefonie care cautau solutii de relansare a afacerilor lor construiesc astfel de retele care vor permite oferirea de acces la Net si programe TV online, vom avea in scurt timp o experienta noua", a povestit Gates.

Co-fondatorul YouTube Chad Hurley a declarat anterior ca televiziunea online va schimba profund industria reclamelor TV, pentru ca ofera avantajele Internetului: targetare detaliata a publicului, vizionarea reclamei numai de catre cei care vor si asa mai departe. "In urmatoarele luni vom derula mai multe teste in acest sens si vom experimenta sa vedem cum interactioneaza oamenii cu asftel de reclame, pentru a realiza cea mai buna solutie pentru avertiseri si utilizatori", a promis el. Publicitarii deruleaza deja numeroase teste online cu formate video, insa deocamdata ele sunt valabile mai ales pentru cei care au conexiuni la Internet mai bune, necesitand o banda mai larga pentru transmisie.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1057 ori