Pe langa angajati competenti si motivati, un plan de afaceri bine pus la punct si incadrarea in bugetul prestabilit, pentru bunul mers al unei firme, trebuie luate anumite masuri de siguranta. Niciun om de afaceri nu isi permite riscul de pierdere a documentelor, actelor sau a bunurilor de valoare, drept urmare sa isi puna businessul in pericol. De aceea, pentru a se asigura ca activitatea zilnica a companiei nu este perturbata si totul se desfasoara conform planului, se impun anumite investitii. Iata cateva sfaturi utile.
Sisteme de alarma si supraveghere
Orice firma are nevoie de un sistem de supraveghere performant, care sa monitorizeze activitatea atat in interiorul, cat si in exteriorul sediului. In primul rand, siguranta angajatilor primeaza. Orice masura de siguranta este binevenita. In plus, in cazul in care se incearca intrarea prin efractie pentru sustragerea bunurilor de valoare sau a documentelor, atunci camerele de supraveghere vor inregistra totul. Pe langa acest aspect, este recomandat sa fie instalat si un sistem de alarma, care sa tina persoanele suspicioase la distanta, deci sa descurajeze posibilele infractiuni.
Pastrarea in siguranta a datelor si documentelor
Datele din cadrul unei firme au un caracter strict secret si trebuie tinute in siguranta. Pe langa clasicele dosare, majoritatea documentelor si fisierelor sunt pastrare in mediul online. Totusi, in cazul in care computerul pe care acestea sunt stocate se defecteaza sau este tinta unui... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:20
Aceasta pandemie ne-a afectat pe toti din numeroase puncte de vedere, fie ca e vorba de viata personala sau cea profesionala. Totusi, s-au gasit numeroase solutii pentru a putea sa ne continuam viata de zi cu zi intr-un mod cat mai normal posibil si, in acelasi timp, sa avem grija de sanatatea noastra.
Acelasi lucru este valabil si in cazul calatoriilor. Chiar daca inca mai exista restrictii, acest lucru nu inseamna ca nu te poti bucura din cand in cand de o mica vacanta. Important este sa respecti cateva reguli de siguranta pentru a avea o experienta cat mai placuta. Iata cateva sfaturi la indemana:
Verifica restrictiile locale
Inainte de a planifica o calatorie, verifica daca exista restrictii in zona in care vrei sa pleci, dar si daca riscul de infectare este scazut sau ridicat. In plus, tine cont ca, desi poate fi sigur sa calatoresti intr-un anumit loc, situatia se poate schimba de la o zi la alta, asa ca fii cu ochii pe orice modificare care poate sa apara.
De asemenea, tine cont si de faptul ca poate fi necesar sa intri in carantina cand ajungi sau dupa ce te-ai intors de la destinatie. Momentan, ar fi ideal sa calatoresti mai degraba in tara decat international. In acest fel, eviti carantina si alte costuri suplimentare.
Gandeste-te cum vrei sa calatoresti
Cea mai sigura modalitate de a calatori in aceasta perioada ramane cu masina personala, mai ales daca poti ajunge la destinatie intr-o zi. In acest fel limitezi contactul cu alte persoane... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 17:47
Statele Unite, Rusia si Brazilia nu figureaza pe o lista cu destinatii sigure care urmeaza sa fie prezentata marti de Uniunea Europeana (UE). Informatia a fost confirmata de pentru Reuters de catre trei diplomati.
Cele 27 de state membre UE - care se pronunta prin vot la ora 10.00 GMT (13.00, ora Romaniei) - urmau sa aprobe aceasta lista pe care se afla numele a 14 tari in care calatoriile de afaceri si agrement urmeaza sa fie autorizate incepand de miercuri, precizeaza ei.
Pe lista figureaza Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, maroc, noua Zeelanda, Rwanda, Serbia, Coreea e Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay.
In afara de Statele Unite, Rusia si Brazilie nu apar nici ele pe lista.
Cei 27 ar putea de asemenea sa autorizeze calatorii in China - cu conditia ca Beijingul sa-si dea aprobarea.
Reciprocitatea este necesara pentru ca o tara sa apara pe lista.
In vederea aprobarii, ea este necesar sa fie votata de 15 state membre UE care sa reprezinte cel putin 65% din populatia UE.
Patru diplomati europeni declara ca lista urma sa fie aprobata. ...citeste mai departe despre "Lista celor 14 destinatii considerate sigure de UE, de la 1 iulie, exclude SUA, Rusia si Brazilia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 14:02
Doar o treime dintre angajatii (34%) din companiile mici au primit instructiuni despre cum sa lucreze in siguranta de pe laptopurile, tabletele si smartphone-urile personale, pe durata auto-izolarii, in ciuda faptului ca tot mai multe date de afaceri parasesc perimetrul corporativ, potrivit ultimului studiu Kaspersky privind lucrul de acasa.
"Desi companiile mici sunt mai putin inclinate sa ofere personalului lor dispozitive ale companiei pentru a lucra de acasa, doar o treime dintre angajatii (34%) din aceasta categorie au primit instructiuni despre cum sa lucreze in siguranta de pe laptopurile, tabletele si smartphone-urile personale, pe durata auto-izolarii - in ciuda faptului ca tot mai multe date de afaceri parasesc perimetrul corporativ", arata concluziile ultimului studiu Kaspersky privind lucrul de acasa, care evidentiaza importanta protectiei si constientizarii securitatii pentru companiile mai mici.
Potrivit studiului, lucrul de acasa de pe dispozitivele personale a devenit o necesitate pentru unele organizatii mici, pe durata pandemiei. "Insa, chiar si fara masurile de restrictie impuse de Covid-19, aceasta practica ramane relevanta pentru unele companii, intrucat ofera libertate mai mare angajatilor sa lucreze oricand, de oriunde, ajutandu-i in acelasi timp pe angajatori sa reduca din costurile echipamentelor IT. Cu toate acestea, pe langa beneficiile evidente pentru business, companiile trebuie sa ia in considerare protejarea dispozitivelor personale ale... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 17:39
Perioada de incercare la care cu totii au fost supusi prin pandemia de coronavirus pare sa stagneze sau cel putin sa se relaxeze intr-un ritm prea lent. Obisnuiti cu viata agitata, cu mersul grabit al tuturor lucrurilor, multi incearca sa se readapteze, sa revina la starea normala de trai, chiar daca asta presupune un efort aparte.
Spre deosebire de perioada de dinainte de pandemie, acum solutiile pentru diverse nevoi si probleme nu se gasesc la fel de usor. Domeniul transporturilor este unul dintre cele care au fost puternic afectate. Odata cu relaxarea masurilor impuse de autoritati, si agentiile de transport incearca sa se adapteze rigorilor actuale, astfel incat sa ofere publicului serviciile atat de necesare.
Fie din nevoia de reechilibrare a situatiei economice din familie, fie din alte motive, tot mai multi romani se orienteaza dupa servicii transport persoane Romania Germania, o destinatie frecvent regasita in cautarile efectuate online mai ales de public. Interesul este de a beneficia nu doar de un mijloc de a ajunge la destinatia dorita, ci si de a beneficia de corectitudine.
Din dorinta de a elimina astfel de probleme, precum imposibilitatea de a pleca in Germania din lipsa unui mijloc sigur de transport, reNNen.ro iese in intampinarea publicului larg cu servicii de profil, adaptate la noile rigori privind transportul de persoane.
Calatorii Romania - Germania in conditii avantajoase, prin reNNen.ro
Spre deosebire de conditiile de transport cu care... mai mult
Marti, 26 Mai 2020, ora 12:48
Google.org, divizia Google ce se ocupa de proiecte filantropice, va acorda o finantare de 200.000 de dolari catre organizatia Adfaber, un ONG din Romania a carei misiune este incurajarea programarii, educatiei digitale si sustinerea adoptiei tehnologiei in randul copiilor.
Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranta online si activitati conexe pentru profesori si copii, cu scopul de a ajuta elevii romani sa devina cetateni online constienti si responsabili.
Proiectul finantat de Google.org si dezvoltat de Adfaber se va derula timp de un an. Adfaber va realiza si oferi copiilor (cu varste intre 7 si 15 ani) programe educationale despre siguranta online, prin formarea profesorilor si sprijinirea lor pentru a-i pregati pe elevi. Adfaber va furniza materialele educationale si suportul pedagogic.
Acestea includ scenarii de lectie, training online si cursuri de pregatire fata in fata cu profesorii.
"Sunt o serie de intrebari despre siguranta online pe care nimeni nu le adreseaza cand discuta cu copiii, desi in ziua de astazi sunt foarte importante.
De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor si elevilor in siguranta online si ce inseamna sa fii un cetatean digital responsabil.
Suntem onorati si norocosi sa colaboram in urmatoarele luni cu profesori, parinti si elevi pentru a implementa in Romania unul dintre cel mai importante programe de siguranta online dedicate copiilor" - Alin Chiriac, fondator Adfaber
"Credem ca este... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 11:18
Google lanseaza in Romania programul "Eroii Internetului", care isi propune sa ajute copiii sa invete sa exploreze Internetul in siguranta si cu incredere. Cu ajutorul acestui program, copiii deprind cunostintele digitale de baza, de siguranta si securitate online.
Programul poate fi accesat la adresa: https://g.co/EroiiInternetului.
"Eroii Internetului" este pentru copii cu varste scolare si parintii lor, precum si profesori. "Eroii Internetului" cuprinde o programa despre siguranta online, dedicata profesorilor, lectii digitale ce pot fi folosite in predare si activitati ce pot fi folosite in clasa. De asemenea, platforma ofera un un ghid al familiei, care va ajuta parintii si copiii sa discute, sa invete si sa se gandeasca impreuna la siguranta online.
Copii invata sa distribuie prudent informatii - responsabilitatea comunicarii online, ce ai voie sa distribui si cu cine, sa nu se lase pacaliti online, in principal prin a detecta ce este real si fals; cum sa-si securizeze secretele (informatiile personale), conduita pe internet si cum sa fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, sa fie curajosi si deschisi si sa intrebe un adult atunci cand intalnesc ceva suspect pe Internet.
Copiii isi pot testa cunostintele astfel invatate in jocul Interland, in care trebui sa strabata cu bine Taramul comorii, Taramul Amabilitatii, Raul Realitatii si Muntele Atentiei, iar dupa ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diploma.
Programul... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 12:04
Astazi, e mai usor ca niciodata sa ne bucuram in confortul propriei case de ceea ce ne ofera lumea exterioara. Putem viziona filmele preferate, ne putem face aprovizionarea saptamanala instalati confortabil pe canapea si putem comanda cina la restaurantul favorit, care ne-o livreaza direct la usa.
Pe masura ce platim tot mai multe bunuri si servicii online, vrem sa ne asiguram ca facem acest lucru in siguranta. Visa si bancile partenere colaboreaza strans pentru a asigura securitatea platilor, folosind mai multe niveluri de securitate pentru a preveni frauda, pentru a proteja datele detinatorului de card si pentru a-l ajuta sa isi recupereze banii daca cineva ii foloseste cardul fara permisiunea sa.
"Cardul ramane cea mai sigura si rapida optiune prin care consumatorii pot achita direct de acasa orice produs sau serviciu pentru nevoile zilnice, fie ca vorbim despre achizitia de alimente sau haine, plata facturilor sau transferul de bani catre o alta persoana. Ca o dovada ca romanii inteleg tot mai clar utilitatea platilor cu cardul, valoarea medie a unei tranzactii online cu cardurile Visa din Romania a crescut cu 10% in martie fata de aceeasi perioada din 2019.
Cele mai mari cresteri ale tranzactiilor online au putut fi observate in cazul restaurantelor (+524%), magazinelor alimentare (+147%), farmaciilor (+64%) si al platilor de utilitati (+51%). Un avantaj evident al platilor electronice este accesul rapid si in deplina siguranta la contul bancar, oricand si... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 16:37
Pensiile private ale romanilor sunt in siguranta si nu sunt afectate de volatilitatile conjuncturale ale pietelor financiare, a declarat, joi, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara al Sectorului Sistemului de Pensii Private, Dan Armeanu.
"Economia mondiala este influentata de pandemia COVID-19, intreprinderile si-au redus productia ca efect al cererii diminuate de produse si servicii iar unele chiar s-au inchis temporar. Aceasta perturbare a bunului mers al economiei se reflecta si asupra pietelor financiare, acestea inregistrand scaderi semnificative, pretul instrumentelor financiare nefiind imuabil. Cu toate acestea, sistemul de pensii private, in considerarea termenului lung de economisire si investire de 30-40 de ani, este cel mai putin afectat, datorita unei diversificari echilibrate si prudente a investitiilor. In 3 - 4 decenii de acumulare si investire a contributiilor au loc episoade de volatilitate ridicata pe termen scurt, asa cum s-au consemnat in ultimii ani in august 2015, ianuarie 2016, iunie
2016, iunie 2017 si in decembrie 2018", a spus Dan Armeanu, intr-un comunicat transmis AGERPRES.
El a mentionat ca printr-o politica de investitii conservatoare, cu investitii de peste 60% in titluri de stat, administratorii de fonduri de pensii private asigura respectarea cerintelor privind securitatea, calitatea si profitabilitatea activelor. Politica de investitii are in vedere totodata si diversificarea portofoliilor fondurilor de pensii... mai mult
Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 09:20