Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 16:37
374 citiri
Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi
România a înregistrat duminică cel mai mic consum de electricitate din istorie FOTO Pixabay

Duminică, 14 aprilie, între orele 12.00 și 15.00, consumul de energie electrică al României a atins un minim istoric: 3.900 MW. Această valoare a fost înregistrată aproape de ora 15.00 și este cea mai mică din 2007, de când Transelectrica a început să prezinte datele interactive producție/consum.

Este cu siguranță cel mai mic din epoca modernă a României, dat fiind că, mai înainte, aveam un consum industrial consistent care făcea ca, zilnic, iarnă sau vară, să avem cel puțin 8.000 MW consum instantaneu de zi, scrie economedia.ro.

S-a ajuns aici din două motive principale. Primul dintre ele este aportul prosumatorilor, posesorii de mii de MW instalați, care, beneficiind de zile calde, cu soare, își produc intern necesarul de electricitate, fără a mai "trage" din sistem.

Al doilea motiv este consumul general, industrial și casnic extrem de scăzut. Fabricile, marii consumatori nu-și revin cu producția, în ciuda faptului că prețurile din piață au scăzut mult, ajungând deja sub nivelurile de dinainte de 2022, anul invaziei rusești în Ucraina.

...citeste mai departe despre "Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi" pe Ziare.com

Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
#curent electric, #consum electricitate, #consum mic, #record istoric, #Romania , #Stiri Macroeconomie