Grupul RCS&RDS, care opereaza reteaua de telefonie mobila Digi Mobil, a fost amendat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cu 10.000 de lei, pentru ca a aplicat un tarif prea mare la transmiterea de SMS-uri in cadrul unui concurs cu premii.
ANCOM a mai constatat ca RCS&RDS nu si-a informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea SMS-urilor catre numarul scurt intern 1872, in cadrul concursului "Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!".
Astfel, pe langa plata amenzii, operatorul a mai fost obligat sa restituie integral abonatilor participanti la concurs diferenta dintre costul suplimentar tarifat si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementarilor ANCOM.
Autoritatea subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa primeasca informatii clare despre tariful aplicabil la mesajele trimise catre numere scurte, ...citeste mai departe despre "RCS&RDS, amendata pentru ca si-a pacalit abonatii: Le va da banii inapoi pagubitilor" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Mai 2016, ora 16:07
Piata locala de telefonie mobila a stagnat in ultimi doi ani in privinta numarului de utilizatori, in timp ce volumul de trafic de voce se afla intr-o continua crestere, dar cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu anii precedenti, potrivit unei analize a Consiliului Concurentei (CC).
"Analizand datele referitoare la numarul total al utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania, se poate observa ca in ultimii ani piata serviciilor de telefonie mobila a inregistrat o usoara scadere, urmata de o stagnare in ultimele patru semestre. Cu toate acestea, atat volumul de trafic de voce originat cat si cel terminat in retelele de telefonie mobila din Romania se afla intr-o continua crestere. Se poate observa ca volumul de trafic originat de utilizatorii finali, desi aflat pe un trend ascendent, a crescut cu o rata din ce in ce mai mica in comparatie cu cea a anilor precedenti", se spune in analiza institutiei, potrivit Mediafax.
Scaderea se reflecta si in rata de penetrare a cartelelor SIM active, nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013 fiind cu 3 puncte procentuale mai redus decat cel inregistrat in 2011.
"Acest fapt contrazice evolutia mediei ratei de penetrare a cartelelor SIM la nivelul Uniunii Europene, care inca din 2004 se afla pe un trend ascendent", se precizeaza in document.
Odata cu scaderea ratei de penetrare a SIM-urilor, se observa o crestere a volumului de trafic de voce originat de utilizatorii finali catre alte retele de telefonie... mai mult
Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 13:27
RCS&RDS va avea functionale un numar de 500 de antene 3G pana la finalul anului, de la peste 300 in prezent, si va continua sa extinda numarul acestora in 2015, pentru ca reteaua operatorului sa aiba acoperire nationala, a declarat directorul comercial al Digi Mobil, Ovidiu Bejan.
"RCS&RDS are de indeplinit o serie de obligatii in privinta licentei 3G. In prezent, RCS&RDS are peste 300 de antene 3G functionale si speram sa depasim 500 pana la finele anului. Procesul de extindere a retelei 3G va continua si in 2015 pentru a indeplini obligatiile prevazute in licenta cumparata in 2012", a afirmat Bejan, intr-o conferinta de presa, transmite Mediafax.
In septembrie 2012, in urma unei licitatii organizate de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), RCS&RDS si-a adjudecat un bloc de 5MHz in banda de frecventa de 900 MHz, valabil pentru perioada 2014 - 2029, pentru care operatorul a platit 40 milioane de euro.
Bejan a mai spus ca procesul de rebranding al magazinelor operatorului va continua si in 2015, urmand ca toate cele peste 300 de puncte de desfacere sa functioneze sub brandul Digi.
"Procesul a inceput in acest an si avem deja 23 de magazine care actioneaza sub acest brand, iar pana la finele anului vom ajunge la 35. In 2015, toatele magazinele noastre vor activa sub acest brand", a mai spus Bejan.
El nu a dorit sa dea informatii despre numarul de clienti RCS&RDS de servicii de telefonie mobila.
RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti... mai mult
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 15:16
1Compania RCS&RDS a solicitat inregistrarea marcii "Digi Online" si planuieste sa lanseze serviciul de distributie de televiziuni prin intermediul internetului, au declarat surse din industria media.
In data de 12 noiembrie, RCS&RDS a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcii "Digi Online", cu doua forme de reproducere grafica. Totodata, pe 1 octombrie, RCS&RDS a inregistrat domeniul digi-online.ro.
RCS&RDS a solicitat inregistrarea acestor marci pentru clasele "Telecomunicatii", "Publicitate" si "Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale".
Distributia online de televiziuni, singurul serviciu care lipseste din portofoliul RCS&RDS
Surse din industria media au declarat ca RCS&RDS planuieste sa se lanseze in distributia online de televiziuni, acesta fiind singurul serviciu care-i lipseste din portofoliu.
Pana in prezent, RCS&RDS nu a depus la Consiliul National al Audiovizualului documentatia pentru obtinerea unui aviz in baza caruia va putea lansa acest serviciu.
Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2013, ora 14:05
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a atribuit rating "B+", cu perspectiva stabila, companiei RCS & RDS si unor imprumuturi de 650 de milioane de euro pe care operatorul telecom intentioneaza sa le contracteze.
Perspectiva reflecta asteptarile S&P ca RCS & RDS sa genereze un profit stabil inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) si sa mentina o indatorare sub de patru ori EBITDA, se arata intr-un comunicat al agentiei de rating.
S&P a acordat calificativul "B+" si pentru obligatiunile garantate si cu prioritate la plata in valoare de 350 de milioane de euro care vor fi emise de Cable Communications Systems Olanda, compania mama a RCS & RDS si garantate de RCS & RDS.
De asemenea, ratingul a fost atribuit si unei facilitati de imprumut de 250 de milioane de euro cu scadenta in 2018, precum si unei linii de lichiditate de 50 de milioane de euro cu scadenta in 2016, care vor fi accesate de RCS & RDS si Cable Communications Systems (CCS).
Ratingul reflecta evaluarea S&P a riscului de afacere al RCS & RDS ca "moderat" si a profilului de risc financiar ca "agresiv". S&P evalueaza riscul unei afaceri pe o scara de sase trepte de la "excelent" (cel mai bun) la "vulnerabil", riscul "moderat" fiind a treia treapta. Profilul de risc financiar este analizat pe o scara de sase trepte de la "minim" (cel mai bun) la "indatorare ridicata". Nivelul "agresiv" atribuit RCS & RDS reprezinta penultima treapta in metodologia agentiei, chiar... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 08:52
RCS&RDS apreciaza drept binevenita reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor in retelele de comunicatii mobile la nivelul de 0,86 eurocenti/minut, prin initierea de catre ANCOM a consultarii publice in scopul stabilirii tarifelor maxime propuse pentru serviciile de interconectare.
"Speram ca procesul sa fie finalizat intr-un termen cat mai scurt, astfel incat noul tarif sa poata fi aplicat de la 1 ianuarie 2014, avand in vedere deosebita importanta a scaderilor de tarife pentru consumatorii finali, precum si intarzierea fata de termenele din recomandarile europene, dar si alte tari europene", se arata intr-un comunicat transmis de companie.
RCS&RDS exemplifica prin tarifele din alte state europene, precum:
Franta cu un tarif de 0,84 eurocenti/minut incepand cu ianuarie 2013,
Italia, cu un tarif de 0,98 eurocenti/minut incepand cu iulie 2013,
Spania cu un tarif de 1,09 eurocenti/minut incepand cu iulie 2013,
Marea Britanie cu un tarif de 0,848 pence/minut incepand cu aprilie 2013
Doar prin tarife de terminare a apelurilor in alte retele mobile bazate pe costuri exista premisele pentru o competitie corecta si echitabila intre operatorii mobili, de care sa beneficieze in mod direct consumatorii finali, persoane fizice si afaceri, se mentioneaza in comunicat.
"Impactul asupra consumatorilor al scaderii tarifelor pentru terminarea apelurilor in retelele de comunicatii mobile (luand in calcul traficul total de voce terminat catre retelele mobile... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 11:32
Consiliul Concurentei extinde pana la 16 septembrie perioada de consultare publica a propunerilor de angajamente formulate de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone Romania in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de fiecare dintre operatori in propria retea.
Cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea). Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva.
Prin prelungirea acestei perioade, autoritatea de concurenta doreste sa ofere tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a analiza impactul pe care il pot avea asupra activitatii lor angajamentele formulate de cele patru companii.
"Reamintim ca pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat transmis de Consiliul Concurentei. mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 17:16
RCS&RDS a lansat serviciul de date mobile in roaming, care poate fi activat de catre abonatii companiei la serviciile de voce mobila si Internet mobil pe telefon, a anuntat marti operatorul.
Activarea serviciului poate fi facuta telefonic, cu suportul departamentului Relatii Clienti, sau in conturile de client de pe site-ul companiei.
"Tarifele practicate de RCS&RDS pentru traficul de date in roaming sunt aproape la jumatate fata de alte tarife existente in piata de roaming, care ajung pana la 0,70 euro/1 MB", se spune in comunicat.
La activarea traficului de date, in scopul protejarii abonatilor conform reglementarilor UE, acestia beneficiaza de o limita valorica de 50 euro, iar in cazul in care au nevoie de mai mult trafic, pot solicita utilizarea serviciului pana la o limita de 200 euro (tarife fara TVA).
RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. mai mult
Marti, 26 Iunie 2012, ora 14:31
Compania romaneasca RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii telecom de pe piata, a lansat in Oradea prima campanie promotionala din istoria operatorului prin care ofera la pachet un smartphone la pret subventionat impreuna cu servicii de comunicatii mobile.
Smartphone-urile din prima oferta de acest tip a RCS&RDS sunt produse de Samsung si Nokia, iar abonamentele au tarife de 4,5,7 si 10 euro (plus TVA) pe luna.
Abonamentul de 10 euro include trafic nelimitat pe internet (cu o limita de viteza dupa depasirea unui trafic de 2 GB), 200 de minute de apeluri video in reteaua RCS&RDS si apeluri nelimitate in reteaua fixa si mobila a RCS&RDS.
Un minut de apel catre celelalte retele de telefonie mobila nationale (Orange, Vodafone etc.) are un tarif de 3 eurocenti/ minut (plus TVA), potrivit datelor furnizate de operatorii din call-center-ul companiei. Pentru a utiliza apelurile video, clientii RCS&RDS trebuie sa achite, o singura data, o taxa de activare a serviciului de 1,24 euro.
Unul dintre terminalele oferite la pret subventionat de RCS&RDS este smartphone-ul Samsung I9001 Galaxy S Plus, care e disponibil la pretul de 530 de lei doar impreuna cu un abonament de 10 euro pe luna, pe doi ani de zile.
Subventia aplicata de RCS&RDS este de peste 50% din pretul mobilului. Spre exemplu, Samsung Galaxy S Plus costa "la liber", fara abonament, 1.300 de lei la eMag si pcfun.ro. mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 15:46