RCS&RDS, amendata pentru ca si-a pacalit abonatii: Le va da banii inapoi pagubitilor

Joi, 19 Mai 2016, ora 16:07
3713 citiri
RCS&RDS, amendata pentru ca si-a pacalit abonatii: Le va da banii inapoi pagubitilor
Foto: Pixabay

Grupul RCS&RDS, care opereaza reteaua de telefonie mobila Digi Mobil, a fost amendat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cu 10.000 de lei, pentru ca a aplicat un tarif prea mare la transmiterea de SMS-uri in cadrul unui concurs cu premii.

ANCOM a mai constatat ca RCS&RDS nu si-a informat corect si complet abonatii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea SMS-urilor catre numarul scurt intern 1872, in cadrul concursului "Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM!".

Astfel, pe langa plata amenzii, operatorul a mai fost obligat sa restituie integral abonatilor participanti la concurs diferenta dintre costul suplimentar tarifat si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementarilor ANCOM.

Autoritatea subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa primeasca informatii clare despre tariful aplicabil la mesajele trimise catre numere scurte, ...citeste mai departe despre "RCS&RDS, amendata pentru ca si-a pacalit abonatii: Le va da banii inapoi pagubitilor" pe Ziare.com

#RCS RDS amenda SMS concurs , #Stiri Internet