Judecatorul Derrick Watson din Hawaii a extins joi dimineata pe termen nedeterminat o decizie de blocare a noului ordin antiimigratie semnat de presedintele Donald Trump, care impiedica intrarea cetatenilor din sase tari predominant musulmane in SUA.
Magistratul federal a transformat un ordin de restrictie temporar intr-o interdictie preliminara.
Presedintele Donald Trump a semnat al doilea ordin pe 6 martie, dupa ce primul ordin a cauzat haos pe aeroporturile americane si a declansat proteste masive, iar implementarea sa a fost blocata de un judecator federal din statul Washington.
Casa Alba a insistat ca interdictia de calatorie este necesara pentru securitatea nationala.
Insa, Hawaii crede ca acest ordin executiv are la baza criterii religioase si incalca legea fundamentala a Statelor Unite.
Peste 130 de fosti oficiali si experti i-au scris lui Trump: Ordinul antimigratie afecteaza siguranta nationala si demnitatea SUA
Administratia Trump a anuntat in urma cu doua saptamani ca a facut apel impotriva suspendarii partiale a celui de-al doilea decret antiimigratie, care interzice temporar intrarea refugiatilor si cetatenilor din sase tari musulmane in SUA.
Printre tarile vizate de al doilea ordin executiv al liderului american se numara: Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, transmite Reuters. ...citeste mai departe despre "O noua lovitura pentru Trump: Un judecator federal blocheaza pe termen nedeterminat implementarea ordinului antiimigranti"... mai mult
Joi, 30 Martie 2017, ora 09:55
Protestele din Bucuresti de dupa adoptarea ordonantei 13, care de atunci sunt in atentia lumii intregi, sunt comparate cu cele din Statele Unite, dupa ce presedintele Donald Trump a semnat un ordin ce interzice intrarea in SUA a cetatenilor din sapte tari musulmane.
Pe aceasta idee isi construieste Gwynne Dyer articolul din The Portugal News, intitulat "Multimea si legea".
Sursa citata aminteste ca, dupa mai multe seri consecutive de proteste, Guvernul a decis sa abroge ordonanta de modificare a Codurilor Penale, si explica efectele pe care le-ar fi avut actul normativ: ar fi dezincriminat abuzul in serviciu (din motivul ca inchisorile sunt prea aglomerate). Astfel, pentru o frauda de sub 47.500 de dolari, noteaza autorul, s-ar putea sa fii nevoit sa dai banii inapoi, dar nu mergi la inchisoare.
In plus, cei care sunt acuzati ca au furat mai putin din aceasta suma scapa de urmarirea penala, inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea, care este acuzat ca ar fi furat echivalentul a 27.000 de dolari. Sursa citata precizeaza ca "suma asta nu este neaparat cat a furat, ci cat au putut DOVEDI ca a furat".
Paralela intre ordonanta 13 si ordinul anti-imigratie al lui Trump
Romania era una dintre cele mai corupte tari ale Europei, insa de cand a aderat la Uniunea Europeana in anul 2007, Bruxelles-ul a facut mari presiuni pentru lupta anticoruptie. De asemenea, a fost si o uriasa presiune din partea romanilor obisnuiti, care sunt satui de politicienii corupti, iar lupta... mai mult
Vineri, 10 Februarie 2017, ora 12:40
Parlamentul din Irak a votat luni sa ia "masuri reciproce" fata de americani, ca raspuns la ordinul semnat de presedintele american Donald Trump, care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.
Asadar, Parlamentul irakian a decis prin acest vot sa ceara Guvernului sa impuna la randul sau restrictii in ceea ce ii priveste pe americanii care vor sa viziteze tara, a declarat un oficial al Legislativului de la Bagdad, citat de The Independent.
Nu este insa prea clar daca masura ii va afecta si pe civilii si militarii americani care deja locuiesc si muncesc in Irak sau doar pe cei care isi doresc sa vina in tara asiatica.
Nu se stie nici ce efecte va avea aceasta decizie in ceea ce priveste cooperarea dintre Irak si SUA in lupta impotriva Statului Islamic.
Noua legislatie din SUA suspenda temporar programul american pentru refugiati si interzice intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari predominant musulmane - Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen - pe motive de securitate nationala.
Amintim ca aproximativ 5.000 de militari americani se afla in prezent pe teritoriul Irakului pentru a asista fortele guvernamentale in lupta cu militantii jihadisti.
Votul din Parlament vine dupa ce Comisia de afaceri externe din Guvern a recomandat ca factorii decidenti sa ia masuri ca reactie la decretul semnat de Trump.
"Irakul este prima linie a razboiului impotriva terorismului...si este nedrepta ca irakienii sa fie... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 16:59