Peste 1,5 milioane de britanici au semnat o petitie pentru anularea vizitei lui Trump: Nu-l lasati sa ne faca de ras regina!

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 10:50
5695 citiri
Peste 1,5 milioane de britanici au semnat o petitie pentru anularea vizitei lui Trump: Nu-l lasati sa ne faca de ras regina!
Foto: Facebook/Donald Trump

Peste 1,5 milioane de britanici au semnat o petitie prin care cer ca presedintele american, Donald Trump, sa nu vina intr-o vizita de stat in Marea Britanie, arata presa din regat.

Acesta a fost invitat in Marea Britanie de catre premierul Theresa May, care saptamana trecuta s-a aflat in vizita la Washington, avand o intalnire cu liderul de la Casa Alba. Invitatia sa este considerata de unii oficiali din regat ca fiind "prematura", arata BBC.

Insa Theresa May, care cauta sa imbunatateasca relatia cu SUA, mai ales ca tara sa va iesi din UE, a dat de inteles foarte clar ca nu va lua in considerare aceasta varianta, a anularii vizitei lui Trump, informeaza Reuters.

Vizita lui Trump la Londra va fi una fastuoasa, incluzand si un banchet dat de monarh.

Petitia impotriva vizitei lui Trump la Londra a fost postata pe site-ul parlamentului britanic. In petitie se arata ca desi Donald Trump nu poate fi impiedicat sa intre in Marea Britanie, acesta nu ar trebui invitat intr-o vizita oficiala pentru ca ar pune-o intr-o situatie "stanjenitoare" pe regina.

Printre cei care sustin anularea invitatiei se afla membri ai Partidului Conservator, aflat la putere, dar si liderul opozitiei, Jeremy Corbyn, sau primarul Londrei, Sadiq Khan, care este musulman.

Khan a declarat ca Trump nu ar trebui sa vina in vizita de stat in Marea Britanie pana ce nu va fi anulata interdictia imigrantilor de a intra in SUA. "Nu cred ca populatia Londrei va fi de acord cu intinderea covorului rosu pana ce acest lucru se va intampla", a scris Khan intr-un articol pentru Evening Standard.

Downing Street a transmis ca o anulare a vizitei "nu se afla in carti", afirmnd: "SUA sunt unele dintre cele mai apropiate aliate ale tarii noastre si abia asteptam sa-l primim pe presedinte (TRump - n. red.) anul acesta".

Dupa investirea lui Trump, mii de oameni au iesit in strada in Marea Britanie. Alte proteste masive au avut loc si dupa ce Trump a semnat, saptamana trecuta, controversatul ordin privind imigrantii.

Dupa ce initial premierul britanic Theresa May a refuzat sa condamne ordinul presedintelui Donald Trump privind suspendarea primirii refugiatilor, declarand ca Washingtonul este responsabil pentru propria politica privind refugiatii, ulterior, Downing Street si-a nuantat pozitia, afirmand ca nu este de acord cu pozitia SUA fata de imigranti. ...citeste mai departe despre "Peste 1,5 milioane de britanici au semnat o petitie pentru anularea vizitei lui Trump: Nu-l lasati sa ne faca de ras regina!" pe Ziare.com

#petitie britanici anulare vizita Trump UK, #vizita Trump Marea Britanie, #Trump intalnire regina UK , #Stiri International