Donald Trump l-a demis pe Procurorul General al SUA, pentru ca s-a impotrivit legii anti-imigranti

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 10:02
5648 citiri
Donald Trump l-a demis pe Procurorul General al SUA, pentru ca s-a impotrivit legii anti-imigranti
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a demis-o pe Sally Yates, Procurorul General al SUA, pentru ca "a refuzat sa aplice un ordin legal desemnat sa protejeze cetatenii Statelor Unite", mai exact decretul care le interzice cetatenilor unor tari musulmane accesul pe teritoriul Statelor Unite.

"Yates a tradat Departamentul de Justitie", se arata intr-un comunicat al Casei Alba, relateaza CNN.

Dana Boente, avocat al Districtului de Est din Virginia, a fost investit pentru a o inlocui pe Sally Yates de catre un oficial al Administratiei.

Cateva ore mai tarziu, Boente a emis o declaratie prin care instruia avocatii Departamentului de Justitie sa "apere ordinele legislative ale presedintelui".

Yates a fost demisa prin intermediul unei scrisori livrate direct, potrivit unei alte surse ce face parte din Adminsitratia lui Donald Trump.

Aceasta actiune a avut loc dupa ce Yates a transmis avocatilor Departamentului de Justitie sa nu aduca argumente legale pentru a apara ordinul executiv al lui Trump in privinta imigrantilor si refugiatilor.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Obama critica ordinul lui Trump privind imigratia si saluta protestele: Este exact ceea ce asteptam

Proteste masive in Marea Britanie fata de decretul lui Trump privind imigratia (Video)

Ordinul lui Trump privind imigrantii este ilegal, avertizeaza Inaltul comisar ONU pentru drepturile omului

Parlamentarii din Irak se razbuna dupa legea lui Trump anti-imigranti: Nu-i mai primesc nici ei pe americani

Ce se intampla cu posesorii de carte verde, dupa legea lui Trump anti-imigranti

De asemenea, Administratia Donald Trump a cerut joia trecuta demisia directorului Agentiei politiei de frontiera, Mark Morgan, in contextul intensificarii masurilor de combatere a imigratiei.

Printre masurile avute in vedere de Donald Trump se numara impunerea unor interdictii de calatorie pentru cetatenii unor state din Orientul Mijlociu si Africa, angajarea a 5.000 de politisti de frontiera si construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. ...citeste mai departe despre "Donald Trump l-a demis pe Procurorul General al SUA, pentru ca s-a impotrivit legii anti-imigranti" pe Ziare.com

#Trump demis Procuror General, #Procuror General demis imigranti , #Stiri International