Aproape jumatate (44%) dintre utilizatorii de Internet recunosc ca au dezvaluit parolele cuiva sau le-au lasat la vedere, conform rezultatelor unor sondaje recente Kaspersky Lab.
Acest lucru arata o lipsa de experienta in lumea virtuala care ar putea fi cu usurinta exploatata de infractorii cibernetici pentru a obtine acces la informatii despre viata online a utilizatorilor, se arata intr-un comunicat remis Business24.
Atunci cand au fost intrebati despre importanta parolelor, respondentii au fost tentati sa spuna ca parolele complexe sunt necesare in cazul serviciilor online care sunt cele mai valoroase pentru ei.
Sondajele au aratat ca, potrivit utilizatorilor, site-urile unde e cea mai mare nevoie de parole complexe sunt conturile de online banking (54%), de e-mail (44%) si pe site-urile de social media (24%).
Lista celor mai importante trei aplicatii este aproape identica: 53% - online banking, 43% - e-mail, 21% - site-uri de social media.
De asemenea, utilizatorii considera ca shopping-ul online si aplicatiile de plata necesita parole complexe, dar nu sunt la fel de atenti pe aceste site-uri.
Doar 29% vad cumparaturile online ca un serviciu important pentru ei, desi peste o treime dintre respondenti (38%) cred ca ar fi nevoie de o parola complexa. In plus, 29% au fost de acord ca si sistemele de plata online necesita o parola complexa.
Mai ingrijorator este faptul ca, desi utilizatorii considera ca tranzactiile financiare necesita o parola... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 11:35
Autoritatile de reglementare a jocurilor pe bani online in Italia, Spania, Portugalia si Franta vor "sa promoveze cele mai bune norme in Europa cu scopul de a-i proteja pe consumatori", a declarat seful Autoritatii respective franceze, Jean-Francois Vilotte.
"Este indispensabil de a-i proteja, oricare ar fi modelul reglementarii, pe jucatori de riscurile nesinceritatii in operatiunile de joc si de a asigura transparenta si etica pentru a preveni dezvoltarea activitatilor criminale, precum pariurile sportive trucate si spalarea de bani", a declarat presedintele Autoritatii franceze de reglementare a jocurilor online (ARJEL).
Enrique Alejo, director general al Autoritatii spaniole de reglementare a jocurilor, a sugerat ca aceste patru instante sa formeze un 'centru' al ideilor in directia Uniunii Europene.
Cele patru partenere au convenit, de asemenea, sa faca publice datele pietelor respective de doua ori pe an.
Viitoarele reuniuni vor avea loc la Lisabona, la sfarsitul primului semestru al anului 2013, iar apoi la Roma, la sfarsitul anului 2013.
Lucrarile reuniunii la Paris s-au derulat in prezenta unei delegatii a Germaniei, care urmeaza sa-si deschida in curand piata jocurilor pe bani online. Dl Vilotte a evocat, de altfel, 'schimburile foarte fructuoase stabilite' cu Comisia jocurilor (Gambling comission) care lucreaza in prezent la evolutia juridica a incadrarii jocurilor pe bani in Marea Britanie.
Franta, Italia, Spania si Portugalia, a caror piata a... mai mult
Joi, 13 Decembrie 2012, ora 08:26