Mai putine informatii personale pe Google! Cum aplica gigantul american legea europeana care protejeaza viata privata

Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 11:30
1454 citiri

In timp ce Mark Zuckerberg este audiat de reprezentanti ai congresului american in ce priveste furtul a milioane de date personale ale utilizatorilor Facebook, Google, un alt gigant al comunicarii digitale, a introdus in motorul de cautare online un sistem de protectie a datelor personale.

Daca doriti sa aflati date despre o persoana folosind Google, lista referintelor a devenit mult mai scurta, iar la sfarsitul primei pagini care afiseaza rezultatele cautarii se poate citi urmatorul anunt: "Unele rezultate ale cautarii au fost sterse in concordanta cu noua legislatie europeana in ce priveste protectia datelor personale. Aflati mai multe aici", scrie in anuntul postat de gigantul american.

In pagina care explica procedura de protectie a datelor personale implementata de Google care poate fi accesata dand click pe anuntul din baza listei care afiseaza rezultatele cautarii se precizeaza ca:

"Recenta decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene are consecinte ample pentru motoarele de cautare din Europa. Conform deciziei Curtii, anumiti utilizatori au dreptul de a solicita motoarelor de cautare precum Google sa elimine rezultatele pentru interogarile care contin numele persoanei respective. Pentru a fi eligibile, rezultatele afisate trebuie sa fie inadecvate, irelevante sau sa nu mai fie relevante ori sa fie excesive. De la publicarea deciziei pe 13 mai 2014, ne-am straduit in permanenta sa ne conformam acesteia.

Procedura este complicata, deoarece trebuie sa evaluam fiecare solicitare in parte si sa punem in balanta drepturile persoanei de a detine controlul asupra datelor sale personale in raport cu dreptul publicului de a cunoaste si de a distribui informatii", se arata in comunicatul companiei.

In plus, orice utilizator are dreptul sa solicite stergerea anumitor date, linkuri sau referiri la propria persoana, completand un formular pus la dispozitie in pagina explicativa.

Locul din baza paginii unde Google anunta modificari in ce priveste afisarea informatiilor cu caracter personal

"Daca aveti o solicitare de eliminare, completati acest formular web. Vi se va trimite un raspuns automat, care confirma ca am primit solicitarea. Apoi, vom analiza cazul dvs. Retineti ca aceasta poate necesita un anumit timp, deoarece am primit numeroase astfel de solicitari.

La evaluarea cererii, vom analiza rezultatele pentru a stabili daca acestea includ informatii despre viata dumneavoastra privata, care nu mai sunt de actualitate. De asemenea, ...citeste mai departe despre "Mai putine informatii personale pe Google! Cum aplica gigantul american legea europeana care protejeaza viata privata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Facebook date personale, #Facebook stiri false, #Google date utilizatori, #Google Facebook stiri false , #Stiri Media