Desi este cu siguranta adevarat ca o masina electrica are costuri mai mici si este mai prietenoasa cu mediul inconjurator, specialistii Forbes au realizat un material in care explica exact cat de ieftina este o astfel de masina si care este adevaratul sau impact in ceea ce priveste mediul.
Pentru inceput, este greu de determinat exact costul de combustibil pentru o astfel de masina. Este clar ca ceea ce veti plati efectiv pentru a conduce un anumit numar de kilometri pe an depinde de costul de energie electrica taxat de furnizorul local de energie.
Asadar, in functie de cat costa un kilowatt-ora (kWh) de energie electrica, costul de combustibil poate creste sau scadea.
De asemenea, efectul ecologic al unei masini electrice depinde in mare masura de modul in care se genereaza energia necesara pentru a o pune in functiune.
Specialistii au descoperit ca masinile electrice tind sa fie mai ecologice atunci cand sunt conduse in zonele unde predomina resursele de energie regenerabila (ex: California, New York si Pacificul de Nord-Vest)
Dar masinile electrice nu vor produce un mare impact in zone in care centralele electrice cel mai frecvent folosite sunt cele cu tip de combustibil fosil (aici studiul da ca exemplu statele americane centrale precum Colorado, Kansas si Missouri).
Asadar, daca iti incarci masina electrica la priza, iar energia casei tale provine dintr-un panou solar, desigur impactul va fi unul extrem de mare. Insa daca iti incarci masina acasa,... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 10:42
Turcia intentioneaza sa produca anual pana la 175.000 de vehicule, conform proiectului dedicat vehiculelor electrice, prezentat vineri de presedintele Recep Tayyip Erdogan.
In urmatorii 13 ani, proiectul ar urma sa atraga investitii de 22 de miliarde de lire turcesti (3,7 miliarde de dolari) si va beneficia de sprijin din partea statului, prin reduceri de taxe si infiintarea unei facilitati de productiei intr-un mare hub auto, orasul Bursa din nord-vestul tarii.
Pana in 2021, la noua facilitate va fi lansata o masina care va fi fabricata integral in Turcia. Aici vor fi lucra 4.000 de muncitori si vor fi produse cinci modele. Guvernul de la Ankara a garantat ca va cumpara 30.000 de vehicule pana in 2035.
Turcia exporta masiv in Europa automobile produse de gigantii din industria auto globala, inclusiv Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota si Hyundai.
De acest proiect se va ocupa consortiul Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), infiintat in 2018 de cinci grupuri industriale: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell si Zorlu Holding. Seful consortiului este fostul director al Bosch, Gurcan Karakas.
In octombrie, un purtator de cuvant al Volkswagen AG anuntase amanarea deciziei privind construirea unei fabrici in Turcia de catre grupul auto german, pe fondul criticilor internationale la adresa operatiunilor militare derulate de Ankara in Siria si al temerilor legate de efectele potentiale asupra imaginii VW.
Volkswagen analizase mai multe posibile... mai mult
Vineri, 27 Decembrie 2019, ora 19:12
Primariile pot depune cereri de finantare pentru statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie a anului viitor, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit termenul initial care urma sa expire in 13 decembrie.
"Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finantare in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinte de judet pana la data de 31 martie 2020. Obiectivul Programului il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica. Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale - resedinte de judet si municipiul Bucuresti, iar suma alocata sesiunii de finantare este de 92 milioane lei", se arata intr-un comunicat al AFM, remis joi AGERPRES.
Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite in functie de numarul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.
Suma maxima finantata de Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei statii de reincarcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezinta 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile. mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 11:34
Ford ar putea construi mai mult decat un singur model de vehicul electric bazat pe platforma pentru masini electrice a grupului Volkswagen AG, a afirmat directorul subsidiarei Ford din Europa, Stuart Rowley, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt.
Fabricarea unui singur model nu se justifica din punct de vedere financiar si o decizie privind construirea unui al doilea model ar putea fi adoptata curand, a explicat Rowley. Acesta a adaugat: "Da, sunt in discutii pe acest subiect".
In martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camioneta cu rivala Ford si a informat ca va continua discutiile privind extinderea aliantei lor pentru a include serviciile de mobilitate si conducere autonoma.
Volkswagen, care incearca sa treaca peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianta sa cu Ford ca avand o importanta strategica pentru a-si echilibra interesele regionale.
Cei doi producatori auto vor sa-si combine fortele in domeniul vehiculelor comerciale si camionetelor incepand din 2022 si sa dezvolte in comun vehiculelor electrice si autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.
Companiile Volkswagen si Ford sunt presate sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW.
Volkswagen si Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW si Daimler, pentru a dezvolta... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 10:18
eGO, primul serviciu de car sharing din Romania cu flota exclusiv electrica, devine accesibil, din aceasta luna, tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitenta.
Lansat la finalul anului 2017 in parteneriat cu BCR, eGO este un brand 100% romanesc, disponibil in Bucuresti, si ofera o flota exclusiv electrica de 40 masini BMW i3, destinata atat clientilor corporate, cat si mediului retail, persoane fizice.
Peste 3,800 de utilizatori au incercat deja serviciile eGO si au simtit placerea electrizanta de a conduce un BMW i3, bucurandu-se de principalul beneficiu oferit de sistemul de car sharing: platesti cat timp utilizezi efectiv masina.
Astfel, ai la dispozitie o masina cu stil si design inovator ori de cate ori ai nevoie de ea, fara a avea grija unor costuri suplimentare generate de o masina in proprietate personala, precum costuri de intretinere, asigurari, taxe sau parcare.
In prezent, serviciul este folosit in procent de peste 80% de clienti din retail, persoane cu stil de viata activ, care fac decizii inteligente in ceea ce priveste cheltuielile lunare.
Utilizarea masinilor din flota eGO aduce beneficii importante precum zero costuri de combustibil, zero costuri de incarcare, atat in reteaua dezvoltata de Primaria Capitalei, dar si in statii din benzinarii si parcari ale unor hipermarketuri, parcare gratuita in toate spatiile publice special amenajate, zero emisii poluante.
Cu o cifra de afaceri de aproximativ 1 milion de euro in 2018,... mai mult
Joi, 08 August 2019, ora 10:32
Volkswagen si Ford au anuntat joi extinderea aliantei lor globale cu acorduri care implica colaborarea in domeniul vehiculelor autonome si electrice, transmite Reuters.
Vineri vor fi prezentate noi detalii la New York, dupa intalnirea dintre seful Volkswagen, Herbert Diess, si directorul general al Ford, Jim Hackett.
Analistii se asteapta ca Volkswagen sa investeasca aproximativ un miliard de dolari in Argo AI, divizia Ford dedicata vehiculelor autonome.
Argo face parte din Ford Autonomous Vehicles LLC, subsidiara creata in 2018 de Ford, care va investi patru miliarde de dolari pana in 2023. De asemenea, compania americana cauta investitori pentru a investi in Argo, din cauza costurilor ridicate ale dezvoltarii tehnologiei pentru vehiculelor autonome.
Alte surse sustin ca VW va imparti cu Ford platforma sa pentru vehiculele electrice MEB.
In martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camioneta cu rivala Ford si a informat ca va continua discutiile privind extinderea aliantei lor pentru a include serviciile de mobilitate si conducere autonoma.
Volkswagen, care incearca sa treaca peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianta sa cu Ford ca avand o importanta strategica pentru a-si echilibra interesele regionale.
Cei doi producatori auto vor sa-si combine fortele in domeniul vehiculelor comerciale si camionetelor incepand din 2022 si sa dezvolte in comun vehiculelor electrice si autonome, o decizie prin care s-ar putea... mai mult
Vineri, 12 Iulie 2019, ora 10:35
Incarcarea unui vehicul electric in Romania se poate face, incepand din 19 martie, pe baza unui abonament fix, la care se adauga tariful de incarcare in functie de puterea pe care care masina o poate accesa la statie si timpul cat este conectata pentru alimentare, reiese din datele Renovatio e-charge, prima retea bazata pe solutii de incarcare rapida dedicate tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din Romania.
Potrivit sursei citate, posesorii de masini electrice vor avea la dispozitie un sistem de tarifare al serviciului de incarcare, impartit pe trei categorii.
Astfel, abonamentul de baza se numeste Start, are tarif zero, dar separat costuri de incarcare la statie cuprinse intre 7,4 bani/minut - pentru vehicule care se alimenteaza cu o putere de pana la 4kW, si 1,6 lei/minut - pentru cele cu o putere mai mare de 22 kW.
De asemenea, pentru abonamentul Entry se va plati un tarif de 99 de lei pe luna, cu o durata contractuala minima de 12 luni, si se adreseaza celor care folosesc, in mod regulat, reteaua e-charge apeland atat la solutii de incarcare normala, cat si rapida.
Suplimentar fata de abonamentul lunar, posesorii de masini electrice vor trebui sa achite incarcarea efectiva ce variaza intre 3,9 bani/minut si 88,8 bani/minut.
Pe de alta parte, abonamentului Fast costa 220 lei/luna, pe o durata contractuala de minimum un an, fiind destinat celor care folosesc intens reteaua Renovatio e-charge si pentru care timpii redusi oferiti de solutiile de... mai mult
Marti, 06 Martie 2018, ora 14:29
Piata masinilor electrice va inregistra un avant semnificativ peste cativa ani, astfel ca in 2040 vor fi 41 de milioane de astfel de automobile pe soselele din toata lumea.
Ponderea lor in totalul de autovehicule va ajunge de la 1%, cat este in prezent, pana la 35%, peste 24 de ani.
Potrivit unui studiu realizat de Bloomberg, analistii se asteapta ca popularitatea masinilor electrice sa ia avant dupa 2025, transmite NewsWeek.
Ford va investi 4,5 miliarde de dolari in vehicule electriceVanzarile de masini electrice si hibride au explodat in Romania: Impulsul a fost dat de statCate masini electrice si hibride s-au vandut in Romania anul acesta
Exista cateva cauze pentru acest lucru: tot mai multi aplica pentru scutiri de taxe, bateriile auto sunt din ce in ce mai ieftin de produs, iar costurile de intretinere pentru masinile ...citeste mai departe despre "In cat timp vor "exploda" vanzarile masinilor electrice si care vor fi implicatiile (Grafice)" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 26 Februarie 2016, ora 12:11
Reprezentantii industriei auto spun ca nu se poate forma o piata a masinilor electrice in Romania mai devreme de cativa ani, cu toate ca Guvernul va incuraja achizitia de automobile cu emisii zero prin acordarea unor facilitati financiare.Ministerul Mediului lucreaza la o ordonanta de urgenta care vizeaza acordarea de facilitati din partea statului cumparatorilor de masini electrice, valoarea subventiilor urmand sa acopere diferenta de cost dintre un astfel de vehicul si unul cu propulsie pe carburant, aproximativ 5.000 de euro.
"Toate tarile europene acorda sau vor acorda facilitati pentru achizitia de automobile electrice, era normal sa se conformeze si Romania. Cu toate acestea, in Romania nu vom putea vorbi de o piata a masinilor cu zero emisii mai devreme de cativa ani buni", a declarat Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor de Marca Volkswagen.
Cristian Bica, membru al Asociatiei Distribuitorilor Autorizati Ford, spune ca ar putea dura 4-5 ani pana cand romanii vor considera masina electica o alternativa la automobilul propulsat cu carburant.
"Despre masini electrice in Romania vom putea vorbi intr-un viitor destul de indepartat. Prezenta masinii electrice pe plan local va fi un proces greu de implementat, chiar si in conditiile in care Guvernul va aloca stimulente la achizitie, asta pentru ca nu avem pusa la punct o infrastructura specifica", a precizat Bica.
Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Brent... mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 18:25