Scumpirea carburantilor creste vanzarile de masini cu consum mic

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 11:50
1473 citiri
Scumpirea carburantilor creste vanzarile de masini cu consum mic

Majorarea preturilor carburantilor va avea doua efecte principale, respectiv limitarea kilometrilor parcursi cu automobilul si orientarea clientilor catre masini cu consum scazut, a declarat luni Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), conform Mediafax.

"Principalele efecte ale cresterii pretului carburantilor se vor traduce prin diminuarea apetitului soferilor pentru a parcurge distante de drum mari. De asemenea vom observa o orientare a clientilor catre masini cu consum redus, costuri de exploatare foarte mici si vehicule dotate cu tehnologii noi", a spus Valmar, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca se va observa si o crestere a numarului de masini hibirid.

Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia si membru in Consiliul de Administratie al APIA, este de parere ca o intrare a vehiculelor electrice in Romania nu va avea loc prea curand.

"Vremea vehiculelor propulsate electric va veni si in Romania abia peste 10-15 ani. Asta din cauza lipsei cu desavarsire a infrastructurii necesare functionarii acestor tipuri de automoble in tara noastra", a afirmat Stroe.

Intrebat daca producatorii de componente din Romania sunt pregatiti pentru fabricarea de tehnologii necesare constructiei de automobile electrice, Stroe a raspuns ca "pot trece si maine la aceasta activitate, doar ca singurul lucru de care mai e nevoie este know-how-ul".

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#benzina, #companii petroliere, #constantin tampiza, #lukoil, #pretul carburantilor , #stiri Constantin Tampiza