Taxele speciale instituite de guvernul ungar asupra operatorilor din sectorul telecomunicatiilor si celui de retail - taxe care au afectat mai ales companii cu actionariat strain - nu incalca legislatia europeana, a decis marti Curtea de Justitie a UE (CJUE), transmite agentia DPA.
Guvernul ungar a introdus in anul 2010 o serie de taxe speciale percepute companiilor de telecomunicatii, energetice si de distributie. Cum aceste companii sunt majoritatea straine, cei care au criticat noile taxe le-au considerat a fi o masura protectionista, chestiune care a antrenat si divergente intre Budapesta si Bruxelles, in plus fata de disputele pe tema statului de drept.
Prin urmare, compania de telecomunicatii Vodafone, inregistrata in Olanda, si societatea de distributie britanica Tesco s-au adresat justitiei europene, dar CJUE nu le-a dat castig de cauza.
Potrivit instantei europene, aceste taxe - care cresc in functie de cifra de afaceri - nu sunt discriminatorii, intrucat ele afecteaza in mod egal orice companie cu o prezenta semnificativa pe piata. Faptul ca cele mai mari companii de acest fel cu activitate in Ungaria au actionariat majoritar strain este ''o chestiune de imprejurare'', se arata in verdictul CJUE.
Dar, intr-o decizie separata, instanta europeana a dat un verdict impotriva Budapestei in dosarul in care compania Google a contestat o amenda de 3,1 milioane de euro ce i-a fost aplicata pentru refuzul de a depune o declaratie fiscala in vederea stabilirii... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 19:24
Google lanseaza 20.000 de baloane cu heliu pe cerul unei tari, ca sa imbunatateasca accesul la Internet al populatiei.
Mai putin de o treime dintre cei care locuiesc in Indonezia pot folosi WWW-ul, arata Time.
In consecinta, Google vrea sa intervina si sa ii ajute cu conexiunea la Internet.
Gigantul IT a prezentat un proiect ambitios in acest sens, care presupune lansarea pe cerul tarii a 20.000 de baloane cu heliu, care vor zbura in special in zonele rurale.
Compania americana a incheiat un parteneriat cu cei mai mari operatori telecom din regiune, pentru Project Loon.
Internet pentru toti: Un nou pas important facut de Google (Video)
"Din cand cand, e sanatos sa stai departe de tehnologie. Dar atunci cand face parte din viata ta de zi cu zi si nu ai acces ...citeste mai departe despre "O pasare? Un avion? Superman? Nu, e doar Google care aduce Internetul cu balonul (Video)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Octombrie 2015, ora 12:51
Google a facut public planul sau de a deveni o retea de telefonie mobila in Statele Unite, oferind a alta abordare a serviciilor de acest gen.
Gigantul IT da impresia ca vrea sa domine cat mai multe piete. Detine cel mai mare motor de cautare, cel mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile (Android) si testeaza masina fara sofer.
Insa nu se opreste aici. Project Fi ar putea schimba industria telecom, arata CNet.
Google va oferi un singur plan tarifar. Pentru 20 de dolari pe luna, utilizatorii vor putea face apeluri de voce, vor putea trimite mesaje si se vor putea conecta la Wi-Fi.
"Asa, si?" - e prima intrebare care iti vine in cap.
Google se va diferentia de alti operatori de telefonie mobila prin mai multe lucruri. In primul rand, nu vei mai fi nevoit sa iti faci griji cand calatoresti, deoarece va oferi acoperire in peste 120 de tari, fara taxe suplimentare.
De asemenea, vei plati doar pentru ce consumi.
Clientii vor da 20 de dolari pe luna ...citeste mai departe despre "Google are ambitii uriase: Ar putea da peste cap o intreaga industrie (Video)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 23 Aprilie 2015, ora 11:25
Companiile de telecomunicatii cer relaxarea legislatiei europene in privinta traficului de date pe internet, acuzand UE ca se concentreaza prea mult pe norme care limiteaza activitatea operatorilor de telefonie si prea putin pe masuri care sa reduca dominatia unor giganti ca Facebook sau Google.
Operatorii de telefonie contesta propunerile companiilor de internet pentru instituirea unei asa-numite "neutralitati a internetului", sustinand ca masura ar afecta afacerile si ar descuraja lansarea de noi produse si tehnologii, precum masinile fara soferi.
"Neutralitatea internetului a fost inventata de persoane care de fapt nu vor neutralitate. Tot ceea ce vrem noi este un mediu egal pentru toti cei care activeaza in acest sector", a declarat CEO-ul companiei spaniole Telefonica, Cesar Alierta, citat de Bloomberg.
Companiile de internet promoveaza introducerea unor reguli mai stricte care sa protejeze traficul de date, Google si Facebook alaturandu-se in luna mai celor peste 100 de companii de servicii online care au cerut autoritatilor americane sa ia masuri pentru sprijinirea sectorului impotriva operatorilor de telefonie care discrimineaza in privinta traficului de date.
Operatorii telecom: dominatia companiilor de internet s-a extins prea mult
Pe de alta parte, furnizorii de servicii de telecomunicatii sustin ca dominatia companiilor de internet s-a extins prea mult, iar autoritatile de reglementare nu fac nimic pentru a limita controlul acestora asupra... mai mult
Marti, 02 Septembrie 2014, ora 08:50
Google si alte cinci companii IT s-au aliat pentru a instala un cablu de fibra optica pe sub Oceanul Pacific, care va lega Statele Unite de Asia.
Proiectul, numit Faster, costa aproximativ 300 milioane de dolari si va asigura o viteza de Internet de 60 terabytes pe secunda, suficienta pentru a trimite 2.000 de filme HD intr-o clipita.
Cablul va fi operational incepand cu anul 2016.
Google colaboreaza cu mai multi giganti telecom din Asia - China Mobile, China ...citeste mai departe despre "Proiect gigant al Google: Un cablu de fibra optica ce trece pe sub Pacific" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 August 2014, ora 16:59
Google a pus Romania pe harta globala a aplicatiilor mobile, oferindu-le si dezvoltatorilor din tara noastra, incepand cu 1 mai, posibilitatea de a-si vinde creatiile in magazinul sau online, Google Play.
Anterior, dezvoltatorii romani nu-si puteau oferi aplicatiile pentru Android decat gratuit, motiv pentru care multi dintre ei isi deschideau firme in tarile in care erau deja disponibile conturile Google Play Merchant, ceea ce inseamna le puteau lansa contra cost.
Cativa jucatori din industria de profil autohtona ne-au vorbit despre importanta deciziei gigantului american si despre "meseria" de dezvoltator de aplicatii din Romania.
"Este un anunt mult asteptat de dezvoltatorii romani. Comisionul retinut este, in general, mai mic decat comisioanele percepute de operatorii telecom pentru aceleasi servicii.
De asemenea, dezvoltatorii pot folosi acum acest canal unic pentru a se adresa pietelor straine", a spus Tudor Iliescu, business developer la Concept Apps, pentru ...citeste mai departe despre "Google da unda verde Romaniei. Meseria care iti poate aduce castiguri uriase sau nimic" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 09:23
Presedintele Google, Eric Schimdt, a calificat luni drept "scandaloasa" interceptarea datelor a sute de milioane de utilizatori ai motoarelor de cautare de catre guvernul american, caz dezvaluit recent de presa, relateaza AFP.
Google s-a plans de aceste metode la Agentia de Securitate Nationala (NSA), la presedintele american Barack Obama si la membri ai Congresului, a adaugat Schmidt - care se afla la Hong Kong - intr-un interviu pentru Wall Street Journal, preluat de agentia de presa franceza.
"Este scandalos ca Agentia de Securitate Nationala cauta in centrele de date ale Google, daca aceste dezvaluiri sunt adevarate. Actele pe care organizatia era gata sa le comita, in pofida bunului simt, pentru a-si duce misiunea la capat, si potentiala incalcare a vietii private a oamenilor, toate acestea nu sunt in ordine", a declarat patronul Google.
"NSA ar fi colectat datele telefonice a 320 de milioane de persoane, in scopul de a identifica putin peste 300 de persoane care prezentau un risc. Este pur si simplu o politica publica proasta si poate chiar ilegala", a continuat acesta, conform AFP.
"Dezvaluirile lui Snowden ne-au facut sa intelegem ca ar putea exista noi dezvaluiri", potrivit lui Schmidt.
Citand documente obtinute de la fostul consultant al NSA Edward Snowden, publicatia Washington Post a dezvaluit la sfarsitul lui octombrie ca NSA si omologul sau britanic, GCHQ, au recuperat date din fibrele optice utilizate de cei gigantii internetului precum... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 15:11
Google da in judecata BT, pretinzand ca grupul de telecomunicatii britanice a incalcat cateva dintre patentele apartinand gigantului IT.
O serie de actiuni legale au fost demarate de catre compania americana contra firmei britanice in California, pretinzand ca 4 dintre patentele Google au fost violate, procesul fiind deschis si in Marea Britanie, noteaza BBC.
BT se astepta la o astfel de actiune legala dupa ce a deschis propriul proces contra Google, in 2011. Disputa inca nu s-a rezolvat.
Cititi mai multe despre Google da in judecata British Telecom pentru incalcarea unor patente pe Ziare.com mai mult
Sambata, 16 Februarie 2013, ora 15:12
Agentia americana ultrasecreta de informatii NSA nu are obligatia sa dezvaluie natura legaturilor sale cu gigantul Google, incheiate pentru a proteja firma californiana de atacuri cibernetice.
Curtea de Apel din Washington a stabilit ca statutul special al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) ii permite acesteia sa pastreze secret orice aranjament cu gigantul din domeniul Internetului.
"Orice informatie care se raporteaza la relatiile dintre Google si NSA ar dezvalui informatii protejate despre NSA", a hotarat judecatoarea Janice Rogers Brown.
Aceasta hotarare raspunde unei cereri depusa de o asociatie care apara confidentialitatea datelor private pe Internet. Centrul de Informare asupra Datelor Private Electronice (EPIC) doreste ca acordurile dintre Google si NSA sa fie facute publice, in numele dreptului cetatenilor de a sti daca sunt supravegheati.
Cererea a fost depusa in urma unei serii de atacuri informatice dirijate impotriva activistilor pentru drepturile omului din China, in ianuarie 2010. Acesti activisti au fost supusi unor atacuri asupra conturilor lor pe Gmail, un serviciu de posta electronica al Google.
Cu scopul de a-si proteja utilizatorii, gigantul din Mountain View a recurs la vremea respectiva la serviciile NSA, potrivit Washington Post si Wall Street Journal. Alianta celor doua entitati are ca scop sa repereze slabiciunile Google in fata hackerilor si sa evalueze gradul acestora de sofisticare, pentru a stabili daca sistemele de aparare... mai mult
Sambata, 12 Mai 2012, ora 12:31