Google va efectua investitii suplimentare de trei miliarde de euro (3,32 miliarde de dolari) pentru extinderea centrelor sale de date din Europa, a anuntat vineri directorul general Sundar Pichai, transmite Reuters.
Gigantul american al internetului are centre de date in Finlanda, Olanda, Irlanda si Belgia.
In centrul din Hamina, Finlanda, Google va majora investitiile cu 600 de milioane de euro, astfel incat valoarea totala a investitiilor in aceasta unitate va ajunge la doua miliarde de euro, a anuntat premierul finlandez Antti Rinne, la o conferinta de presa comuna cu Sundar Pichai. mai mult
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 11:15
Compania americana Google a anuntat ca va investi 300 de milioane de dolari intr-o serie de proiecte destinate combaterii stirilor false de pe internet si sustinerii presei credibile, suma urmand sa fie alocata pe parcursul a trei ani.
In timpul unei prezentari care a avut loc marti, la New York, Google, mult timp criticat pentru ca a contribuit la raspandirea stirilor false si la declinul presei traditionale, a anuntat o serie de proiecte destinate "promovarii informatiilor fiabile si de calitate".
De asemenea, aceste proiecte vor ajuta presa credibila sa castige si mai multi abonati, potrivit Google.
Philipp Schindler, Chief Business Officer, a dat asigurari ca "viitorul Google si cel al companiilor media partenere sunt legate", transmite AFP.
Printre proiectele care vor fi sustinute de compania cu sediul in Mountain View, SUA, se numara crearea unui "laborator al dezinformarii", in partenariat cu Institutul Shorenstein din Harvard, o continuare a initiativei "CrossCheck" testata in Europa pentru a combate dezinformarea in timpul recentelor campanii electorale din Franta si Marea Britanie.
Este vorba de a "incerca codificarea a tot ce am aflat", "combinand instrumentele tehnice si expertiza editoriala", in ideea de a pune in practica acest lucru in timpul alegerilor americane din noiembrie, a spus Nicco Mele, director al Centrului Shorenstein.
In timp ce Facebook este din nou tinta criticilor, pentru ca a permis companiei Cambridge Analytica sa... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 12:42
Google a dezvaluit recent planurile de reamenajare a sediului sau din Mountain View, California. Noul campus va avea inclusiv cladiri mobile, care vor putea fi mutate, in functie de necesitati.
Proiectul este semnat de doi arhitecti cunoscuti pentru gandirea nonconformista si este caracterizat ca o "curata nebunie", informeaza Bloomberg.
Viziunea lui Bjarke Ingels si Thomas Heatherwick pentru noul campus Google este in afara arhitecturii traditionale, cei doi arhitecti europeni fiind recunoscuti pentru depasirea barierelor conventionale din domeniu.
Este un proiect ambitios si pentru firma americana, care va construi pentru prima data un sediu de la zero.
"Birourile vor fi construite sub forma unor blocuri de cladiri cu greutate redusa, pentru a permite mutarea acestora in interiorul campusului in functie de cerintele fiecarui proiect", anunta Google.
Constructiile vor fi acoperite cu copertine translucide si se vor elimina astfel elementele clasice ale cladirilor: zidurile de caramida si acoperisurile.
Orasul angajatilor Google
Campusul Google va reprezenta si o noua abordare a stilului corporatist american.
Practic, in Mountain View va lua nastere o mini-localitate axata in jurul afacerii IT.
Cu peste 50.000 de angajati, Google incearca sa opreasca exodul acestora, oferindu-le divrse servicii si activitati recreationale in interiorul campusului.
Este o masura care va stimula si mediul de afaceri local, in conditiile in care cartierul... mai mult
Luni, 02 Martie 2015, ora 13:00
Larry page, cofondatorul si directorul executiv Google, si-a delegat majoritatea sarcinilor de serviciu unui subordonat si si-a facut timp pentru sarcini mult mai ambitioase.
In varsta de 41 de ani, Page spune ca cea mai importanta companie de Internet a lumii este pregatita sa ofere o parte din banii generati de motorul de cautare pentru o felie din produsele tehnologice ale urmatorului secol, scrie Financial Times.
Seful Google este de parere ca posibilitatile noastre, peste 100 de ani, ar putea include "o rezolvare a multora dintre problemele pe care le avem ca oameni".
Page continua sa creada in principiile altruiste si ambitiile supradimensionate cu care a creat Google, impreuna cu Sergey Brin. "Societatea este principala noastra tinta. Am incercat mereu sa spunem asta prin Google. Nu cred ca am reusit asta atat cat am dorit", spune acesta.
Principalul scop al Google ("sa organizeze informatia lumii si sa o faca accesibila si utilizabila universal") a ...citeste mai departe despre "Cofondatorul Google si-a eliberat agenda: Ce se pregateste sa faca" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 15:37
Grupul american Google a investit 542 de milioane de dolari intr-o tanara companie specializata in domeniul realitatii augmentate, care a fost evaluata la circa 2 miliarde de dolari, a anuntat, joi, cotidianul The New York Times pe site-ul sau.
Potrivit AFP, compania Magic Leap, care are sediul la periferia orasului Miami, nu dispune in prezent de niciun produs comercializabil si nu genereaza nicio cifra de afaceri, transmite Mediafax.
Realitatea augmentata consta in introducerea unor imagini de sinteza in campul vizual al utilizatorului.
Aceasta investitie reprezinta una dintre marile axe de diversificare a grupului Google, prin intermediul ochelarilor Google Glass.
Pe site-ul sau, compania Magic Leap afirma ca "a venit timpul ca magia sa fie readusa in lume" si prezinta imaginea unui elefant culcat in palma unei maini umane si imaginea unei balene care pluteste deasupra unei plaje.
In urma cu sapte luni, un alt nume mare din high tech-ul american, Facebook, a realizat o operatiune similara si a cumparat, cu 2 miliarde de dolari, compania Oculus, specializata in domeniul realitatii virtuale. mai mult
Joi, 23 Octombrie 2014, ora 16:16
Profiturile unora dintre cele mai mari companii IT din Statele Unite, precum Google si Yahoo, se vor afla in aceasta saptamana in centrul atentiei investitorilor, care vor analiza soliditatea sectorului tehnologic.
Intre marile companii care vor raporta rezultatele financiare se vor mai afla Intel si eBay.
Sectorul tehnologic are cea mai mare rata de crestere estimata a profitului pentru trimestrul al doilea, de 12,3%, intre 10 componente ale indicelului bursier american Standard&Poor's 500, potrivit unui sondaj realizat de Thomson Reuters.
Potrivit analistilor Goldman Sachs, sectorul tehnolologiei informationale pare sa fie cel mai subevaluat, ceea ce da investitorilor motive sa fie optimisti in privinta evolutiei actiunilor companiilor de profil.
"Profiturile companiilor tehnologice vor fi cu certitudine importante, avand in vedere ca piata se animeaza datorita datelor economice pozitive", a declarat Quincy Krosby, analist la Prudential Financial.
In schimb, estimarile privind componenta companiilor financiare membre ale S&P 500 sunt cele mai slabe, cu un declin anticipat al profitabilitatii de 3,5% comparativ cu anul trecut.
Saptamana viitoare urmeaza sa raporteze rezultate financiare banci precum JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America si Morgan Stanley. mai mult
Luni, 14 Iulie 2014, ora 08:59
Compania americana Google vrea sa investeasca peste un miliard de dolari intr-o flota de sateliti pentru a extinde accesul la internet in zonele izolate ale lumii.
Costul investitiilor variaza de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari si va depinde de designul final al retelei, precum si de o faza ulterioara care ar putea dubla numarul de sateliti.
Proiectul va incepe cu 180 de sateliti mici de capacitate ridicata, care vor orbita in jurul pamantului la altitudini mai joase decat cei traditionali. Ulterior, reteaua s-ar putea extinde, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit Mediafax.
Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit.
Google a angajat, de asemenea, ingineri si de la compania specializata in sateliti Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alaturat recent Google, are in echipa 10-20 de persoane.
Utilizatorii din regiuni izolate, miza pentru cresterea profitului
Planul companiei americane reprezinta ultima initiativa a unei companii din Silicon Valley de a furniza de la inaltime internet pentru a-si dezvolta afacerile. Google si Facebook mizeaza pe potentialii utilizatori din regiunile care nu au inca acces la internet pentru a-si creste veniturile si profiturile.
Proiectul Loon al Google prevede lansarea de baloane la mare altitudine, echipate astfel incat sa asigure servicii de internet in banda larga in regiuni izolate.
In aprilie, Google a preluat Titan Aerospace,... mai mult
Luni, 02 Iunie 2014, ora 11:36
Extragerea metalelor pretioase si a mineralelor rare gasite in asteroizii care orbiteaza in apropierea Pamantului este tinta pe termen lung a Planetary Resources, companie conduse de proprietarii Google, alaturi de alti bogati americani.
Planetary Resources, cu sediul in Bellevue, Washington, a fost infiintata in urma cu trei ani, dar a lucrat in liniste pana acum. Compania se va axa, in prima faza, doar pe dezvoltarea si vanzarea unor nave spatiale robotizate, pentru misiuni de survolare, iar peste cativa ani vor sa avanseze domeniul mineritului spatial, scrie Reuters.
O prima misiune demonstrativa desfasurata in jurul Pamantului ar putea avea loc in urmatorii doi ani, au anuntat co-fondatorii companiei, Peter Diamandis si Eric Anderson.
Telul Planetary Resources este sa paveze drumul pentru industria privata in domeniul explorarii spatiale, la fel ca si competitia Ansari X Prize, organizata de Diamandis, care oferea 10 milioane de dolari echipei care reuseste sa lanseze in spatiu o naveta condusa de oameni si care sa poata fi refolosita. Premiul a fost acordat in 2004 echipei SpaceShipOne a Scaled Composites.
Primii clienti ai Planetary Resources ar putea fi agentiile de stiinta, precum NASA, dar si institute de cercetare din mediul privat. In urmatorii 5-10 ani, compania se asteapta sa evolueze de la vanzarea platformelor de observare care orbiteaza in jurul Pamantului la actiuni de minerit. Sefii companiei vor sa profite de miile de asteroizi care trec... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 12:55
Google+ va introduce in cateva zile o noua functie, ce permite utilizatorilor sa foloseasca pseudonime in locul numelor reale ale celor care au un profil in reteaua sociala.
Pentru inceput, pseudonimul va aparea in profil, dar Google planuieste sa integreze noua functie in toate optiunile retelei sociale in urmatoarele saptamani, scrie PCMag.
Google a anuntat inca din luna octombrie 2011 ca va permite folosirea de pseudonime.
Oficialii companiei spun ca 60% dintre cei care au cerut mai multe functii legate de nume si-au exprimat dorinta pentru folosirea unui pseudonim.
Citeste mai multe despre Google+ permite utilizarea pseudonimelor mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 13:38