Mai multe autobuze turcoaz - practic marile (si singurele) sperante pentru imbunatatirea transportului in comun din Capitala - au functionat defectuos inca de sambata, cand au fost scoase in trafic.
Din pacate, problemele raportate atunci n-au fost unele izolate, iar soferii au continuat sa aiba batai de cap cu masinile noi si in zilele care au urmat.
In loc sa isi asume raspunderea gasirii unei solutii, autoritatile sustin ca autobuzele merg bine, iar bucurestenii, departe de a fi nemultumiti, trimit chiar mesaje de multumire pentru ca noile autobuze circula pe strazile Capitalei.
Situatia e cu atat mai ingrijoratoare cu cat primaria a cumparat nu numai cele 30 de autobuze pe care le-au vazut bucurestenii, ci 400, care urmeaza sa fie livrate pana la finele anului 2019.
Inca din vara, Gabriela Firea promitea ca in 2018 si 2019 vor ajunge la Bucuresti 400 de autobuze noi, ultramoderne, cumparate de Primarie, cu 100 de milioane de euro, de la firma Otokar. In mod normal, pentru bucuresteni - obligati sa circule pe unele dintre cele mai aglomerate sosele din lume - vestea ar fi trebuit sa fie una extraordinara, din mai multe motive.
Inainte de toate pentru ca in noile autobuze oamenii s-ar fi putut bucura de o calatorie decenta, de care nu au parte in masinile soioase pe care STB le scoate acum pe trasee. In plus, masinile ultramoderne i-ar fi putut convinge pe multi bucuresteni sa prefere autobuzul masinii personale. Iar asta ar fi dus la decongestionarea... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 06:14
Politistii de la Crima Organizata efectueaza marti dimineata, in Ilfov si in Capitala, mai multe perchezitii ce vizeaza 12 cetateni turci care ar fi prejudiciat statul cu 100 de milioane de euro prin evaziune fiscala la importuri de legume si fructe, au declarat surse judiciare.
Perchezitiile au loc la sapte depozite din Afumati, Crevedia, Buftea, Stefanesti si Voluntari, precum si la sediile sociale pe care doua firme le au in Bucuresti.
Turcii sunt suspectati ca, in ultimele patru luni, au realizat peste 2.200 de importuri cu acte falsificate si marfa trecuta succesiv prin mai multe firme, pentru a eluda plata taxelor. La unul dintre importuri, de pilda, ei au adus in tara, din America de Sud, patru vapoare cu banane.
Pana la aceasta ora, oamenii legii au confiscat deja, in urma perchezitiilor, 1.000 de tone de marfa. mai mult
Marti, 20 Martie 2012, ora 13:29
In primul trimestru, schimburile comerciale dintre Romania si Turcia au ajuns la 1,57 de miliarde de euro, cu 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.Exporturile s-au ridicat la mai mult de 964 de milioane euro, in timp ce importurile au ajuns la aproximativ 605 milioane euro, iar intre principalele grupe de produse comercializate, metalele conduc detasat.
Dupa metale, schimburile comerciale romano-turce s-au concentrat pe sectorul echipamentelor electrice si autovehicule, cel al produselor minerale si vegetale, dar si pe produsele chimice, mase plastice si textile, potrivit Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD).
Turcia este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Romaniei in cadrul schimburilor comerciale extracomunitare si, incepand cu anul 2008, a treia destinatie ca volum al exporturilor, se mai arata in comunicat.
Conform cifrelor oficiale, in Romania sunt inregistrate in jur de 12.000 de societati comerciale cu capital turcesc cu o valoare totala de peste 520 milioane euro.
Aceste statistici nu includ, insa, investitorii turci care deruleaza afaceri in Romania prin filiale care sunt inregistrate in alte tari, precum Olanda, Anglia sau Germania.
Luand in considerare si aceste investitii, TIAD estimeaza ca investitiile turcesti in Romania depasesc 1,5 miliarde de euro.
TIAD este o organizatie non-profit, constituita in 1993, care are ca principal obiectiv dezvoltarea relatiilor economice, sociale si culturale dintre Turcia si... mai mult
Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 13:37
Trei companii din Turcia fac demersuri pentru construirea de spitale private in Romania, dintre care unul specializat in tratarea cancerului, insa finalizarea acestor investitii ar putea fi impiedicata de nerecunoasterea reciproca a diplomelor medicilor, anunta NewsIn. "Exista interes pentru domenii noi si as putea mentiona in primul rand investitii turce in domeniul sanatatii. Cel putin trei grupuri mari din Turcia studiaza posibilitatea construirii unor spitale iar anul trecut a fost deja inaugurat un spital deschis de turci, manageriat de catre turci. Un spital de ochi din Bucuresti", a declarat ambasadorul roman la Ankara, Ion Pascu.
Potrivit acestuia, una dintre companiile interesate este grupul Medicana, care se afla in discutii cu un partener de la Bucuresti in vederea identificarii unui teren pentru construirea unui spital. Unitatea medicala ar urma sa fie construita de catre o companie romaneasca iar managementul spitalului ar fi asigurat de experti turci.
"Este de asemenea un alt grup mare si care este prezent in Romania. Ei au cumparat un teren si o cladire si doresc sa construiasca un spital pentru cancer. Au construit o mica fabricuta pentru producerea unui reactiv folosit in tratamentul sau depistarea cancerului. Si de asemenea ei sunt in discutii chiar cu Spitalul municipal din Bucuresti pentru construirea unei clinici tot pentru depistarea si tratarea cancerului.
Mai exista si o firma mare de la Istanbul care pregateste un studiu. Ne-au cerut... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 17:24
"Nimic nu pare sa schimbe determinarea companiilor turcesti, cand vine vorba despre afacerile din Romania si cu parteneri romani. Investitiile continua in ciuda crizei, iar diplomatia turca incurajeaza in continuare firmele din cele doua tari sa exploreze si alte oportunitati pentru ca, acum, tinta noastra comuna, de a avea un comert bilateral de 10 miliarde de dolari, mai poate fi atinsa in urmatorii ani. in plus, Turcia poate deveni o destinatie nu numai turistica pentru intreprinzatorii romani", a declarat pentru CCIR Ayse Sinirlioglu, Ambasadorul Turciei in Romania.Cat de puternic au resimtit companiile turcesti criza internationala si recesiunea din Romania? Continua Romania sa fie un partener comercial important si, in general, un partener de afaceri de incredere pentru Turcia? Relatiile economice dintre tarile noastre sunt construite pe un fundament foarte puternic. in ciuda efectelor negative ale crizei economice globale, Romania ramane cel mai important partener comercial al Turciei, din regiune.
Dimensiunea totala a activelor investitorilor turci din Romania, inclusiv a celor care-si au originea in terte tari, este estimata la peste 6 miliarde de dolari SUA.
Circa 6.000 de oameni de afaceri turci activeaza in Romania, majoritatea dintre acestia fiind aici inca din anii ‘90.
Volumul comertului, care a depasit 7,5 miliarde de dolari in 2008, a inregistrat o scadere de 40% in 2009, din cauza constrangerilor financiare si economice globale.
Rezultatele... mai mult
Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 00:33