Google tocmai a aflat ca atragerea unui director executiv de pe Wall Street in Silicon Valley este o operatiune foarte costisitoare.
Compania din California i-a platit noului director financiar, Ruth Porat, mai mult de 70 milioane de dolari pentru a-l convinge sa dezerteze de la vechiul loc de munca din New York, banca de investitii Morgan Stanley, relateaza Charlotte Observer.
Pachetul de remunerare dezvaluit joi presei a demonstrat cat de mult o apreciaza Google pe Rutz Porat, ...citeste mai departe despre "Google a aflat cat de greu este sa "furi" un director de pe Wall Street - va plati zeci de milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Martie 2015, ora 08:28
Daca visezi cu ochii deschisi la un job pe Wall Street, trebuie sa fii dispus sa cheltuiesti milioane de euro pe haine si accesorii demne de acest loc de munca.
Business Insider a alcatuit o lista de accesorii pe care trebuie sa le iei neaparat zi de zi la birou in cazul in care te angajezi pe Wall Street, in urma sfaturilor obtinute de la Fine Young Gentleman.
Butoni de argint
Tinuta este obligatorie daca jobul tau este pe Wall Street. Potrivit expertilor, la un sacou scump trebuie sa accesorizezi o pereche de butoni din argint sau chiar aur.
Cu toate ca exista mai multe modele de butoni, sunt recomandati cei in forma ovala.
Un ceas de lux
Specialistii de la Fine Young Gentleman recomanda un ceas de la Rolex, Hublot, Omega sau Tag. Un astfel de job trebuie sa te oblige sa arati ca ai bani, dar si gusturi pentru lucruri luxoase, de calitate.
Cel mai important este stilul, de aceea barbatii de peste 50 de ani trebuie sa aiba un costum negru cu vesta si ceas de buzunar.
Ochelari de soare
Daca lucrezi pe Wall Street ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu.
Acestia trebuie sa fie eleganti sau in stilul aviator.
Obligatoriu, ochelarii pe care ii porti trebuie sa fie de firma importanta, apreciata pe piata americana.
O carte
Expertii spun sa mergi la birou in fiecare zi cu o carte dupa tine, din care sa fi citit cel putin un capitol.
Nu numai ca vei putea incepe conversatii cu noii colegi pe tema cartii, insa vei putea demonstra lumii ca esti un... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2011, ora 08:05
Se spune - desigur spre a le delegitima - ca ineditele mari demonstratii mondiale impotriva bancilor, in frunte cu cele desfasurate la New York sub deviza "Sa ocupam Wall Street-ul", ar fi finantate de miliardarul american George Soros, care ar avea interese nedeslusite, dar destabilizatoare in chestiune.
Chiar asa de-ar fi, delegitimarea lor cu presupusa implicare a unuia din cei mai mari bogatasi ai lumii este o incercare cu slabi sorti de izbanda. Un bogatas poate face si fapte bune! Mai ales dupa ce a trecut de 80 de ani! |n plus, dl. Soros are o legitimitate indestructibila in chestiune caci, de la declansarea crizei, in urma cu 3-4 ani in SUA, a vorbit public, cu subiect si predicat, despre responsabilitatea sectorului financiar-bancar in producerea acesteia si despre rolul obligatoriu al unei schimbari in randuielile actuale din domeniu pentru o iesire din criza.
Caracterul inedit al acestor miscari consta nu numai in faptul ca in vizor s-a aflat absconsul sector financiar-bancar, ci mai ales in aceea ca, poate pentru prima data, obiectul protestelor l-au constituit nu niste efecte, cum sunt cresterea preturilor, scaderea salariilor ori majorarea impozitelor, ci o cauza bine identificata si nominalizata cu precizie.
Evident, aceste miscari se datoreaza extraordinarei capacitati informationale si comunicationale a Internetului. Fara acesta nu putea sa se obtina mobilizarea fantastica la scara mondiala, ceea ce a permis demonstratii concomitente in peste 1.000 de... mai mult
Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 18:48
In timp ce primarul orasului New York, Michael Bloomberg, nu este de acord cu protestele de pe Wall Street, liderii marilor corporatii spun ca inteleg furia oamenilor.
Michael Bloomberg nu este de acord cu felul in care protestatarii au ales sa ocupe Wall Street-ul. Acesta a spus intr-o conferinta de presa ca dreptul la libera exprimare este prost inteles: "Constitutia nu protejeaza corturile. Protejeaza libera exprimare si intrunirile", declara primarul intr-o conferinta de presa, citat de Business Insider.
Blooberg este deranjat de faptul ca centrul orasului New York a devenit o tabara de corturi: "Sunt locuri in care cred ca este potrivit sa te exprimi si sunt alte locuri in care poti ridica un oras de corturi. Dar nu trebuie sa fie unul si acelas loc", spune edilul.
Totusi, acum o luna, primarul spunea ca protestele pot dura oricat, atata timp cat oamenii respecta legea.
Oamenii de afaceri sunt de acord cu protestatarii
Pe de alta parte, liderii corporatiilor, cei impotriva carora sunt indreptate protestele spun ca inteleg furia oamenilor care au iesit in strada. "Inteleg in parte frustrarea si mania. Aceasta cadere a fost prea indelungata, somajul este prea mare si oamenii au de suferit", spune CEO-ul Wells Fargo, John Stumpf, citat de Financial Times.
Si CEO-ul General Electric, Jeff Immlet, este de acord cu cei care au ocupat Wall Street-ul si indeamna politicienii si oamenii de afaceri sa faca eforturi mai mari pentru a creste exporturile si a crea noi... mai mult
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 09:20
Demonstratiile de tipul Wall Street continua in America si iau amploare pe cele patru continete. Mai multe persoane au fost retinute de politisti in New York, Chicago, Sydney, Roma, Londra si Hong Kong.
Acum doua zile, 6.000 de oameni s-au adunat in Time Square, intr-o demonstratie pe care au denumit-o "ziua mondiala a luptei impotriva lacomiei de pe Wall Street", iar politia a arestat 92 de persoane. De asemenea, in Chicago au fost retinuti, duminica, 175 de oameni care au refuzat sa opreasca demonstratiile, informeaza mai mult
Luni, 17 Octombrie 2011, ora 09:12
Cresterea decalajului dintre americanii bogati si cei saraci remodeleaza economia Statelor Unite, care devine tot mai vulnerabila la crize financiare repetitive si mai putin capabila sa genereze o dezvoltare durabila, comenteaza Mediafax.Aceasta tendinta de crestere a inechitatii, lasata libera in ultimele decenii, ar putea condamna Wall Street, timp de o generatie, la profituri mediocre si ar putea provoca chiar instabilitate sociala, potrivit analistilor si directorilor din sectorul financiar."Diferentele de venituri din aceasta tara devin din ce in ce mai grave", a declarat James Chanos, presedinte fondator al companiei Kynikos Associates din New York.El a aratat ca tendinta nu este o reteta de crestere economica stabila, atunci cand bogatii devin mai bogati iar toti ceilalti sunt lasati in urma.Din 1980, circa 5% din venitul national anual a trecut de la clasa de mijloc la familiile cele mai bogate.Astfel, cele mai bogate 5.934 de familii au beneficiat de fonduri suplimentare de 650 miliarde de dolari, peste un milion de dolari fiecare, pe langa ceea ce ar avea daca "placinta economica" ar fi impartita ca in 1980, potrivit datelor biroului de recensamant.Disputele referitoare la echitatea economica trec in centrul atentiei, din cauza economiei aproape de stagnare si a unui somaj de 9,1%, in timp ce profiturile corporatiilor se mentin la niveluri ridicate.Presedintele Barack Obama a cerut ca americanii bogati si marile corporatii sa plateasca impozite mai mari, pentru a... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 19:54
Un fost trader de pe Wall Street a fost condamnat pentru participarea la o conspiratie cu un fost manager de investitii al UBS pentru a obtine foloase necuvenite prin insider trading. Perioada de detentie este de 26 luni, dupa care va fi deportat in Siberia, tara sa natala, transmite Reuters, citat de Mediafax. Fostul trader Alexei Koval, in varsta de 37 de ani, a pledat "vinovat" in ianuarie la acuzatiile ca, impreuna cu prietenul sau Igor Poteroba, a comis frauda conform legislatiei valorilor mobiliare cu actiunile a sase companii de sanatate din portofoliul UBS, intre anii 2005 si 2009.
Poteroba a pledat de asemenea vinovat in luna decembrie si a fost condamnat in martie la 22 de luni de inchisoare.
Procurorii au demonstrat in fata instantei ca Poteroba si Koval au folosit mesaje email codate, referindu-se la actiuni si titluri drept "frequent flyer miles" (mile de calatorie acordate de companiile de transport aerian ca bonus pasagerilor care calatoresc des) si la bani drept "potatoes" (cartofi).
Koval a recunoscut de asemenea ca a platit diverse sume de bani pentru a obtine informatii confidentiale, utilizandu-le apoi pentru a face tranzactii profitabile cu actiuni.
Koval, cetatean rus, va fi deportat in Siberia, regiunea sa de provenienta, dupa ce isi va ispasi pedeapsa, conform deciziei instantei americane. Procurorii sustin ca acesta a castigat in mod ilicit 1,4 milioane de dolari. mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 10:53