Spania refuza noi masuri de austeritate, pe fondul protestelor masive

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 10:36
1494 citiri
Spania refuza noi masuri de austeritate, pe fondul protestelor masive

Spania nu mai vrea sa adopte alte masuri de austeritate, potrivit ministrului de Finante Luis de Guindos, in contextul in care guvernul de la Madrid se confrunta cu proteste masive.

In timp ce Franta si Italia considera ca Spania se afla pe drumul cel bun prin masurile de austeritate deja luate, guvernul Merkel insista ca Madridul sa implementeze noi politici economice, relateaza The Wall Street Journal.

Scopul acestora este ca Spania sa-si sporeasca competitivitatea, dar si sa-si dovedeasca credibilitatea in fata politicienilor germani, in eventualitatea accesarii unui plan de salvare.

Deja bancile spaniole beneficiaza de o linie de credit de o suta de milioane de de euro din partea Fondului European de Stabilitate, iar masurile anuntate recent de Mario Draghi, Presedintele BCE, au permis revenirea pe piata a bancilor spaniole, dupa cinci luni de absenta, conform Mediafax. Datorita BCE, sistemul bancar spaniol are in derulare si linii de finantare in valoare bruta de 412 miliarde euro.

Guvernul spaniol se teme de proteste

Cu toate acestea, pozitia guvernului spaniol ramane ferma, pe fondul protestelor masive ale ibericilor, care au continuat inclusiv in acest sfarsit de saptamana, dar si a neincrederii spaniolilor, care au retras in iulie peste 26 miliarde de euro din depozite.

Manifestatiile sunt conduse de doua din federatiile sindicale principale din Spania, adunand mii de persoane care au demonstrat in centrul Madridului.

Protestele au avut ecou si in Portugalia, unde au avut loc cele mai ample demonstratii de la acceptarea planului de salvare de catre portughezi anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri de austeritate Spania, #proteste spania , #Spania