Marti, 22 iunie, piata criptomonedelor s-a prabusit pe fondul mai multor vesti venite dinspre China, dar si din cauza unor decizii luate de autoritatile americane care par ca se indrepta spre o reglementare a tranzactionarii monedelor virtuale.
Ziare.com a calculat cam cati bani ati fi castigat in mai putin de 24 de ore daca ati fi cumparat principalele criptomonede la cotele scazute de ieri, fata de cotele de tranzactionare miercuri, 23 iunie.
Bitcoin
Principala criptomoneda si-a diminuat valoarea ieri pana sub 30.000 de dolari, ajungand undeva la 29.240 de de dolari. Dupa acest nivel, Bitcoin a inceput sa-si revina, iar la ora redactarii acestui material, a ajuns sa depaseasca 34.000 de dolari. Astfel ca profitul pentru vanzarea unui Bitcoin, desi nu o recomandam la aceste cote, ar fi adus vanzatorului un profit frumusel de aproape 5.000 de dolari.
Ethereum
Despre Ethereum se vorbeste tot mai mult ca va ajunge sa depaseasca Bitcoin pentru ca blockchainul sau are o aplicabilitate tot mai mare in lume. La cel mai jos punct al sau de ieri, Ethereum se tranzactiona cu 1.718 dolari, iar astazi, criptomoneda a depasit si 2.000 de dolari, dar in prezent se tranzactioneaza undeva sub acest nivel, adica la 1.997 dolari. Pentru vanzarea unui Ethereum cumparat ieri, astazi ati fi inregistat un profit de 270-280 de dolari.
Binance Coin
Cea de-a treia moneda dupa capitalizare, Binance Coin, cazut ieri pana la 228 de dolari, iar astazi a ajuns undeva la 291 de... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 22:50
Cand aproape nimeni nu le mai dadea sanse celor de Ripple Labs in urma procesului pe care Securities and Exchange Comission (SEC) l-a intentat in 22 decembrie 2020, moneda lor, XRP, a ajuns sa sparga record dupa record.
Asa se face ca aceasta, la ora redactarii, materialui se apropie de cotatia de 2 dolari, in conditiile in care in urma cu doua saptamani se chinuia sa treaca de pragul de 65 de centi.
Numai ca, cei de la Ripple au inceput sa inregistreze victorie dupa victorie in procesul cu SEC astfel ca, acum se vede rezultatul. Mai mult, evolutia fulminanta este sustinuta si de Bitcoin care deja se indreapta spre o cotatie de 65.000 de dolari. Acesta este un nou record pentru principala criptomoneda.
Dar, revenind la XRP, numai in ultimele 7 zile, pretul criptomonedei a crescut cu 70% si nu da semne ca se va opri, mai ales ca numai in ultimele 24 de ore a inregistrat o crestere de 30%.
Cererea prin care Ripple solicita judecatorului federal Analisa Torres sa-i forteze pe reprezentantii SEC sa le furnizeze documente prin care Bitcoin si Ethereum nu sunt valori mobiliare a fost aprobata. Astfel ca, acest lucru a fost vazut de investitori ca o mare victorie impotriva SEC.
Asa se face ca, in momentul de fata, XRP se tranzactioneaza la cumparare cu un pret de 1,96 de dolari si la vanzare cu un pret de 1,91 de dolari.
Conducerea Ripple Labs a fost incurajata de aceasta aprobare si au depus inca o motiune pentru a respinge procesul SEC impotriva CEO-ului Brad... mai mult
Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 09:48
XRP, criptomoneda Ripple Labs, a dat fiori reci celor care au ales sa investeasca in ea, inainte de decembrie 2020, dupa ce a ajuns sa fie implicata intr-un proces cu arbitrul financiar din SUA, Comisia de Schimb si Active Mobiliare (SEC).
Cu toate acestea, in ultimele zile, criptomoneda a crescut cu aproape 100%, dupa ce au aparut primele semne pe baza carora, Ripple ar putea sa castige procesul cu SEC. Astfel ca, astazi a atins o cota de 1,05 dolari, dupa ce, in urma cu o saptamana aceasta se tranzactiona undeva la 55 de centi.
Se pare ca zilele acestea, datorita faptului ca Bitcoin si-a consolidat pozitia intre 55.000 si 60.000 de dolari a oferit investitorilor un moment de respiro. In acest timp, unii dintre ei si-au incasat castigurile de pe urma criptomonedei dominate si au ales sa investeasca in monede digitale mai mici. Una dintre ele este XRP.
Mai mult, ieri, unul dintre judecatorii implicati in procesul dintre SEC si Ripple a obligat autoritatea de reglementare sa prezinte documente potrivit carora Bitcoin si Ethereum nu sunt active mobiliare.
"Pe baza informatiilor culese pana in prezent, este clar ca SEC a fost informata de participantii sofisticati de pe piata ca XRP nu era un activ moniliar si a solicitat feedback cu privire la aceasta pozitie, dar nu a furnizat o declaratie publica contrara pana cand nu si-a depus acuzatiile in acest caz in decembrie 2020. Cunoscand toate informatiile despre aceste fapte (fie prin comunicari interne sau... mai mult
Joi, 08 Aprilie 2021, ora 00:30
Zilliqa este genul de criptomoneda careia nu i-ai acorda nici un pic de atentie daca esti concentrat pe criptomonedele cu renume mai mare din top 10. Cu toate acestea, moneda virtuala a crescut din octombrie 2020 de peste 10 ori, de la 1,6 centi americani la 17 centi. O sa spuneti ca nu este nimic special la ea, mai ales la pretul acesta, dar micuta criptomoneda a zburat sub radar timp de cativa ani, iar acum s-ar putea sa se inalte catre noi culmi.
Avantajul ei este ca, desi este super ieftina in comparatie cu Bitcoin, aceasta are in spate un blockchain care permite procesarea a peste 2.800 de tranzactii pe secunda, in timp ce Bitcoin permite doar 5. Parca nu mai suna atat de neinteresant nu? De asemenea, tot ca o comparatie blockchain-ul Ethereum, a doua criptomoneda din piata, daca ne luam dupa capitalizare are o putere de procesare de doar 15 tranzactii pe secunda.
Zilliqa nu a sarit in ochi investitorilor decat poate in 2019 cand si-a atins recordul de 23 de centi, iar de atunci de abia daca a mai atins o cotatie de maximum 2 centi. Asta pana in octombrie 2020, cand a inceput sa incheie mai multe parteneriate care au facut-o sa explodeze pur si simplu.
Acum aceasta are o capitalizare de 1,87 de miliarde de dolari, infim fata de trilionul pe care-l are Bitcoin, adica de mai bine de 500 de ori mai mic. Si nici valoarea ei nu este una de luat in seama avand in vedere ca este de vreo 280.000 ori mai ieftina decat un Bitcoin.
A crescut consistent
Zilliqa... mai mult
Duminica, 14 Martie 2021, ora 23:00
Internautii si-au pus in gand sa creasca valoarea unei criptomonede care in urma cu cateva zile valora doar 30 de centi, iar 31 ianuarie ajunsese undeva la aproape 45 de centi, ca pe 1 februarie sa atinga o cota maxima de 75 de centi. Cu toate acestea "netatenii" sunt hotarati sa faca din XRP, criptomoneda Ripple, una care sa atinga cel putin o valoare de 1 dolar.
Sansele sa atinga aceasta cotatie sunt destul de mari, avand in vedere cat de hotarati sunt in razboiul cu Wall Street pentru actiunea GameStop (GME), a carei valoare i-au crescut-o de la 20 de dolari pana la peste 420 de dolari, la ora redactarii acestui material actiunea tranzactionandu-se la 330 de dolari.
Revenind la XRP, criptomoneda era, in decembrie, cea de-a treia moneda virtuala ca importanta dupa capitalizare peste (110 miliarde de dolari), dar dupa ce SEC (reglementatorul burselor americare) a intentat proces companiei, aceasta a scazut drastic, de la 70 de centi undeva la aproape de 20 de centi.
In urma cu cateva zile, pe reteaua de socializare a aparut ideea ca ar trebui sa se concentreze pe o criptomoneda si sa o creasca, pe acelasi model precum cel al GME. Cu toate acestea, imediat au aparut zvonuri legate de o miscare "pump and dump", prin care aceasta ar urma sa fie crescuta fortat in valoare si apoi vanduta pentru a se incasa profituri colosale.
Fata de 31 ianuarie, XRP a crescut cu 66%, ajungand de la 45 de centi pana la 75 centi (varf - la ora redactarii materialului), ca inainte... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 06:10
Criptomoneda XRP a scazut miercuri cu 24% din cauza acuzatiei aduse companiei Ripple de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), de efectuare a unor tranzactii cu instrumente financiare neinregistrate de 1,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.
XRP, a treia cea mai importanta criptomoneda in functie de valoarea de piata, a scazut la un minim de 0,33 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultima luna, in urma anuntului facut de SEC, care acuza si doi directori ai Ripple de obtinerea unor cistiguri personale de pe urma ofertei de instrumente financiare.
Ripple a respins acuzatiile, afirmand ca XRP este o moneda si nu trebuie sa fie inregistrata ca un contract de investitii.
XRP, care evolueaza in tandem cu Bitcoin, a atins in noiembrie cel mai ridicat nivel dupa 2018. Dupa declinul de miercuri, valoarea XRP a pierdut jumatate din valoare, de la inceputul lunii decembrie. Bitcoin a scazut cu 1,5%, la 23.477,19 dolari pe unitate.
Citeste si: ANM: Cod galben de ceata densa in 11 judete ...citeste mai departe despre "Criptomoneda XRP a scazut miercuri cu 24%. Ce acuzatii a primit compania Ripple" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Decembrie 2020, ora 08:34
Criptomonedele sunt monede vituale sau digitale, care au fost create pentru a functiona ca modalitate de schimb. Investitia in criptomonede s-a dovedit a fi una dintre cele mai profitabile din lume, aceste monede virtuale fiind de mare ajutor inclusiv sistemului financiar. Cu toate acestea comporta riscuri sporite, care pot genera sau pot accentua efectele unei crize financiare.
La acest moment, doar 0,3% din populatia planetei detine criptomonede. Asta inseamna undeva la 22 de milioane de oameni, insa fenomenul este in extindere.
Bitcoin, Ethereum si Ripple sunt cele mai cunoscute criptomonede din cele peste 2.000 deja existente. Si este de asteptat sa se lanseze si altele. De asemenea, serviciile de schimb de tipul ethbtc este de asteptat sa se inmulteasca in urmatoarea perioada.
La nivel european, criptomonedele au fost calificate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene drept instrumente de plata. Aceste monedele virtuale reprezinta mijloace de plata care se incadreaza in categoria de "monede, bancnote si monede utilizate ca mijloc legal de plata", a caror tranzactionare este scutita de la plata T.V.A.
Platformele de schimb de moneda virtuala si furnizorii de portofele electronice de moneda virtuala au, incepand de anul acesta, un cadru legal la nivel european, care le va obliga sa se inregistreze si sa isi verifice clientii la fel ca institutiile bancare. Cel mai probabil, modificarile legislative vor fi aplicabile incepand cu sfarsitul anului 2019.... mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 16:52
Fiscalitate 24.7, evenimentul de referinta fiscal-contabil din Transilvania, care ofera participantilor o perspectiva de ansamblu asupra principalelor reglementari fiscale si efectele acestora in contextul economic actual, va avea loc joi, 15 februarie.
Temele abordate in acest an in cadrul evenimentului Fiscalitate 24.7 organizat de Libero Events, fac referire la modificarile noului Cod Fiscal si mai precis la:
Preturile de TransferImpozitarea in domeniul criptomonedelorTendinte fiscale la nivel international si localLocul prestarii de servicii din punctul de vedere al TVAConferinta este sustinuta de specialisti din cadrul celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca, iar dintre acestia il mentionam pe Adrian Benta, consultant fiscal si auditor financiar Benta Consult, pe care il recomanda experienta profesionala de peste 15 ani, atat in contabilitatea si fiscalitatea romaneasca, cat si internationala.
Cel de-al doilea speaker prezent la evenimentul Fiscalitate 24.7 este Gabriel Sincu, Partener Asociat in cadrul departamentului de Asistenta fiscala al EY Romania si coordonatorul birourilor regionale de asistenta fiscala din Cluj-Napoca si Timisoara.
"Inceputul de an 2018 este marcat de frenezia tranzactiilor cu moneda virtuala. Cuvinte precum Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin sunt de acum pe buzele tuturor. In... mai mult
Marti, 13 Februarie 2018, ora 17:50
Valoarea criptomonedelor a atins, intr-un interval de timp scurt, culmi la care nici fondatorii lor probabil ca nu au visat. Cei care le-au vazut potentialul, dar si cei care au fost pur si simplu atrasi de noutate, adica destul de multi oameni, au devenit peste noapte milionari si miliardari.
Cine a facut cel mai mult si cat? In premiera, Forbes a publicat in aceasta saptamana topul celor mai bogati oameni din domeniul monedelor virtuale. Topul include jucatori diversi din econsistem, de la creatorii monedelor si fondatorii companiilor care se ocupa cu minarea la dezvoltatorii platformelor de tranzactionare si investitori.
Cifrele se bazeaza pe estimarile privind numarul de criptomonede detinute (conversia in dolari fiind facuta la valoarea acestora din 19 ianuarie 2018), profiturie obtinute din tranzactionari si participatiile la companiile din domeniu.
Introducing the first ever list of the world's richest people in cryptocurrency: visionaries, investors, geeks and freaks who rode the crypto wave to amazing highs https://t.co/OnhJ4UiOai pic.twitter.com/ayT4bo4M23- Forbes (@Forbes) 7 februarie 2018
Estimarile sunt facute in linii largi, de inteles tinand cont de natura opaca a acestei lumi.
In plus, jurnalistii Forbes nu garanteaza ca au identificat toti marii castigatori si recunosc ca estimarile lor pot fi in unele cazuri departe de adevar. Iata care sunt, aproximativ cel putin, primii zece oameni dupa marimea averilor facute in lumea criptomonedelor.... mai mult
Duminica, 11 Februarie 2018, ora 10:08