Formatul de continut video online care va avea cea mai rapida evolutie in perioada urmatoare va fi streamingul live, arata estimarile celui mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare.
"Streamingul live este la ora actuala omniprezent - de la Facebook la YouTube, Instagram IGTV, site-uri web, webinare - seminarii online, conferinte video si multe altele. Consumul de continut video online non-stop se transforma in normalitate, iar formatul cu cea mai rapida evolutie este streamingul live. Prin urmare, estimarile arata ca, pana in anul 2022, 82% din traficul pe Internet va fi format din continut video. Printre cele mai des intalnite utilizari se numara: evenimentele, sedintele si salile de clasa, crearea de continut video, serviciile religioase", precizeaza reprezentantii ATEN International Co. Ltd.
Potrivit sursei citate, in prezent, cea mai populara platforma pentru streaming live continua sa fie Twitch, care a debutat ca platforma pentru pasionatii de jocuri care doreau sa arate propriile sesiuni de gaming fanilor din intreaga lume. Acest serviciu a fost achizitionat de Amazon in anul 2014 pentru suma de 1 miliard de dolari, iar in 2018 Twitch a anuntat ca a intermediat transmiterea a circa 775 milioane ore de continut video live, ceea ce reprezinta mai mult decat dublu fata de YouTube.
Pe locul secund in ierarhia streamingului live se afla Facebook, iar conform Google Trends, termenul "Facebook live stream" a inregistrat... mai mult
Luni, 13 Aprilie 2020, ora 16:32
Bill Gates, alaturi de compania japoneza de telecomunicatii Softbank si de gigantul aerospatial Airbus, finanteaza un start-up care vrea sa foloseasca o ampla retea de sateliti pentru transmisiuni video in direct din orice colt al Pamantului.
Compania EarthNow intentioneaza sa lanseze 500 de sateliti in atmosfera Pamantului, care sa asigure o monitorizare video de tip Big Brother, se arata intr-un comunicat de presa.
Printre posibilele utilizari ale sistemului sunt mentionate depistarea braconajului, monitorizarea fenomenelor meteorologice extreme, detectarea timpurie a incendiilor forestiere si a eruptiilor vulcanice, monitorizarea migrarii balenelor si observarea zonelor de conflict de pe glob.
Ideea se bucura de sprijinul unor miliardari ca Greg Wyler, presedinte executiv al companiei din industria satelitilor OneWeb. Gates va investi active personale in proiect. Printre investitori se numara si companiile Airbus si Softbank.
"Obiectivul nostru este simplu: vrem sa va conectam vizual cu Pamantul in timp real. Credem ca posibilitatea de a vedea si intelege Pamantul in direct si fara filtre ne va ajuta pe toti sa apreciem mai mult si, in cele din urma, sa avem mai multa grija de singura noastra casa", spune Russel Hannigan, fondatorul EarthNow, companie infiintata in Washington in 2017.
Satelitii vor cantari in jur de 225 de kilograme fiecare si vor fi prevazuti cu camere orientate spre Pamant 24 din 24 de ore, precum si cu un sistem de analiza a imaginilor... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2018, ora 00:00