Amazon tocmai a platit 970 de milioane de dolari ca sa devina mai mult decat un retailer online

Marti, 26 August 2014, ora 13:31
2338 citiri
Amazon tocmai a platit 970 de milioane de dolari ca sa devina mai mult decat un retailer online

Amazon.com cumpara Twitch Interactive, un site care ofera servicii de streaming pentru jocurile video, pentru 970 de milioane de dolari in numerar, tranzactie ce sustine intentia directorului executiv al companiei, Jeff Bezos, de a transforma compania intr-o destinatie de Internet, dincolo de operatiunile sale de baza, respectiv vanzarea cu amanuntul.

Tranzactia, anuntata de cele doua companii luni, este cea mai mare in care Amazon s-a implicat in cei 20 de ani de la infiintare si va ajuta retailerul online sa faca fata concurentei cu Apple si Google pe piata jocurilor online, aflata in plina ascensiune, unde jocurile au o pondere de 75% din totalul aplicatiilor mobile, conform Reuters.

Acordul de tranzactie include si cateva conditii speciale, ceea ce ridica valoarea la peste un miliard de dolari, conform unor surse apropiate.

Serviciile de tipul celui oferit de Twitch, unde utilizatorii isi pot trimite mesaje, castiga tot mai mult interes pe un segment cu o crestere rapida si devine din ce in ce mai atractiv pentru publicitate.

Prima astfel de investitie a Amazon

Tranzactia, care va fi finalizata in a doua jumatate a anului, este un pas neobisnuit pentru Amazon, care obisnuieste sa isi dezvolte propriile servicii sau, cel putin, sa plateasca mult mai putin pentru preluari.

Si Google a fost in discutii de preluare cu Twitch, care a fost lansat in urma cu peste trei ani, mai spun surse implicate, citate de Reuters.

Intr-un interviu, directorul executiv al Twitch, Emmett Shear, a spus ca au contactat Amazon deoarece fondurile mari de care dispune, precum si experienta in vanzari, ar putea permite atingerea mai rapida a obiectivelor strategice.

Twitch a obtinut in septembrie o finantare de 20 de milioane de dolari de la producatorul de jocuri Take-Two Interactive Software si de la firme ca Bessemer Venture Partners si Thrive Capital.

Cat de "mare" este Twitch

In iulie, Twitch a avut 55 de milioane de vizitatori unici care au urmarit continut video de 15 miliarde de minute.

Twitch are incluse linkuri catre Amazon in unele dintre sectiunile site-ului. Analistii apreciaza ca aceasta preluare premite o integrare mai profunda a serviciilor sale cu Amazon Instant Video si pe echipamentele Amazon, cum ar fi tableta Kindle Fire si set-top box-ul Fire TV, recent lansat.

Twitch este un site cu un trafic foarte mare. In luna aprilie, a avut o pondere de 40% din volumul traficului live streaming din SUA, conform companiei de analiza Qwilt, mai spun cei de la Business Insider.

Pe langa aceasta, in luna februarie, Twitch s-a clasat pe locul patru in clasamentul traficului de varf pe internet, dupa Netflix, Google si Apple. Cu 1,8%, a fost peste Hulu, Amazon si Facebook.

Conform propriilor date, in 2013, 58% dintre utilizatorii Twitch au stat peste 20 de ore pe saptamana pe site pentru a urmari fluxurile video de pe site.

Twitch are propriile sale aplicatii iOS si Android si a fost integrat cu consolele Xbox si PlayStation. De asemenea, si gamerii PC pot incarca imagini pe Twitch.

#Amazon Twitch, #preluare Twitch, #investitie Amazon , #stiri Amazon