Ai un proiect care implica imprejmuirea unei zone din gospodarie? Poate este vorba de delimitarea perimetrului propriei curti sau de un teren agricol. Indiferent de zona pe care o ai de delimitat, este important sa cunosti cateva aspecte despre plasele de gard.
Probabil te-ai intrebat pentru ce model de gard sa optezi si in final te-ai decis asupra plasei de sarma. Felicitari! Este o optiune tot mai populara pentru delimitari agricole sau rezidentiale, fiind intrebuintata pentru o varietate de proiecte, imprejmuirea proprietatii, realizarea unor tarcuri, protejarea unei zone cu flori s.a.
Plasa de gard ofera o serie de avantaje, care o face astfel sa fie o alegere tot mai des intalnita pentru delimitarea unui zone de teren. Trebuie astfel punctate rezistenta, durabilitatea, pretul avantajos, dar si usurinta in montarea acestora.
Despre plasele de gard
Ai doua optiuni dintre care poti alege:plasa de gard impletita,plasa de gard sudata
Ambele tipuri de plasa de sarma au rezistenta ridicata, fiind disponibile intr-o varietate de dimensiuni si mai multe culori. Cu toate acestea se impune o diferentiere intre cele doua.
Plasa de gard impletita:
are ochiuri hexagonale, care pot fi de diferite dimensiuni si este fabricata dintr-o sarma de otel moale protejata anticoroziv cu zinc;poate fi folosita pentru realizarea de garduri de diverse forme si marimi, fiind extrem de practica;este recomandata pentru imprejmuirea unei parti din terenul gospodariei (imprejmuirea... mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 18:19
Daca ești în punctul în care trebuie să construiești un gard și, evident, o poartă, este extrem de important să te informezi cu mare atenție înainte, în așa fel încât să nu ajungi la concluzia că ai cheltuit foarte mulți bani sau că trebuie să aloci mult timp pentru îngrijirea construcției împrejmuitoare.
Indiferent de tipul de gard pentru care optezi, specialiștii recomandă o poartă metalică (din aluminiu, fier, tablă, etc), deoarece reușește să ofere o serie de avantaje:
este ușoară;poate să fie automatizată cu ușurință;conține mecanisme simple;poate fi îngrijită cu ușurință;rezistă foarte bine pe termen lung.
Dacă la poartă este relativ simplu, la gard trebuie să tii cont de mai multe criterii. Cel mai bun gard pentru tine s-ar putea să nu fie același cu cel mai bun gard pentru vecinul tău.
Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont la alegerea gardului?
1. Materialul din care este construit. Este bine să cauți un gard rezistent, care poate fi întreținut cu ușurință în timp. De-a lungul timpului, cele mai echilibrate garduri din aceste puncte de vedere s-au dovedit cele din fier și gard aluminiu. Acestea au o rezistență mecanică bună și dacă sunt bine tratate încă de la început, nu au nevoie de întreținere. Evident, poți opta și pentru materiale clasice (lemn, beton, cărămidă) sau pentru materiale moderne (PVC sau diverse aliaje). Daca vrei să mergi la sigur, metalul este... mai mult
Joi, 15 Septembrie 2022, ora 19:12
De-a lungul istoriei, oamenii au evoluat atat la propriu, cat si la figurat, cautand intotdeauna sa-si rezolve nevoile, mai mult sau mai putin primare, in cel mai simplu si eficient mod cu putinta. Dintre acestea, siguranta si intimitatea sunt unele dintre cele mai importante, iar asigurarea lor se poate face inclusiv prin folosirea unor materiale de calitate pentru proprietatile private. Odata cu epoca industrializarii, optiunile au devenit practic nenumarate, iar, in prezent, putem spune ca acestea au atins apogeul, prin inventii precum WPC (wood-plastic composite sau lemnul compozit), despre care vom vorbi in continuare.
Lemnul compozit se obtine din faina de lemn (peste 50%) si mase plastice rezultate din reciclarea ambalajelor din plastic, care se combina intr-un material unitar, extrem de stabil impotriva radiatiilor UV, insectelor si mucegaiului. Desi nu este neaparat un produs nou, aparand inca din anii '60-'70 in Italia, SUA si Japonia, WPC a cunoscut o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani, cand utilizarile sale s-au diversificat. In Romania, cel putin, gardurile WPC sunt din ce in ce mai cerute pe piata, motivele fiind numeroase, dupa cum vei vedea mai jos.
Proprietatile unor garduri WPC sunt unice, incepand cu cele enumerate anterior, care tin de rezistenta in timp. Desi are in componenta mai mult lemn, WPC se comporta mai degraba precum plasticul, conferind gardurilor din acest material avantaje nebanuite in fata celor din lemn clasic. Pe... mai mult
Joi, 05 Mai 2022, ora 17:32
Gardul casei reprezinta conexiunea dintre proprietatea ta si lumea din afara. In primul si cel mai important rand, acesta trebuie sa-ti ofere un sentiment de siguranta in propria curte. Nu trebuie neglijat nici aspectul estetic. Felul cum este imprejmuita casa este o carte de vizita pentru proprietar. Iata cateva tipuri de garduri care sa-ti serveasca drept sursa de inspiratie pentru urmatorul proiect de construire sau renovare.
Lemn
Lemnul a reprezentat vreme de secole principalul material pentru confectionarea gardurilor. Vremurile au trecut, lumea s-a modernizat, insa noile tehnologii nu au ignorat acest aspect. Sipcile gardurilor din satul bunicilor au fost inlocuite cu soiuri de lemn tratat, mult mai rezistent si cu o estetica aparte. Pentru amenajarile in stil rustic, traditional si clasic, lemnul este alegerea naturala. In functie de suprafata de acoperit vei avea nevoie de fundatie sau cativa stalpi din loc in loc vor fi suficienti pentru sustinere. Rezistenta generala a gardului o ofera esenta lemnului. Cu cat este mai tare, cu atat proiectul va fi mai durabil. Atentie si la cerintele de intretinere. Gardul din lemn trebuie tratat periodic pentru a rezista la intemperii.
Metal
Metalele sunt din ce in ce mai prezente in domeniul constructiilor. De sine statatoare sau combinat cu alte materiale, diferite tipuri de metal sunt utilizate pentru amenajarea gardurilor.
Fier forjat
Fierul forjat este puternic, elegant si estetic. Toate aceste... mai mult
Joi, 14 Octombrie 2021, ora 17:41
Esti de acord cu faptul ca atunci cand vrei rezistenta in timp alegi ce e mai bun? In cazul gardurilor, alegi gard jaluzea - modelul de gard care tocmai urmeaza sa te cucereasca. Astfel, destul de popular in Romania atat in cazul locuintelor, cat si in cazul spatiilor rezidentiale, acesta inca nu este cunoscut de toata lumea.
Este un concept nou, care in primii ani a fost intampinat cu scepticism. Cu timpul, insa, observandu-se rezultate, tot mai multi romani au inceput sa-l aleaga. Nu si tu, se pare! Daca ai ajuns la acest articol, cel mai probabil inca te gandesti daca merita sa optezi pentru un gard metalic tip jaluzea. Este normal sa existe temeri care sa te influenteze sa amani decizia de a colabora cu o echipa experta in gard jaluzea.
Gandindu-ne foarte bine, am ajuns la concluzia ca exista cativa factori care impiedica multe persoane din a opta pentru gardul de tip jaluzea. Ramai pana la final daca esti in categoria celor care ar dori un gard jaluzea, insa parca ceva ii retine din a face acest pas.
Am gasit aceste motive relevante. Asteptam doar sa ne spui cu care dintre ele te identifici.
Pretul unui gard metalic tip jaluzea
Pretul unui gard metalic tip jaluzea? Accesibil, spunem noi! Nu toata lumea crede la fel, insa! Grijile cu privire la pret sunt primele care apar. Si nu doar in cazul in care vorbim despre aceste garduri. Griji de acest fel apar de fiecare data cand trebuie achizitionat ceva nou.
Iti putem spune faptul ca pretul unui gard... mai mult
Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 12:46
Dragos Munteanu, Director de Productie ERGO House
DESCRIERE COMPANIE-
COMPANIE SPECIALIZATA IN CONSTRUTIE DE CASE IN SISTEMUL COFRAJE DE POLISTIREN
PORTOFOLIU-
PERSOANE FIZICE
ULTMA INSTITUTIE DE INVATAMANT ABSOLVITA-
TCM
JOB-UL ANTERIOR-
ADMINISTRATOR
PREMII, PERFORMANTE-
REPREZENTAN
•Tu alegi terenul, iar noi iti construim casa
•420 euro/mp casa la cheie
•Dezvoltatorii depind de piata materialelor de constructii
"O vila cu 160 mp locuibili, doua garaje, gard si alei ajunge la 81.000 euro. Clientul vine cu terenul iar noi ii construim casa. Vom face tot posibilul sa mai scadem pretul, insa dezvoltatorii depind si pretul materialelor de constructii", a declarat Dragos Munteanu, director de productie Ergo House.
mai mult
Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 11:42