Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) a declanşat o campanie de verificări vizând situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe platforme audio-video şi/sau pe site-uri de tipul reţelelor sociale, relevă informaţii transmise pentru Profit.ro de către instituţie.
Exemple de platforme vizate de controale sunt YouTube, ţinta principală a verificărilor, dar şi Facebook, Instagram sau Tik-Tok. Conform datelor Profit.ro, sunt verificate persoane din domenii diferite, cum ar fi cel muzical, de media, de IT, de gastronomie, de călătorii.
"Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii. DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări", atrage atenţia Direcţia Antifraudă.
Vloggerul Dorian Popa a declarat în podcastul Acasă la Măruță că din Instagram și Youtube câștigă „în medie” între 30.000 și 40.000 de euro lunar. Mai mulți jurnaliști au comentat declarațiile lui Dorian Popa din podcastul lui Măruță.... mai mult
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 08:04
Vloggerul clujean Andrei Verestiuc, prieten si colaborator al mult mai cunoscutului Mircea Bravo, a dezvaluit pe canalul sau de Youtube, unde posteaza filmulete cu masini, cu cat il plateste Youtube pentru vizualizarile pe care i le aduc cei peste 100.000 de urmaritori.
"Vreau sa fiu sincer. Am zis sa facem un vlog pe fata ca sa va explic cum functioneaza Youtube, din ce surse poti sa castigi bani daca esti un youtuber si cat fac eu. La finalul vlogului o sa aflati: Andrei face am atat", a spus vloggerul in inregistrarea postata pe canalul sau de Youtube.
Andrei Verestiuc a explicat ca un youtuber poate avea patru surse de venit: vizualizarile, colaborarile cu firme ale caror produse le promoveaza, vanzare de tricouri sau alte produse branduite si donatii de la urmaritori.
Vloggerul a explicat pe intelesul tuturor cati bani ofera Youtube pentru vizualizarile pe care le produce fiecare utilizator. "Youtube pune niste reclame, iar daca oamenii interactioneaza cu ele primesti o parte din bani, aproape jumatate. Numarul de subscriberi nu e relevant. Ce conteaza e numarul de vizualizari, daca oamenii se utia la reclame. Nu mai exista un cost fix la numarul de vizualizari", a explicat Andrei Verestiuc.
Tanarul a aratat ca Youtube are o metoda mai complexa de calcul a indicelui pe baza caruia plateste vizualizarile, iar calcularea indicelui se face in functie de modul in care utilizatorii interactioneaza cu reclamele inserate in filmari. In privinta sa, Andrei... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 12:20