VIDEO Cati bani poti castiga din Youtube. Un celebru vlogger roman, cu peste 100.000 de fani, a dezvaluit cat primeste de pe urma celor care il urmaresc

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 12:20
2342 citiri
VIDEO Cati bani poti castiga din Youtube. Un celebru vlogger roman, cu peste 100.000 de fani, a dezvaluit cat primeste de pe urma celor care il urmaresc
FOTO Youtube/Andrei Verestiuc

Vloggerul clujean Andrei Verestiuc, prieten si colaborator al mult mai cunoscutului Mircea Bravo, a dezvaluit pe canalul sau de Youtube, unde posteaza filmulete cu masini, cu cat il plateste Youtube pentru vizualizarile pe care i le aduc cei peste 100.000 de urmaritori.

"Vreau sa fiu sincer. Am zis sa facem un vlog pe fata ca sa va explic cum functioneaza Youtube, din ce surse poti sa castigi bani daca esti un youtuber si cat fac eu. La finalul vlogului o sa aflati: Andrei face am atat", a spus vloggerul in inregistrarea postata pe canalul sau de Youtube.

Andrei Verestiuc a explicat ca un youtuber poate avea patru surse de venit: vizualizarile, colaborarile cu firme ale caror produse le promoveaza, vanzare de tricouri sau alte produse branduite si donatii de la urmaritori.

Vloggerul a explicat pe intelesul tuturor cati bani ofera Youtube pentru vizualizarile pe care le produce fiecare utilizator. "Youtube pune niste reclame, iar daca oamenii interactioneaza cu ele primesti o parte din bani, aproape jumatate. Numarul de subscriberi nu e relevant. Ce conteaza e numarul de vizualizari, daca oamenii se utia la reclame. Nu mai exista un cost fix la numarul de vizualizari", a explicat Andrei Verestiuc.

Tanarul a aratat ca Youtube are o metoda mai complexa de calcul a indicelui pe baza caruia plateste vizualizarile, iar calcularea indicelui se face in functie de modul in care utilizatorii interactioneaza cu reclamele inserate in filmari. In privinta sa, Andrei Verestiuc a aratat ca este platit cu 1,18 dolari pentru 1.000 de vizualizari.

"In ultimele 365 de zile am facut din vizualizari 13.000 de dolari, care inseamna 10.600 de euro, fara taxe. Daca platesti 10 la suta la stat ramai cu 800 de euro pe luna. Nu vreau sa ma plang, dar realizati ca sunt filmat cu o camera video, ai tot felul de echipamente, am o geanta foto. Fara sa pun calculatorul de editare, am investit in echipamente 6.500 de euro. Deci, din aia 10.000 de euro dintr-un an, 6.500 sunt investiti in tehnica. Sa nu mai zic ca fiecare masina pe care o vedeti la mine pe vlog trebuie alimentata, spalata si am un cameraman pe care il platesc. O platesc pe iubita mea, pe Stefi. La modul cel mai sincer, as putea spune ca Youtube-ul, din vizualizari, nu e profitabil", a marturisit Verestiuc.

Vloggerul a explicat ca o sursa importanta de venit pentru un vlogger de succes este promovarea unor produse. Andrei Verestiuc a aratat, insa, ca intr-o astfel de situatie, daca pui conditia libertatii ...citeste mai departe despre "VIDEO Cati bani poti castiga din Youtube. Un celebru vlogger roman, cu peste 100.000 de fani, a dezvaluit cat primeste de pe urma celor care il urmaresc" pe Ziare.com

#YouTube, #bani YouTube, #vlogger, #mircea bravo , #Stiri Internet