Transilvania Trek, prima companie de management hotelier din Romania, anunta astazi startul operatiunilor la nivel national. In prezent, compania detine in portofoliul sau hotelul Double Tree by Hilton - City Plaza din Cluj-Napoca.
Pentru 2020, Transilvania Trek are in plan preluarea gestionarii unui nou proiect hotelier in Cluj, aflat in stadiu de constructie, precum si semnarea a cel putin doua contracte de management pana la finalul anului.
Transilvania Trek introduce pe piata autohtona conceptul de management hotelier pentru proprietari si investitori.
Astfel, compania acopera toate directiile de afaceri ale unui hotel, de la stabilirea si implementarea strategiei comerciale, la planul de mentenanta a cladirii si facilitatilor si managementul financiar.
Prin semnarea unui contract de management, proprietarul hotelului mandateaza compania sa gestioneze activitatea din cadrul hotelului si sa-si asume raspunderea asupra rezultatelor comerciale si asupra normelor legale de functionare a proprietatii.
De cealalta parte, proprietarul este informat in mod regulat despre strategia de dezvoltare si rezultatele inregistrate de hotelul aflat in administrare.
Potrivit companiei, un contract de management se incheie pentru o perioada de minimum zece ani, cu doua optiuni de extindere de cate cinci ani fiecare. Fiind un angajament pe termen lung, acesta permite exploatarea optima a resurselor imobiliare si stabilirea unor relatii durabile si eficiente cu toti... mai mult
Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 11:47
Topul celor mai bune scoli europene de afaceri a ramas aproape neschimbat fata de anul trecut, London Business School (LSB) fiind numarul unu pentru al cincilea an consecutiv, conform clasamentului realizat de publicatia britanica The Financial Times (FT).
LBS continua sa beneficieze de gama sa extinsa de cursuri de top, avand astfel o evolutie foarte buna in principalele cinci metode de ierarhizare utilizate de FT pentru a alcatui topul celor mai bune scoli de afaceri in 2018, care masoara calitatea si anvergura programelor post-universitare.
Clasamentul celor 95 de scoli se bazeaza pe performantele lor in domeniile: Master in Administrarea Afacerilor (MBA), Executive MBA, Master in Management si doi indicatori pentru educatia pentru cadrele de conducere.
Cel mai surprinzator aspect il reprezinta mentinerea pozitiei Marii Britanii in topul celor mai bune 25 de scoli de afaceri din Europa, in pofida temerilor privind impactul Brexitului. Anul acesta, sunt sapte institutii britanice in top 25, fata de sase in 2017.
In clasamentul pe tari al celor mai bune 95 de scoli de afaceri din Europa, primele locuri sunt ocupate de Franta (25), Marea Britanie (22), Germania (7), Belgia (5), urmate de Olanda, Spania si Portugalia (fiecare cate 4), Irlanda, Italia si Elvetia (fiecare cate 3), Finlanda, Norvegia, Polonia si Turcia (fiecare cate 2) si cate una Austria, Cehia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Slovenia si Suedia.
Masterul de un an in Administrarea Afacerilor de la... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2018, ora 16:13
Scolile de business sunt din ce in ce mai interesate de ideea unui juramant la finalul programelor de MBA, urmand astfel modelul absolventilor de la Harvard, care jura inca din 2009 sa isi puna conostintele in slujba binelui societatii. Obiceiul este insa unul si mai vechi, pornit de universitatile de medicina care practica Juramantul lui Hipocrate. La nivel mondial, 250 de scoli s-au aratat interesate de ideea unui juramant la absolvirea cursurilor de MBA, potrivit ZF.
Si totusi, exista riscul ca juramintele sa ramana doar niste cuvinte de promovare pentru scoli, daca absolventii nu dovedesc simtul etic in timpul studiilior.
Contactata de Bloombiz privind practicile MBA-ului Romano-Canadian, Adriana Dutescu, Prof. Univ. si Director al Bucharest School of Management a declarat ca inca de la infiintarea programului au existat reguli deontologice si etice stricte incluse intr-un set de proceduri si standarde complexe.
Astfel, studentii care se inscriu isi asuma anagajamente ferme si sunt testati de-a lungul celor doi ani de cursuri cu privire la modul in care sunt respectate toate regulile de conduita si comportament asumate.
"Nu facem exceptie de la aceste reguli, indiferent de calitatile sau potentialul publicului nostru", a declarat Adriana Dutescu.
Cum va ajuta un asfel de juramant mediul de afaceri?
"Juramintele formale fac sens daca ai deja 'in sange' etica, daca ai un comportament corect si adecvat regulilor statuate intr-o societate civilizata, si nu... mai mult
Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:02
Orice facultate, masterat sau doctorat trecute in CV palesc in fata unui MBA. Titlul de "Master of Business Administration" este ravnit de orice manager si mai ales de cei care isi doresc sa ajunga pe un astfel de post. Dar, din cauza costurilor prohibitive, nu multi reusesc sa intre pe bancile scolilor de business. In timp ce unele MBA-uri costa cat jumatate de apartament (20.000 - 30.000 de euro), exista si oferte tentante care pornesc de la 4.400 de euro.In prezent, avem aproape 4.000 de manageri care au absolvit programe de MBA in Romania. Din pacate, chiar daca scolile de business sunt mai numeroase comparativ cu anii trecuti, numarul cursantilor a scazut.
"Numarul participantilor la programele MBA a scazut cu aproximativ 30% in ultimii ani", a declarat pentru Bloombiz Mihaela Matei, Senior HR Consultant. Matei crede ca acest lucru se datoreaza scaderii bugetelor companiilor.
"Cand o companie doreste sa-si micsoreze cheltuielile, primul lucru din care taie este bugetul de training", mai spune consultantul.
Fie ca este platit din propriul buzunar sau din bugetul angajatorului, un MBA aduce beneficii atat absolventului, cat si companiei in care lucreaza. Iar pe masura ce programul este mai eficient si mai complex, transformarea managerului este mai evidenta.
Ce castigi in urma unui MBA?
"Cea mai importanta valoare adaugata pe care un MBA o aduce atat absolventului, cat si companiei in care activeaza, este perspectiva", a declarat pentru Bloombiz Oliver Olson,... mai mult
Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 16:09