Statul incearca sa ii incurajeze pe tinerii intreprinzatori sa inceapa o afacere si le pune la dispozitie pana la 10.000 de euro, bani nerambursabili. Initiativa lansata anul trecut a dus la infiintarea a peste 1.500 de locuri de munca si va continua si in 2012.
Programul care sustine antreprenorii cu varsta pana in 35 de ani continua si anul acesta. In 2011, plafonul maxim alocat a fost de 21 de milioane de lei, suma care viza sustinerea a aproximativ 1.100 de intreprinzatori. Bugetul s-a terminat in luna octombrie a anului trecut iar statul a decis continuarea programului si in 2012.
Prima conditie care li se impune tinerilor antreprenori este sa aiba maxim 35 de ani. Apoi, acestia trebuie sa dovedeasca faptul ca vor angaja minim doua persoane. Numarul maximul de persoane pe care au voie sa il angajeze este de noua. De asemenea, o conditie pentru primirea finantarii de pana la 10.000 de euro, consta in angajamentul tanarului afacerist ca va reinvesti 50% din profit, in fiecare an.
Pe langa suma de maxim 10.000 de euro, bani nerambursabili, tinerii mai primesc garantii de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru creditele contractate in vederea realizarii planurilor de afaceri, pana la 80% din valoarea creditului solicitat. Totusi, suma nu poate depasi 80.000 de euro, se arata in proiectul publicat pe site-ul ministerului Economiei.
Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi... mai mult
Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 18:23
Aurul a fost un jucator important pe piata in comparatie cu alte investii si se considera a fi o investitie de refugiu pentru majoritatea investitiilor. In timp ce alte investitii iti pot aduce pierderi pe timp de inflatie, investitiile in aur te pot proteja. Daca te-ai decis sa investesti in aur, iata care iti sunt optiunile:Cumpara metalul pretios:
O modalitate de a investi in aur este sa cumperi metalul in forma sa fizica. In timp ce unii oameni considera ca este cea mai buna modalitate de a investi in aur, altii o considera aproape imposibila si nesigura.
Insa, daca te numeri printre cei care tin bunurile "la ciorap" poti alege sa cumperi bijuterii, monede de aur sau chiar lingouri.
Monede de aur
Una din cele mai simple moduri de a investi in aur este sa cumperi monede mici disponibile pe piata.
Istoric vorbind, monezile tind sa isi pastreze cel mai bune valoare, deoarece la valoarea aurului se aduna si valoarea numismatica.
Exemple sunt: British sovereign, British guinea, Spanish escudo, monezile de 20 si 40 de franci francezi (aur). Acestea contin 90% aur, exceptie fiind British sovereign cu 91,66% aur, sau 22 karate.
Cumpara lingouri de aur
De asemenea, poti achizitiona aur fizic in forma de lingouri mici de la un dealer privat de lingouri.
Lingourile de aur sunt de asemenea vandute de unele banci.
In momentul in care te decizi sa cumperi lingouri de aur, informeaza-te in legatura cu dealerul, vezi de cat timp e pe piata si care ii e reputatia.
Bijuteriile
Desi ai... mai mult
Miercuri, 04 Mai 2011, ora 13:10