Generatia Z va reprezenta 32% din populatia globala de 7,7 miliarde in 2019, depasindu-i astfel pentru prima data pe Millennials (31,5% din totalul persoanelor de pe Pamant).
Estimarea a fost facuta de Bloomberg, in baza datelor publicate de Organizatia Natiunilor Unite (ONU).
Cei nascuti in 2001 vor implini 18 ani anul viitor, astfel ca vor intra la facultate si/sau in campul muncii, vor avea drept de vot si vor fi considerati adulti in fata legii in majoritatea tarilor.
Spre deosebire de alte generatii, "zetarii" nu cunosc lumea analoga. Altfel spus, nu stiu cum e sa traiesti fara tehnologie. In plus, copilaria lor a fost marcata de evenimente precum recesiunea globala si razboiul impotriva terorismului.
Insa principalul factor care diferentiaza Z de Millennials, in afara de varsta, sta in ideea de constiinta de sine versus egocentrism, potrivit unui studiu realizat de Marcie Merriman, director executiv la Ernst & Young LLP.
Cei din prima categoria au tendinta de a gasi singuri solutii la problemele cu care se confrunta. Ceilalti, insa, cauta rezolvarea problemelor in alte parti, cum ar fi companiile pentru care lucreaza. In plus, sunt isi guverneaza vietile dupa ideea "si mie ce-mi iese?"
Aceasta schimbare in structura demografica mondiala reprezinta o veste buna pentru companiile de livrari, producatorii de gadgeturi si pentru asa-numita gig economy, potrivit careia oamenii nu vor mai fi legati de un singur angajator.
La polul opus, industriile... mai mult
Duminica, 26 August 2018, ora 11:52
Tinerii din lumea occidentala sunt pe cale sa devina prima generatie din istorie mai saraca decat cea predecesoare. Achitarea creditelor studentesti si costurile exorbitante ale locuintelor se afla printre cele mai comune preocupari ale celor nascuti intre 1980 si 2000 in SUA, in Marea Britanie si in multe alte tari.
Dar lucrurile stau foarte diferit pentru generatia millennials dintr-o tara din nordul Europei. Potrivit jurnalistilor de la BBC, Norvegia este singura mare economie europeana in care tinerii devin considerabil mai bogati.
Norvegienii de 30 si ceva de ani au un venit mediu disponibil pe gospodarie de aproximativ 460.000 de coroane pe an, adica in jur de 56.000 de dolari. Asta inseamna o crestere de 13% in termeni reali in comparatie cu asa-numita Generatie X, din care fac parte oamenii nascuti intre 1966 si 1980, la aceeasi categorie de varsta.
Intre timp, tinerii din SUA au cunoscut un declin de 5%, iar cei din Germania de 9%. Cel mai tare a fost afectata generatia millennials din sudul Europei, unde a fost resimtita cel mai acut criza economica din 2008, in cazul carora venitul disponibil s-a prabusit cu 30%.
In Norvegia, rata somajului in randul tinerilor este destul de joasa, de 9,4%, comparativ cu media de 13,9% de la nivelul OCDE.
Aleksander Aarnes,un tanar de 25 de ani din Oslo, lucreaza una sau doua ture pe saptamana intr-un supermarket, in timp ce se pregateste pentru o cariera de scriitor in domeniul teatrului muzical. Castiga... mai mult
Duminica, 29 Iulie 2018, ora 13:48
Companiile cauta clienti din categoria millennials, tinerii cu varste cuprinse intre 18 - 36 de ani. Cele mai multe dintre produsele lor le sunt adresate. Asa ca pana la o linie aeriana doar pentru millennials nu mai era decat un pas. Pe care l-a facut Air France acum.
Compania a lansat linia aeriana Joon, ai carei pasageri s-au nascut dupa 1980. La bord vor fi primiti si calatorii de 40 de ani si putin peste (sa nu aiba insa 50 de ani), dar nu ei sunt publicul tinta, arata CNN.
Deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii. Se stie ca avioanele Joon vor decola de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris si ca destinatiile vor fi din Europa, in prima faza. Ulterior, de la mijlocul lui 2018, vor fi introduse si curse mai lungi, arata compania.
"Acest nou brand a fost conceput pe de-a-ntregul sa indeplineasca necesitatile si aspiratiile millennials", a transmis compania, care a tinut sa specifice ca Joon nu va fi o linie aeriana low-cost traditionala, ci va reflecta experienta de a zbura cu Air France. Mai multe detalii vor fi facute publice in septembrie.
Inedita va fi uniforma insotitorilor de zbor, una de genul hipster casual, cu pantaloni pana la glezna, sneakersi albi, jachete cu manecile suflecate si tricouri polo incheiate pana la ultimul nasture, o uniforma care aminteste mult de costumatia celor din Sillicon Valley.
Citeste si Generatia millennials e anxioasa si depresiva. Iata de ce ...citeste mai departe despre "Air France lanseaza o linie... mai mult
Vineri, 21 Iulie 2017, ora 17:46
Utilizarea mai multor platforme de social media este asociata cu depresia si anxietatea in cazul reprezentantilor generatiei milenarilor (millennials), arata un studiu efectuat de experti din cadrul Universitatii din Pittsburgh, SUA.
In urma cercetarii, oamenii de stiinta au descoperit ca adultii tineri care au declarat ca folosesc mai multe platforme de social media aveau un risc de trei ori mai mare de a dezvolta depresie si anxietate in comparatie cu semenii lor care nu utilizau astfel de platforme. In plus, cercetatorii au notat ca aceasta tendinta se mentine chiar si in cazul reducerii timpului total petrecut pe retelele de socializare.
Analiza a fost realizata pe 1.787 de adulti cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani. In cadrul chestionarelor au fost incluse 11 dintre cele mai populare platforme de social media - Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine si LinkedIn.
Persoanele care utilizau intre 7 si 11 dintre ...citeste mai departe despre "Generatia millennials e anxioasa si depresiva. Iata de ce" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Decembrie 2016, ora 11:14
Toyota a lansat un model destinat urmasilor generatiei millennials, prin care incearca sa anticipeze viitorul industriei auto.
In timp ce multi constructori incearca sa satisfaca nevoile celor din generatia millennials (18-34 de ani), Toyota face un pas in fata si isi indreapta atentia catre "Generatia Z", conform Motor Trend.
Astfel, Toyota a prezentat modelul concept uBox, realizat in colaborare cu studentii de la Universitatea Clemson din SUA.
Conceptul Toyota uBox este destinat tinerilor ce in prezent au intre 10 si 20 de ani si se doreste a fi un test pentru a observa reactiile unei generatii despre care se spune ca a devenit intr-o mare masura dependenta de tehnologie.
Pana cand acesti tineri vor creste, Toyota spera sa puna la punct toate detaliile si sa lanseze modelul la scara ...citeste mai departe despre "Asa va arata masina viitorului? Modelul lansat de Toyota pentru urmasii generatiei millennials (Video)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 14 Aprilie 2016, ora 09:33
Companiile vor fi nevoite sa se adapteze la nevoile tinerei generatii, insa ce implica serviciul de relatii cu clientii (Customer Care) pentru Millennials?
Daca ar fi sa raspund la aceasta intrebare intr-un stil corporatist, as incepe sa vorbesc despre cultura organizationala, despre transformare, schimbare, inovatie - toate generalitatile rostogolite in ultimii ani.
Nu o voi face. Sunt prea multe opinii pline de aceste cuvinte.
In primul rand, as defini putin conceptul de Millennials. Conform celor mai multe cercetari pe subiect, sunt considerati ca facand parte din generatia Millennials cei nascuti intre anii 1980 si 2000, adica aceia care au 16-36 de ani. Asadar, nu cred ca le mai putem spune doar "tanara generatie", ci "generatia puternica", pentru ca sunt din ce in ce mai maturi, cu forta comunicarii libere la varful degetelor.
In plus, pentru o buna parte din statele est-europene, aceasta generatie este prima crescuta si educata post-comunism. Mai mult de-atat, este ...citeste mai departe despre "Companiile, fata in fata cu Millennials: Provocarea inteligentei si autenticitatii" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Decembrie 2015, ora 12:00