Tribunalul Bucuresti a respins contestatiile traderilor de energie formulate impotriva masurilor administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere a creantelor acestora in Tabelul Preliminar al creantelor debitoarei Hidroelectrica, inregistrat in septembrie 2012, potrivit unui comunicat transmis joi de administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde lei. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost luata miercuri, conform sursei citate. Din totalul valorii creantelor revendicate, doar 3,5 miliarde au fost recunoscute de catre administratorul judiciar, 1,1 miliarde lei au fost respinse, iar 800 milioane au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare.
Un numar de 74 creditori carora li s-au respins creantele au formulat contestatii la Tabelul Preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor ce fac obiectul acestor contestatii este de peste 1,9 miliarde lei. Din cele 74 de contestatii s-au solutionat pana in prezent 73, ramanand de judecat contestatia Alpiq RomIndustries care ar putea avea termen de judecata in luna mai 2013.
Principala cauza a insolventei Hidroelectrica o reprezinta incheierea contractelor bilaterale cu traderii de energie electrica prin care societatea a fost prejudiciata cu peste 1,1 miliarde euro, in perioada 2006-2012.
In urma esuarii negocierilor dintre administratorul judiciar si traderii de energie, contractele... mai mult
Joi, 11 Aprilie 2013, ora 16:35
Hidroelectrica are datorii de peste 3,5 miliarde de lei, a declarat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica. Principalii creditori sunt bancile, a mai adaugat Remus Borza.
El a declarat ca, la data de 20 iunie 2012, data deschiderii procedurii insolventei, in contabilitatea debitoarei Hidroelectrica figurau un numar de 839 de creditori cu o valoare totala a creantelor de peste 3,6 miliarde de lei, potrivit Newsin.
Creditorii au fost notificati in conformitate cu dispozitiile Legii 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, a adaugat Remus Borza. Cel mai mare creditor garantat este BRD, cu o creanta admisa a 426,3 milioane de lei, conform Mediafax.
Alte institutii bancare cu creante garantate admise sunt Citibank Europe (276,3 milioane lei), ING Bank (creanta admisa de 394,8 milioane lei), RBS (128,2 milioane lei), Banca Transilvania (107,9 milioane lei) si BCR (277 milioane lei).
Borza a declarat ca 381 de creditori au depus declaratii de creante. Valoarea totala a creantelor solicitate depaseste 5,4 miliarde de lei.
Adunarea creditorilor Hidroelectrica este programata pentru 14 septembrie 2012.
Hidroelectrica, pierderi de 1,1 miliarde de euro din cauza contractelor paguboase
Compania si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si... mai mult
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 17:29
Administratorul judiciar al Hidroelectrica, EuroInsol, va depune luni 455 de cereri de creante din cele 836 existente la Tribunalul Bucuresti, in conditiile in care restul creditorilor nu au venit la masa credala, a declarat, vineri, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza, la Hidrocentrala Rusanesti.
"Luni, la ora 10.00, vom depune la grefa Tribunalului Bucuresti 455 din cele 836 de creante pe care trebuie sa le plateasca Hidroelectrica. Restul s-au pierdut pe drum, adica nu au venit la masa credala si raman astfel straini de procedura", a afirmat administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.
De asemenea, acesta a precizat ca tot luni la ora 12.00 va fi organizata o conferinta de presa in care se va prezenta situatia fiecarui creditor.
Adunarea creditorilor Hidroelectrica este programata pentru 14 septembrie 2012.
Potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insol, contractele bilaterale cu asa-zisii "baieti destepti", dar si managementul deficitar, contractul colectiv de munca si investitiile neperformante au fost printre cei noua factori principali care au condus la intrarea in insolventa a companiei Hidroelectrica. Alti factori mentionati in raport sunt seceta prelungita, vanzarile de energie pe piata reglementata, costurile cu apa uzinata, achizitiile de energie de la terti si filialele Hidroserv.
Compania si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte... mai mult
Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:31