Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica: "Baietii destepti" lupta azi in instanta, sa redeschida procedura de insolventa

Hidroelectrica: "Baietii destepti" lupta azi in instanta, sa redeschida procedura de insolventa


Curtea de Apel Bucuresti va analiza joi recursurile formulate de 11 traderi, 2 sindicate si Termoelectrica privind decizia fostului administrator judiciar al Hidroelectrica de a nu recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, o hotarare favorabila acestora ducand la reintrarea companiei in insolventa.

"'Baietii destepti' forteaza astazi la Curtea de Apel redeschiderea insolventei Hidroelectrica. Ei au facut recurs la masura administratorului judiciar de a nu le recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, reprezentand daune pentru denuntarea contractelor cu Hidroelectrica. Daca se admite doar unul din cele 14 recursuri Hidroelectrica va intra din nou in insolventa", a declarat pentru Mediafax Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica va fi listata la bursa pe 30 iunie

El a adaugat ca Hidroelectrica va fi listata la bursa pe 30 iunie, prin vanzarea a 15% din actiuni.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentiale incheiate "baietii destepti" din energie.

Compania are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1447 ori