Un publicist francez a prezentat marti un rar ghid turistic dedicat Coreei de Nord, in care prezinta istoria, cultura si peisajele naturale ale acestei tari pe care o descrie drept "un stat comunist totalitar", dar i-a avertizat pe turisti sa nu ia cu ei aceasta publicatie in cazul unei eventuale vizite, transmit Reuters si AFP.
Turismul este unul din putinele surse de valuta ale regimului de la Phenian, dupa ce ONU a impus sanctiuni care vizeaza 90% din exporturile anuale in valoare de trei miliarde de dolari ale Coreei de Nord.
"Ghidul nu a fost conceput pentru a face apologia regimului actual, ci pentru a arata interesul turistic real al tarii", a subliniat co-fondatorul companiei are publica aceste ghiduri turistice, Jean-Paul Labourdette, cu ocazia prezentarii presei ghidului care are 190 de pagini si a fost tiparit intr-un tiraj de 4.000 de exemplare.
Aproximativ 400 de turisti francezi viziteaza in fiecare an Coreea de Nord, iar un sejur costa aproximativ 2.000 de euro. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu are relatii diplomatice oficiale cu Franta.
Daca viza turistica este usor de obtinut, realizatorul ghidurilor turistice recunoaste ca o vizita in Coreea de Nord este insotita de o serie de conditii foarte stricte: utilizarea unei agentii agreate, hoteluri si restaurante impuse si imposibilitatea de a pleca la "o plimbare libera". Autorii ghidului subliniaza ca este imperativ pentru turisti sa urmeze regulile stricte, in caz contrar riscand sanctiuni... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 11:51
Coreea de Sud si Coreea de Nord au convenit, joi, sa organizeze un summit in data de 27 aprilie, in regiunea demilitarizata Panmunjom, a anuntat guvernul sud-coreean.
Potrivit discutiilor inter-coreene la nivel inalt din 29 martie, pe agenda summit-ului se vor afla imbunatatirea legaturilor bilaterale si atenuarea tensiunilor militare.
Presedintele sud-coreean Moon Jae-In si liderul nord-coreean Kim Jong-Un se vor intalni in Casa Pacii, situata in partea sudica a localitatii de frontiera Panmunjom.
Ambele parti au convenit, de asemenea, sa aiba contacte de lucru in data de 4 aprilie, pentru a stabili protocolul si securitatea summit-ului inter-coreean.
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar trebui sa aiba o intrevedere si cu presedintele american Donald Trump, in luna mai. Regimul de la Phenian si-a exprimat disponibilitatea de a purta discutii despre denuclearizare, "in cazul in care va fi garantata siguranta regimului si daca amenintarile militare impotriva Coreei de Nord vor fi eliminate".
Va fi cel de-al treilea summit inter-coreean, dupa cele din 2000 si 2007, care au avut loc la Phenian. Detensionarea relatiilor intre cele doua Corei s-a produs in perioada Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang, Coreea de Sud (9-25 februarie), unde Coreea de Nord a trimis o delegatie insemnata.
"In ultimele 80 de zile, au avut loc multe evenimente importante, fara precedent", a spus Ri Son-Gwon, presedintele Comitetului pentru Reunificare Pasnica din Coreea de... mai mult
Joi, 29 Martie 2018, ora 12:17
Un site oficial nord-coreean a avertizat Statele Unite ca vor fi "sterse de pe fata Pamantului" daca Washingtonul va declansa un razboi in Peninsula Coreeana, cel mai recent episod in schimbul de amenintari care alimenteaza tensiunile in regiune.
Sambata, vicepresedintele american Mike Pence a anuntat ca portavionul american Carl Vinson si grupul sau aeronaval vor ajunge "in cateva zile" in Marea Japoniei in contextul zvonurilor privind un posibil al saselea test nuclear nord-coreean, transmite luni AFP.
Phenianul spera sa construiasca o racheta capabila sa transporte un focos nuclear pe continentul american. Coreea de Nord si-a inmultit in ultimul timp declaratiile incendiare si a desfasurat doua teste cu racheta doar in luna aprilie.
Intr-o serie de editoriale, cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere, explica faptul ca fortele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie "un santaj militar vadit".
"O astfel de amenintare ar putea impresiona poate o meduza, insa nu va merge niciodata cu RPDC", Republica Populara Democrata Coreeana, denumirea oficiala a Coreii de Nord, sustine Rodong Sinmun. Fortele nord-coreene vor fi pregatite sa "scufunde portavionul nuclear american dintr-o singura lovitura", a scris duminica publicatia.
Site-ul de propaganda Uriminzokkiri sustine ca desfasurarea portavionului Carl Vinson este o declaratie de razboi. "Este dovada ca se pregateste o invadare a... mai mult
Luni, 24 Aprilie 2017, ora 14:05
Phenianul a lansat un nou video de propaganda, de data aceasta indreptat impotriva Seulului, pe care a promis ca-l va transforma in cenusa (termen folosit si in trecut, dar la adresa Washingtonului).
Amenintarea lui Kim: Coreea de Nord ar putea transforma Manhattanul in cenusa!
Clipul, de o calitate destul de slaba, dupa cum scrie presa straina, arata cum mai multe cladiri emblematice pentru Coreea de Sud sunt nimicite rand pe rand. Printre acestea, Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene.
Pot fi vazute imagini de arhiva cu soldati nord-coreeni, tancuri, lansatoare de rachete BM-21 Grad, de conceptie sovietica, rachete care se indreapta spre tinte si bombardamentul propriu-zis asupra cladirilor, care sunt transformate intr-o gramada de moloz.
Clipul de propaganda, cel mai recent dintr-o intreaga serie, a fost postat pe un ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud: Totul va fi transformat in cenusa (Video)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 22:45
Coreea de Nord a difuzat, sambata, un videoclip care arata o simulare a modului in care poate ataca Washingtonul cu arme nucleare.
Filmuletul de propaganda este intitulat "Ultima sansa", transmite The Guardian.
Imaginile arata un submarin de pe care sunt lansate rachete ce distrug Washingtonul, iar la final apare un steag al SUA in flacari.
Videoclipul de 4 minute are o coloana sonora alerta si trece in revista si victoriile nord-coreenilor asupra Statelor Unite, cum ar fi imagini din Razboiul Coreean, capturarea navei-spion americane Pueblo in 1968 si prima criza declansata de inarmarea nucleara a ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a difuzat un videoclip in care arata cum distruge Washingtonul cu arme nucleare (Video)" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 26 Martie 2016, ora 19:10
Coreea de Nord este inventiva cand vine vorba de razboiul propagandistic pe care il duce cu vecinii din Sud. In cea mai recenta manevra, a bombardat Coreea de Sud cu baloane pline cu servetele, mucuri de tigara si hartie igienica folosita.
Autoritatile din Coreea de Sud au fost atat de ingrijorate cu privire la continutul baloanelor care plateau deasupra Zonei Demilitarizate dintre cele doua tari - care este puternic securizata -, incat initial s-au temut ca ar putea fi vorba despre un atac biochimic, potrivit publicatiei JoonhAng Daily, citata de The Telegraph.
Coreea de Sud a reluat campania de propaganda la granita cu Nordul, dupa ce Phenianul a anuntat pe 6 ianuarie ca a efectuat cu succes un test cu bomba de hidrogen.
Veste alarmanta din Coreea de Nord: Test reusit cu bomba de hidrogen
Coreea de Nord ameninta Sudul: Va bombardam daca ne trimiteti baloane cu "The Interview"!
Sud-coreenii au trimis baloane cu prezervative in Coreea de Nord
In scurt ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a bombardat Sudul cu...hartie igienica folosita" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Februarie 2016, ora 22:31
Seulul a oprit marti difuzarea de mesaje de propaganda la difuzoarele instalate de-a lungul liniei de demarcatie cu Coreea de Nord, a anuntat un oficial de la Ministerul Apararii, in cadrul unui acord vizand sa dezamorseze tensiuni recente, dupa trei zile de negocieri la nivel inalt.
Seulul a anuntat oprirea difuzoarelor la pranz (6.00, ora Romaniei), dupa ce Coreea de Nord si-a exprimat "regretul" fata de exploziile care au mutilat luna aceasta doi militari sud-coreeni care se aflau intr-o misiune de patrulare in zona demilitarizata (DMZ), care desparte cele doua tari surori si inamice (foto), relateaza DPA.
Coreea de Nord continua sa ameninte Sudul: Reactia noastra militara va fi extrem de puternica
Coreea de Nord a fost, de asemenea, de acord sa anuleze starea de "cvasi-razboi" in care si-a plasat trupele in urma unui incident armat, anunta luni consilierul sud-coreean in domeniul securitatii Kim Kwan-jin, la Seul, in timp ce negocierile inca nu se incheiasera.
Aceste ...citeste mai departe despre "Primele semne de pace intre cele doua Corei: Ce decizie a luat Seulul" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 August 2015, ora 10:28
Consilieri de rang inalt ai liderilor de la Phenian si Seul urmeaza sa se intalneasca sambata in satul de frontiera Panmunjom, a anuntat Seulul, alimentand speranta unei iesiri din impasul care a adus cele doua tari in pragul unui conflict militar, relateaza Reuters in pagina electronica.
Intalnirea urmeaza sa aiba loc dupa ce Coreea de Nord a dat un ultimatum prin care cere Coreei de Sud sa opreasca difuzoarele prin care transmite mesaje de propaganda de-a lungul liniei de demarcatie, amenintand ca altfel va trece la actiuni militare.
Coreea de Nord continua sa ameninte Sudul: Reactia noastra militara va fi extrem de puternica
Consilierul pentru probleme de Securitate Nationala al presedintelui Park Geun-hye, din Coreea de Sud, si ministrul sud-coreean al Unificarii urmeaza sa se intalneasca cu Hwang Pyong-so, consilierul militar cu cel mai inalt rang al liderului nord-coreean Kim Jong-un, si un oficial de rang inalt insarcinat cu Afaceri Intercoreene la ora locala 6.00 ...citeste mai departe despre "Moment crucial: Oficiali din cele doua Corei se intalnesc sambata" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 22 August 2015, ora 11:58
La inceputul anilor '50, statutul lui Kim Il-sung era deja consolidat in Coreea de Nord. Proclamat la moartea sa "presedinte etern al Republicii", fostul lider le-a lasat urmasilor o grea mostenire.
Cultul personalitatii se dezvolta treptat in Coreea de Nord, in timp ce Kim Il-sung facea tot posibilul pentru a-si cunoaste tara: calatorea kilometri intregi pana in cele mai indepartate regiuni pentru ca oamenii sa creada ca le este aproape, iar fiecare cuvant al sau era inregistrat de oficialii partidului.
Ani de zile, nord-coreenii au expus in propriile case portrete ale conducatorului. Pana in anii '80, toata lumea ajunsese sa poarte insigne cu portretul lui Kim. Printre altele, masura ii ajuta pe oficialii partidului sa diferentieze localnicii de turisti.
In aceste conditii, poporul - pe de o parte intoxicat de propaganda continua si, pe de alta parte, supus presiunilor si temerilor - a ajuns sa il priveasca nu doar ca pe un conducator, ci ca pe un "semizeu", scrie cercetatoarea Helen-Louise Hunter.
Citeste mai multe despre "Sfanta Treime" din Coreea de Nord si cultul personalitatii: cum s-a impus dinastia Kim pe Adevarul.ro mai mult
Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 14:59