Curtea de Apel Bucuresti a anulat avizul dat de Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti pentru demolarea casei printului Gheorghe Cantacuzino de pe strada Gutenberg nr. 3, precum si autorizatia de desfiintare a cladirii, data de Primaria Sectorului 5, condusa la vremea aceea de Marian Vanghelie, in urma unui proces intentat de Asociatia Salvati Bucurestiul, a lui Nicusor Dan.
In continuare, dupa decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti in acest caz, Asociatia Salvati Bucurestiul va initia si un litigiu civil prin care va solicita reconstructia imobilului care facea parte din patrimonial istoric al Capitalei, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei.
Vor fi chemati in instanta Primaria Sectorului 5, Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti si noul proprietar al terenului, Metrorex, care trebuie sa-si dea acordul pentru reconstructia cladirii de catre cei vinovati de demolarea ilegla a acesteia.
Cum a fost demolata casa de patrimoniu a unui erou de razboi?
In iulie 2008, Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti a emis avizul pentru desfiintarea cladirii, iar dupa trei luni, in noiembrie 2008, a comandat si un studiu istoric pentru a evalua valoarea istorica a imobilului. Studiul istoric atesta, o luna mai tarziu, in decembrie 2008, calitatea de monument istoric a imobilului. Cladirea a functionat o perioada si ca sediu al Miscarii Legionare.
Cu toate ca Directia pentru Cultura a comandat studiul pentru a vedea daca e... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2018, ora 19:14
Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti, a intrat in reorganizare judiciara, sub protectia legii falimentului din Olanda, pentru rezolvarea problemelor de lichiditate cu care se confrunta compania, a anuntat investitorul israelian.
Instanta din Amsterdam a aprobat cererea Plaza Centers care vizeaza suspendarea preliminara a platilor si a numit, de asemenea, un administrator judiciar, care trebuie sa notifice toti creditorii cu privire la aceasta situatie, precum si un judecator supraveghetor.
In cursul procesului de restructurare, compania intentioneaza sa-si continue activitatea in mod normal, iar conducerea companiei va fi asigurata de echipa de management impreuna cu administratorul desemnat de instanta.
In vederea rezolvarii problemelor legate de lichiditate, compania a propus creditorilor un plan de restructurare, care prevede, printre altele, amanarea obligatiilor Plaza Centers pe o perioada de trei-patru ani sau pe o perioada mai scurta, daca nivelul cash flow-ului permite acest lucru. Pe parcursul procesului de restructurare creditorii fac obiectul unui moratoriu.
De asemenea, compania va prezenta creditorilor planul de organizare in urmatoarele saptamani in vederea aprobarii si implementarii acestuia.
Intanta a stabilit pentru 17 aprilie 2014 o intalnire a creditorilor in vederea aprobarii planului de reorganizare.
"Persistenta incertitudinii din mediul economic si de la nivelul consumatorilor din intreaga Europa a... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 17:12
Miliardarul Gabriel Brener, proprietarul echipei de fotbal Houston Dynamo, scoate la vanzare domeniul Holmby Hills la pretul de 80 de milioane de dolari.
Daca Brener va reusi sa vanda proprietatea sa la acest pret, aceasta va deveni una din cele mai scumpe vanzari inregistrate vreodata in zona, odata ce apare un cumparator, informeaza Businessinsider.com.
Gabriel Brener a achizitionat proprietatea de la Walt Disney in 1998, la pretul de 8,5 milioane de dolari si a demolat constructia de la acea vreme de pe teren.
In locul acesteia, miliardarul a construit o casa noua, cu 6 dormitoare, ce beneficiaza si de o gradina cu sculpturi, piscina si teren de tenis, si pe care intentioneaza sa obtina 80 de milioane de dolari. mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 21:08
Valoarea de piata a terenului si constructiilor aferente proiectului Casa Radio Plaza (Dambovita Center) din Bucuresti a crescut anul trecut cu 14,4%, la 181,6 milioane euro, de la 158,7 milioane euro la finele lui 2008, dar valoarea complexului dupa finalizare a fost evaluata in scadere cu 25%.
Potrivit evaluarii efectuate de King Sturge, citata in raportul anual al Plaza Centers, actionarul majoritar al proiectului Casa Radio, valoarea Dambovita Center dupa finalizare este estimata la 693,1 milioane euro, precizeaza Mediafax.
La sfarsitul anului 2008, valoarea dupa finalizare era plasata in jurul nivelului de 927 milioane euro.
Casa Radio, una dintre cele mai mari cladiri din Romania, va fi demolata in proportie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmand sa fie dezvoltat un proiect imobiliar, cu o suprafata construita de 600.000 de metri patrati, de catre Plaza Centers in parteneriat cu statul roman.
Prima etapa a proiectului Dambovita Center urmeaza sa fie finalizata in 2013, iar proiectul va include o zona comerciala, spatii de birouri, camere de hotel clasificate la cinci stele, un cazinou, hipermarket si o sala de conventii si conferinte, potrivit raportului.
Plaza Centers detine in total noua terenuri sau proiecte in dezvoltare in Romania, majoritatea de retail, dar si spatii de locuinte, hoteluri si birouri.
Valoarea totala a activelor (terenuri si constructii) detinute de companie pe piata romaneasca a crescut anul trecut cu 14%, de la 223,5 milioane... mai mult
Miercuri, 24 Martie 2010, ora 11:40
Lipsa de vigilenta a functionarilor bancari poate costa mult institutiile bancare. La creditele ipotecare, precum si la imprumuturile acordate in baza programului guvernamental "Prima Casa", bancile solicita o polita de asigurare care sa acopere inclusiv riscul de cutremur. Pana aici nimic spectaculos. Problema apare doar atunci cand se incheie polita de asigurare. Pe piata autohtona de profil activeaza aproape 30 de companii de asigurari care vand tot atatea tipuri de polite de asigurare de locuinte. Pe cele mai multe asiguratorul nu specifica clar care sunt riscurile acoperite.
Astfel s-a ajuns ca unii clienti care au prezentat la banca o polita de asigurare "clasica", ce acopera doar cateva riscuri, nu si pe cel de cutremur, sa poata sa obtina, fara probleme, un credit ipotecar.
"Uneori, pe polita de asigurare pentru locuinta nu se scrie daca aceasta acopera riscul de cutremur. De obicei, politele pentru case sunt cele de tipul Flexa - ce acopera doar riscurile de incendiu, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor, lovirea de catre autovehicule rutiere ale tertilor, fum, gaz, vapori, precum si costuri de demolare si indepartare a resturilor.
Asadar, aceasta nu acopera riscul de cutremur. Alte polite sunt Flexa plus fenomene atmosferice. In fenomene atmosferice unii asiguratori includ riscul de cutremur, altii nu.
Asa ca mai exista si polite Flexa plus fenomene atmosferice, plus cutremur. Tine de vigilenta functionarului bancar.
Am avut cazuri cand cu o polita... mai mult
Luni, 17 August 2009, ora 09:05