Mastercard se alatura initiativei Asociatiei Daruieste Viata de combatere a coronavirusului COVID-19 in Romania, care a anuntat ca toate donatiile primite incepand cu data de 11 martie vor fi redirectionate catre sprijinirea eforturilor derulate de institutiile care gestioneaza criza, pentru consolidarea capacitatii sistemului medical romanesc de prevenire si tratare a pacientilor.
Compania va dona 100.000 de euro pentru limitarea efectelor COVID-19 pe plan local, la cateva zile dupa ce Mastercard a anuntat la nivel global parteneriatul cu Fundatia Bill & Melinda Gates si Wellcome, prin care 125 de milioane de dolari vor fi investiti in programul COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru identificarea, evaluarea, dezvoltarea si scalarea posibilelor tratamente.
Angajamentul Mastercard consta in directionarea sumei de 100.000 de euro catre achizitionarea de echipamente speciale, cu importanta cruciala in asigurarea ingrijirii adecvate pentru persoanele infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensiva si alte echipamente necesare, care vor fi donate ulterior centrelor de carantina si izolare, deschise in diferite puncte ale tarii.
"Credem ca in acest moment este nevoie de solidaritate si de responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicatiilor oferite de autoritati, si solidaritate pentru a proteja viata celor mai vulnerabili dintre noi. Sistemul medical romanesc, cu limitarile pe care deja le cunoastem, va fi pus la... mai mult
Vineri, 13 Martie 2020, ora 14:41
Revolut a incheiat parteneriate cu unele dintre cele mai mari organizatii caritabile din Romania, iar acum le permite utilizatorilor sa rotunjeasca platile efectuate cu cardul si sa doneze diferenta de bani catre Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor.
In plus, clientii Revolut vor putea atat sa doneze o singura data, cat si sa stabileasca donatii recurente.
Toti banii donati de catre utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizatii caritabile, fara ca Revolut sa perceapa vreun comision pentru aceste tranzactii.
Nu exista o limita minima pentru sumele donate, iar functionalitatea poate fi activata si dezactivata oricand de catre utilizatori.
Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor sunt primele trei ONG-uri locale catre care romanii pot dona, datorita popularitatii lor in randul utilizatorilor Revolut din tara. Fiecare dintre aceste organizatii se dedica unei cauze sociale importante si are un impact pozitiv asupra societatii romanesti.
"Implicarea in cauze sociale este importanta atat pentru noi, Revolut, cat si pentru utilizatorii nostri. Ne bucuram sa le putem da utilizatorilor romani ocazia de a sustine unele dintre cauzele favorite printr-o o simpla apasare de buton si fara comisioane. Admiram foarte mult tot ceea ce au realizat pana acum Daruieste Viata, Asociatia Magic si SOS Satele Copiilor si suntem entuziasmati ca le putem oferi sprijin. Ne luam angajamentul sa extindem in timp lista ONG-urilor locale... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 10:04
Foarte multe persoane se simt ca intr-o capcana in propria viata. Au senzatia ca indiferent ce ar face, nimic bun nu mai are cum sa se intample. Sau, se simt lipsiti de puterea de a mai face ceva, pentru ca lucrurile sa se schimbe.
In ambele situatii putem vorbi despre persoane ce pot avea anumite afectiuni psihice pe care sa nu si le poata recunoaste sau de care se recunosc invinse.
De aceea, cea mai corecta indrumare ar trebui sa o constituie vizita la un psiholog.
Este foarte important sa descoperiti ce va tine prinsi in capcana, dar si care sunt solutiile ce vi se potrivesc.
Mai mult decat atat, poate aveti nevoie de o persoana fata de care sa va deschideti sufletul, stiind ca toate informatiile vor ramane in acel cabinet. Uneori, lipsa de solutie poate veni tocmai din suprasarcina sufleteasca pe care o carati tot timpul cu voi.
Transformarea personala prin psihoterapie, poate fi comparata uneori cu mersul la sala. Daca vrei sa mergi singur, la inceput, vei amana cat mai mult posibil. Iti vei spune ca incepi de luni, de pe 1, sau la inceputul anului.
Apoi, cand va veti decide totusi sa mergeti este posibil sa va dati sufletul alergand pe banda sau tragand de greutati prea mari. Insa, niciodata nu veti reusi sa va vedeti din exterior, nu veti putea urma un plan concret, ce pleaca de la propriile calitati, urmarind sa va creasca rezistenta la efort sau masa musculara, etapizat, intr-un mod personalizat.
Cam asa este si cu psihoterapia. Pentru ca la... mai mult
Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:05
Bucuresti se claseaza pe locul 109 in topul "Quality of living city ranking", editia 2019, realizat de Mercier, in care primul loc este ocupat de Viena, pentru al zecelea an consecutiv. Capitala Romaniei a coborat in 2019 doua locuri fata de topul Mercier 2018, cand ocupa locul 107.
Sondajul anual realizat de Mercier, ajuns deja la cea de-a 21-a editie, evalueaza calitatea vietii, dar si nivelul de securitate in fiecare dintre marile orase din intreaga lume.
In urma evaluarii, se pare ca sunt inca o multime de orase atractive pentru mediul de afaceri, in ciuda faptului ca tensiunile comerciale si tendintele populiste continua sa domine climatul economic mondial, alaturi de restrangerea politicii monetare si volatilitatea pietelor.
Sondajul releva ca un factor important in atractia investitorilor o reprezinta componenta privind calitatea vietii.
Orase europene cu cea mai buna calitate a vietii
Orasele europene au in continuare cel mai inalt standard de viata din lume: Viena, Zurich si Munchen nu doar ca ocupa primele locuri pe continent, ci si la nivel global. De fapt, 13 dintre primele 20 de orase din lume se afla in Europa. Marile capitale europene precum Berlin (locul 13), Paris (locul 39) si Londra (locul 41) si-au pastrat pozitia in clasament anul acesta, in timp ce Madrid (locul 46) a urcat trei locuri si Roma (locul 56) a urcat un loc.
Minsk (locul 188), Tirana (locul 175) si St. Petersburg (locul 174) au ramas codasele clasamentului european in... mai mult
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 10:49
Patru orase din Romania sunt incluse in clasamentul mondial privind calitatea vietii in 2019. Este vorba de Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Bucuresti.
Clujul ocupa primul loc in clasamentul national. Insa in topul mondial se claseaza pe pozitia 106 din 226. Timisoara ocupa locul 126, Iasi 143, iar Capitala se situeaza abia pe pozitia 168.
Topul a fost realizat de site-ul Numbeo.com pentru anul 2019.
Astfel, Clujul depaseste orase precum Miami (108), Toronto (110), Bruxelles (111), Madrid (112) sau Los Angeles (113) . La randul sau, Timisoara (126) surclaseaza, printre altele, Barcelona (135) si New York-ul (140).
Orasul Iasi (143) intrece Milano (158), Atena (160), Londra (163) si Parisul, in timp ce Bucurestiul (168) depaseste, printre altele, Buenos Aires (178) sau Roma (185).
Iata clasamentul national si indicii:
Foto: Captura ecran Numbeo
Pe primul loc in topul mondial se afla Canberra, care e urmat de Eindhoven, Raleigh si Adelaide.
Iata cele 10 orase din lume cu cea mai buna calitate a vietii:
Canberra, AustraliaEindhoven, OlandaRaleigh, Statele Unite ale AmericiiAdelaide, AustraliaZurich, ElvetiaMadison, Statele Unite ale AmericiiBrisbane, AustraliaWellington, Noua ZeelandaColumbus, Statele Unite ale AmericiiCharlotte, SUA
La polul opus, orasul cu cea mai proasta calitate a vietii este Caracas, care se claseaza pe locul 226.
Iata si ultimele 10 orase din topul mondial:
226. Caracas, Venezuela
225. Lagos, Nigeria
224. Dhaka,... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 15:41
Ca in fiecare an, a fost facut public topul oraselor in care e cel mai bine sa locuiesti, adica orasele cu cea mai buna calitate a vietii. Niciun oras din Romania nu a prins vreun loc nici in topul din acest an.
Topul este realizat de firma de consultanta Mercer dupa analiza a 450 de orase din intreaga lume. Compania ia in considerare mediul politic si social, mediul economic, mediul socio-cultural, dar si conditiile medicale, scolile si educatia, serviciile publice de transport sau bunurile de larg consum.
Viena, orasul in care e cel mai bine sa locuiesti
Pentru a saptea oara consecutiv in fruntea clasamentului se afla Viena (Austria), oras urmat de Zurich (Elvetia) si Auckland (Noua Zeelanda), arata The Independent.
Munchen (Germania) ocupa locul patru si se ...citeste mai departe despre "Topul oraselor lumii in care se traieste cel mai bine. Romania nu exista in clasament" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 22 Mai 2016, ora 13:37
Un oras din Romania a reusit sa intreaca metropole precum Parisul, Atena, New York sau Roma intr-un top realizat in functie de calitatea vietii.
Cluj-Napoca se afla pe pozitia 53 in clasamentul publicat de site-ul Numbeo.com. Pe de alta parte, Bucurestiul ocupa locul 74.
Topul oraselor cu cea mai ieftina bere - Pe ce loc se afla Bucurestiul
Topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati - Pe ce loc se afla Bucurestiul
Centrul urban din regiunea de ...citeste mai departe despre "Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 02 August 2015, ora 22:40
Mai mult de 80% din populatia Romaniei s-au declarat nemultumiti de calitatea vietii, potrivit sondajului BERD "Viata in tranzitie", informeaza Mediafax.La prima editie, derulata la sfarsitul anului 2006, a sondajului "Viata in tranzitie", realizat de BERD in colaborare cu Banca Mondiala, ponderea romanilor nemultumiti se situa sub 70%.
In randul tinerilor (categoria de varsta 18-39 de ani), care erau in 2006 de doua ori mai multumiti decat varstnicii, satisfactia privind calitatea vietii a scazut mai rapid, indicatorul fiind in prezent la acelasi nivel pe toate categoriile de varsta. Optimismul privind viitorul a scazut la mai putin de jumatate in perioada analizata.
Numai in jur de o cincime dintre romani se asteapta pentru copiii lor la o situatie mai buna decat a propriei generatii, in pofida nivelului actual ridicat de nemultumire, potrivit BERD.
Romania se situeaza astfel aproape de media a cinci state din Vestul Europei incluse de BERD in studiu pentru realizarea de comparatii. Aproape doua treimi dintre gospodariile din Romania au fost afectate de criza economica, unul dintre cele mai mari procentaje dintre statele incluse in sondaj.
Criza a avut un impact puternic asupra a peste 70% din populatia de varsta mijlocie (40-59 ani) si a peste doua treimi din categoria cu venituri scazute (cheltuieli echivalente cu mai putin de 4.000 de dolari pe gospodarie). Varstnicii (de peste 60 de ani) au resimtit impactul crizei cel mai putin, respectiv sub 50% dintre... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 23:06
Daca te gandesti sa emigrezi, nu cauta tarile cu cel mai mare PIB. Factori precum situatia de pe piata muncii, modul de petrecere a timpului liber si speranta vietii sunt noii indicatori pe care ar trebui sa-i iei un calcul. In functie de acestia, OECD (Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare) a realizat topul statelor cu cea mai buna calitate a vietii.Noul Index calculat de OECD, "Indexul unei vieti mai bune", vine sa completeze indicatorii traditionali, cum ar fi Produsul Intern Brut (PIB), care nu definesc si aspecte din viata oamenilor, cum ar fi nivelul educational. Conform Business Insider, acest index tine cont de statistici referitoare la procentul de persoane care voteaza, dand note mai mari statelor care au un sistem de votare obligatoriu. Statisticile legate de locuinte se focuseaza pe numarul de camere ce revine fiecarui locuitor, dar si de gradul de confort al spatiilor de locuit.
Dar trebuie sa tinem cont ca gradul de calitate al vietii este subiectiv, bazat pe ceea ce este important pentru fiecare poersoana in parte. Asadar, daca esti in cautarea fericirii si a traiului bun, iata care sunt destinatiile din care poti alege.
1. Australia
Australia are cel mai bun scor la prezenta la vot. Oare pentru ca este obligatoriu sa votezi?Speranta de viata: 81 de aniProcentul de angajati care lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana: 0,14%
2. Canada
Canada are nota maxima la numarul de camere de locuit per persoana si la rata criminalitatii. Numarul de... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 11:57