Directia de Sanatate Publica Prahova a transmis, duminica, printr-un comunicat de presa, ca mentine interdictia privind consumul apei in zonele de centru si de nord ale municipiului Ploiesti, masura luata in urma unei avarii majore aparute la o conducta operata de Apa Nova.
Anuntul vine dupa ce Apa Nova sustinea, sambata seara, ca a gasit o solutie tehnica si ca, din punctul de vedere al companiei, apa poate fi consumata.
"Aceasta interdicttie de consum al apei se va mentine in continuare pana la confirmarea incadrarii apei furnizate an parametrii de potabilitate in zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respcta interdictia de consum pentru a fi evitat riscul de aparitie a bolilor asociate consumului de apa care nu se incadreaza in parametrii de potabilitate", anunta DSP Prahova intr-un comunicat dat publicitatii duminica.
Institutia precizeaza ca in aceste zone apa poate fi folosita doar pentru "evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere" si recomanda populatiei sa foloseasca doar apa imbuteliata pentru consum, iar cei care nu au aceasta posibilitate sa fiarba cel putin doua minute apa de la robinet inainte de a o consuma sau folosi.
DSP precizeaza si ca a dispus operatorului local sa asigure surse alternative de apa consumatorilor din zonele afectate si a solicitat Apa Nova sa ii informeze pe acestia cu privire la mentinerea interdictiei.
Apa Nova Ploiesti informa, sambata seara, ca a identificat avaria iar zonele afectate de interdictia... mai mult
Duminica, 10 Februarie 2019, ora 12:35
Consilierii generali ai Capitalei vor supune la vot, joi, majorarea taxei municipale de apa uzata pentru 2018 la 0,09 lei pe metru cub, de la 0,05 lei pe metru cub.
Desi abia joi se va supune votului acest proiect, Apa Nova taxeaza mai scump bucurestenii inca de la 1 ianuarie, situatie sesizata de consilierul general PNL Catalin Deaconescu.
Avand in vedere ca proiectul inca nu a fost supus votului si ca practic majorarea taxei nu a fost legala, consilierul a transmis o sesizare catre Apa Nova in care a intrebat daca bucurestenii isi vor primi banii inapoi.
"Intrucat aprobarea prin Hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti a noii valori a TMAU a intarziat, Apa Nova va returna utilizatorilor serviciului de canalizare sumele percepute suplimentar. Noua valoare va fi aplicata dupa adoptarea HCGMB", a fost raspunsul primit de consilier.
Miercuri seara, Catalin Deaconescu a anuntat ca " am reusit in sedinta comisiei de utilitati publice a CGMB sa promovez un amendament ca aceasta taxa sa ramana la nivelul din anii 2012-2017! Sa vedem daca amendamentul trece si maine in Consiliu!".
In acelasi timp, consilierul a facut un apel catre Apa Nova sa nu majoreze aceasta taxa, pentru ca nu se justifica o astfel de decizie.
Ce este taxa municipala de apa uzata
Taxa municipala de apa uzata a fost instituita in 2008 si din ea se ramburseaza credite obtinute pentru investitia in statia de epurare de la Glina. Aceasta poate fi actualizata anual, cu 60 de... mai mult
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 19:34
Compania Apa Nova va investi, intr-o prima faza, 39 de milioane de euro in lucrari de decolmatare si reducere a infiltratiilor de la caseta de apa uzata de sub raul Dambovita, au declarat, reprezentanti ai companiei, citati de NewsIn. Compania Apa Nova a primit, marti, in concesiune caseta de apa uzata (canalul colector de ape uzate), aflata pana acum in administrarea Apelor Romane.
Dupa prima faza, in caseta ar urma sa fie investite si alte fonduri.
Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, in caseta si in statia de epurare Glina (unde ajung apele uzate din caseta) vor fi investitii de circa 353 de milioane de euro, in intervalul 2012-2015. Din acesti bani, 250 milioane euro vor veni din fonduri europene, Romania sperand ca aprobarea banilor sa fie facuta pana la inceputul anului viitor. Restul banilor vor veni, potrivit lui Borbely, din contributia egala a municipiului Bucuresti si Apa Nova.
Canalul colector este lung de 17,7 kilometri si are 12 canale principale si 11 secundare. In el se scurg toate apele uzate din Bucuresti. mai mult
Marti, 17 Mai 2011, ora 12:53