Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii de 39 mil. euro in canalizarea Bucurestiului

Investitii de 39 mil. euro in canalizarea Bucurestiului

Compania Apa Nova va investi, intr-o prima faza, 39 de milioane de euro in lucrari de decolmatare si reducere a infiltratiilor de la caseta de apa uzata de sub raul Dambovita, au declarat, reprezentanti ai companiei, citati de NewsIn.

Compania Apa Nova a primit, marti, in concesiune caseta de apa uzata (canalul colector de ape uzate), aflata pana acum in administrarea Apelor Romane.

Dupa prima faza, in caseta ar urma sa fie investite si alte fonduri.

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, in caseta si in statia de epurare Glina (unde ajung apele uzate din caseta) vor fi investitii de circa 353 de milioane de euro, in intervalul 2012-2015. Din acesti bani, 250 milioane euro vor veni din fonduri europene, Romania sperand ca aprobarea banilor sa fie facuta pana la inceputul anului viitor. Restul banilor vor veni, potrivit lui Borbely, din contributia egala a municipiului Bucuresti si Apa Nova.

Canalul colector este lung de 17,7 kilometri si are 12 canale principale si 11 secundare. In el se scurg toate apele uzate din Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1887 ori