Hewlett Packard era compania de suflet a lui Steve Jobs, iar fondatorii sai au fost adevaratii mentori ai fondatorului Apple. "Isi dorea sa fie in acelasi templu cu oameni mari precum Bill Hewlett si David Packard", scrie Walter Isaacson in cartea sa.
Steve Jobs a respectat si a iubit intotdeauna compania Hewlett Packard si, desi cele doua companii au fost uneori in competitie, vizionarul Apple chiar a fost afectat de evenimentele care au marcat HP in aceasta vara, se arata in biografia vietii lui sale.
Spre sfarsitul vietii, tot ceea ce isi dorea Steve Jobs sa faca era sa creeze din Apple o companie extraordinara, lucru pe care il considera cel mai greu de realizat in afaceri, potrivit publicatiei Wired.
"Putine companii au fost create sa dureze, nu doar sa faca bani: Disney, Intel si HP se numara printre ele", spunea Steve Jobs, citat de Walter Isaacson.
Declinul HP, o adevarata tragedie pentru Jobs
Steve Jobs a considerat ca dizolvarea HP a fost o adevarata tragedie, scrie Wired, citand cartea lui Walter Isaacson, in care sunt mentionate cateva detalii mai putin cunoscute intregii lumi, din acea perioada.
Astfel, Jobs, aflat in scaun cu rotile in ultimele sale luni de viata, a stat de vorba cu directorii Apple, Scott Forstall si Phill Schiller, despre ce s-a intamplat cu HP.
"Hewlett si Packard au construit o companie extraordinara, si au crezut ca au lasat-o in maini bune. Din pacate, astazi este HP dezmembrata si distrusa. E tragic ce s-a inamplat", spunea... mai mult
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 14:36
Comenzile pentru cartile despre Steve Jobs, cofondatorul Apple, care a murit miercuri, la varsta de 56 de ani, au crescut de mii de ori pe site-ul Amazon, aceste titluri ajungand sa ocupe patru locuri din topul zece al vanzarilor de pe aceasta platforma. Biografia "Steve Jobs", scrisa de Walter Isaacson, care va fi lansata pe 21 noiembrie, a fost cartea cea mai cumparata (prin precomanda) de pe site, joi, in conditiile in care, inainte de moartea cofondatorului Apple, se afla pe locul 375, potrivit Mediafax.
Cresterea vanzarilor pentru acest titlu a fost de 37.400%, potrivit Amazon. com
Pe locul al doilea s-a clasat "I, Steve: Steve Jobs in his Own Words", o biografie de George Beahm - care se afla pe locul al 47.563-lea inainte de decesul lui Jobs.
Cartea va intra in librarii pe 8 noiembrie. Pe locul al cincilea s-a situat volumul care prezinta secretele succesului lui Steve Jobs "The Innovation Secrets of Steve Jobs: Insanely Different Principles for Breakthrough Success", de Carmine Gallo, in timp ce pe locul al saptelea s-a clasat "The Presentation Secrets of Steve Jobs: How to Be Insanely Great in Front of Any Audience", de acelasi Carmine Gallo.
Grupul american Apple a anuntat, miercuri seara, decesul fostului sau director general si cofondator Steve Jobs, in varsta de 56 de ani, care avea grave probleme de sanatate de mai multi ani.
Nascut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs a fost atins in 2004 de o forma rara de cancer de pancreas si a suferit... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 22:26
Fostul director general si cofondator al Apple, Steve Jobs, s-a stins din viata in noaptea trecuta, la 56 de ani, in urma problemelor de sanatate cu care se confrunta de o lunga perioada."Suntem profund intristati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi", se arata intr-un scurt comunicat al consiliului de administratie al Apple, citat de Mediafax.
"Caracterul briliant, pasiunea si energia lui Steve au fost sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si amelioreaza vietile noastre, ale tuturor", adauga grupul din California.
Nascut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sanatate de mai multi ani. El a fost atins in 2004 de o forma rara de cancer de pancreas si a suferit un transplant de ficat in 2009.
Aflat in concediu medical din ianuarie, el si-a anuntat demisia din postul de director general la 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.
"Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila", a reactionat Cook, intr-un mesaj adresat angajatilor grupului, dat publicitatii.
Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.
El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.
Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 07:37
Steve Jobs, cel care anunta joi ca renunta la scaunul de CEO al Apple, a ajuns de la un copil care a abandonat colegiul, la co-fondatorul a ceea ce urma sa devina cea mai mare companie din lume.Chiar daca publicatiile straine l-au surprins pe Jobs intr-o stare fizica nu foarte buna, la doua zile dupa demisie, el ramane o emblema pentru industria IT din ultimii 30 de ani.
Photo TMZ
Intr-o cariera de 35 de ani, care a inclus si o expulzare din Apple, Jobs a intampinat o serie de impedimente pe plan personal, dar si elogii pentru revolutionarea modului in care comunicam in ziua de astazi, scrie The Telegraph.Oricare ar fi fost etapele prin care a trecut, de la succesul Apple II din anii '70 pana la iPad, Jobs a fost mereu elementul activ al tehnologiei si informatiei.Iata viata lui Steve Jobs, marcata de "pasii tehnologiei".Steve Jobs se naste in anul 1955, in San Francisco si este adoptat de Paul si Clara Jobs. La 14 ani, Steve il intalneste pe Stephen Wosniak.1975: cei doi incep sa construiasca dispozitive de hacking.In 1973 Jobs se inscrie la Colegiul Reet, dar renunta la studii, dupa doar doua luni, iar in 1974 incepe sa lucreze la compania producatoare de jocuri video Atari.1976: Jobs si Wosniak pun bazele companiei AppleIn 1977 apare cel de-al doilea computer Apple, iar in 1980 este lansat Apple III. In acest moment compania castiga vizibilitate, iar valoarea lui Steve Jobs este estimata la 217.5 milioane de dolari.In 1983, Jobs il cunoaste pe Jonh Sculley, iar Apple... mai mult
Sambata, 27 August 2011, ora 11:27
Demisia lui Steve Jobs din fruntea Apple este o sansa pentru oamenii din umbra de a iesi in fata, conform Mediafax.Jobs a fost un personaj emblematic in interiorul si in afara Apple, atragand de obicei laudele angajatilor, publicului si analistilor pentru succesele companiei. Multi pierd insa din vedere ca a fost inconjurat de o echipa de valoare, ale carei eforturi merita cel putin recunoscute atunci cand se vorbeste desper iPod, iPhone sau iPad, se arata intr-o analiza Reuters.
Cvartetul din spatele lui Jobs, care s-a multumit timp de atatia ani sa ramana in anonimat, este format din nou-promovatul director general Tim Cook, "geniul" in design Jonathan Ive, seful pe software mobil Scott Forstall si "maestrul" in marketing Phil Schiller.
Cei patru si-au construit reputatii excelente in comunitatea restransa a gigantilor IT din Silicon Valley si au acum, odata cu retragerea lui Jobs, ocazia sa ajunga in prim plan, considera experti si fosti directori ai Apple, contactati de Reuters.
Compania J.C. Penney anunta, in luna iunie, ca l-a atras in postul de director general pe seful pe retail al Apple Ron Johnson. Cu cateva saptamani mai tarziu au aparut informatii ca Chip Lutton, avocat veteran al Apple, se pregateste sa plece.
Sporadic au mai aparut zvonuri ca Ive s-ar putea intoarce in Marea Britanie, insa speculatiile nu s-au confirmat niciodata.
Demisia lui Jobs "le-ar putea da acestor baieti libertatea de a lua singuri decizii", comenteaza David Hornik, partener la... mai mult
Vineri, 26 August 2011, ora 14:09
Decizia lui Steve Jobs de a se retrage din fruntea gigantului Apple a sters 52 de milioane de dolari din indicele S&P 500. La o capitalizare de aproape 350 miliarde de dolari, actionarii ies in pierdere cu peste 20 de miliarde de dolari in urma deprecierilor de miercuri seara. Jobs, in varsta de 56 de ani, care a supravietuit cancerului la pancreas si unui transplant de ficat, conduce Apple de la 29 iulie 1997, perioada in care actiunile companiei au crescut cu 9.020%, iar capitalizarea bursiera a urcat de la 2,08 miliarde de dolari la 348,7 miliarde de dolari, pe locul al doilea in SUA dupa gigantul petrolier Exxon Mobil.
"Istoria Apple se indentifica indeaproape cu Steve Jobs. Cand se implica, performantele depasesc toate asteptarile. Actiunile vor stagna pana cand Tim Cook va putea convinge investitorii si isi va demonstra valoarea. Nu este sfarsitul pentru Apple, doar incheierea unui capitol", comenteaza pentru Bloomberg un analist american.
Sub indrumarea lui Jobs, Apple a introdus electronice care au revolutionat industria telefoanelor mobile si continutului media digital si au improspatat sectorul computerelor si laptop-urilor cu o alternativa la PC-ul Microsoft Windows.
"Intotdeauna am spus ca in clipa in care nu voi mai fi capabil sa imi indeplinesc atributiile si sa raspund asteptarilor pe care lumea le are de la CEO-ul Appel, voi renunta", spunea Jobs, intr-o scrisoare adresata comunitatii Apple si comitetului executiv al companiei. "Din... mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 17:03
Steve Jobs nu a urmat studii de inginerie si totusi e listat ca inventator si co-inventator pentru mai mult de 200 de patente.Iata cateva dintre produsele create sub indicatiile lui Steve Jobs, potrivit Yahoo News.
Apple 1 (1976)
Primul produs Apple a fost un computer destinat inginerilor.
Steve Wozniak l-a proiectat, iar Jobs s-a ocupat de marketing.
Apple II (1977)
De data aceasta, s-au adresat maselor de consumatori.
De proiectarea acestuia s-a ocupat tot Steve Wozniak.
Lisa (1983)
Vizita lui Steve Jobs la sediul Xerox l-a inspirat atat de mult incat a facut o prima incercare de computer cu interfata grafica, iconite, ferestre si un cursor controlat de mouse.
Aceasta a fost boteaza Lisa, prea scumpa pentru a fi comercializata.
Macintosh (1984)
Ca si Lisa, Macintosh avea o interfata grafica. Doar ca de aceasta data, PC-ul este mai ieftin si mai rapid si beneficiaza de o campanie agresiva de marketing.
NeXT computer (1989)
Dupa ce a fost concediat de la Apple, Jobs a fondat o companie care construia statii de lucru mai puternice.
Software-ul dezvoltat aici sta la baza sistemului de operare Mac OS X.
iMac (1998)
Cand Jobs s-a intors la Apple, compania era pe duca. iMac-ul a fost primul pas in salvarea Apple.
Usor de instalat, cu un design iesit din comun, iMac-ul a fost un succes de piata.
iPod (2001)
Nu a fost primul player audio cu hard drive, insa a fost primul care a prins la public.
Succesul iPod-ului a pregatit lumea pentru magazinul de muzica iTunes si pentru... mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 14:37
Demisia lui Steve Jobs de la conducerea gigantului Apple marcheaza sfarsitul unei ere, insa nu va avea un impact imediat asupra vanzarilor companiei, spun analistii.In varsta de 56 de ani, Jobs si-a depus demisia miercui in fata board-ului Apple si l-a recomandat pe Tim Cook drept succesor.
In scrisoarea sa de demisie, Jobs a cerut sa ramana presedintele board-ului de directori si angajat Apple, potrivit Huffington Post.
Analistii de la Gartner vad in demisia lui Jobs "sfarsitul unei ere din multe puncte de vedere", dar asta nu inseamna ca Apple se va cutremura, dat fiind faptul ca Jobs a lucrat mai mult de 10 ani la inchegarea unei echipe de management solide.
In calitatea de presedinte al consiliului director, Jobs va continua sa vina cu idei de noi produse si in anii ce urmeaza.
Consumatorii nici nu vor observa lipsa lui, in calitate de CEO, mai spun analistii Gartner.
"Consumatorii nu cumpara produse pentru ca lucreaza Steve Jobs la Apple. Ei cumpara produsele respective pentru ca le raspund la o nevoie."
Charles Golvin, analist la Forrester, a spus ca impactul asupra companiei s-ar putea sa treaca neobservat in perioada imediat urmatoare, deoarece noua linie de produse, inclusiv iPhone 5, au fost deja dezvoltate.
Iar Jobs oricum nu se va retrage total din "fabrica de vise".
"Are o adevarata pasiune pentru aceste produse si mi-e greu sa-mi imaginez ca, in calitate de presedinte al board-ului, nu va avea un cuvant de spus in luarea deciziilor", spune Golvin.
In... mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 08:27
Grupul american Apple a anuntat miercuri demisia patronului si cofondatorului Steve Jobs, aflat in concediu medical din ianuarie, el urmand sa fie inlocuit in functie de Tim Cook.Consiliul de administratie l-a numit in locul acestuia pe Tim Cook, numarul doi in ierarhia companiei si angajat de 13 ani la Apple.
" Am spus intotdeauna ca, daca va veni ziua in care nu-mi voi mai putea indeplini indatoririle in calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si "comunitatii Apple".
" Din nefericire, aceasta zi a venit. Demisionez deci din functia de director general al Apple ", adauga el. Jobs, in varsta de 56 de ani, se afla in concediu medical din ianuarie, pentru o durata nedeterminata.
Cu doi ani in urma a suferit o grefa de ficat, iar in 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas. Capitalizarea bursiera a producatorului iPhone si iPad se ridica la 346 de miliarde de dolari. mai mult
Joi, 25 August 2011, ora 07:12