Laurene Powell Jobs nu este numai vaduva regretatului co-fondator al Apple, Steve Jobs, care i-a mostenit averea, ci si o femeie de afaceri de succes, cu dare de mana.
Ea se afla in topul celor mai bogati 50 de oameni ai planetei, potrivit Wealth-X, o firma de cercetare de piata care analizeaza averea miliardarilor lumii.
Business Insider aminteste ca de la moartea sotului ei, in 2011, avutia sa - formata in cea mai mare parte din actiuni la Apple si Disney - a ajuns la 14,4 miliarde de dolari.
La fel ca regretatul inventator al iPhone-ului, Powell Jobs apare rar la evenimente, da putine interviuri si nu este o "rasfatata" a tabloidelor. In schimb, prefera sa faca donatii in scopuri caritabile si sa se concentreze pe afacerile sale.
Amintiri cu Steve Jobs: Copiii sai nu aveau decat acces limitat la tehnologie
- Laurene Powell Jobs s-a nascut in West Milford, New Jersey, SUA, in 1963. Mama sa era profesoara, iar tatal era pilot si a a murit intr-un accident aviatic pe ...citeste mai departe despre "Ce face misterioasa vaduva a lui Steve Jobs cu o avere de peste 14 miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 12 Martie 2016, ora 13:46
Ultimele cuvine pe care le-a rostit Steve Jobs inaintea mortii au fost: "Oh wow. Oh wow. Oh wow." Marturisirea a fost facuta de sora lui, care i-a fost alaturi in ultimele momente de viata.
Mona Simpson, sora lui Steve Jobs, a povestit cum s-au desfasurat ultimele momente din viata fondatorului Apple, informeaza Daily Mail.
Jobs era inconjurat de familie si, uitandu-se la sotie si copii, apoi dincolo de ei a rostit: "Oh wow. Oh wow. Oh wow."
Descriind moartea fratelui, Mona Simpson a spus ca ultimele cuvinte au fost monosilabice, repetate de trei ori. "Inainte de a pleca, s-a uitat la sora lui Patty, apoi pentru o perioada mai lunga la copiii sai, la partenera lui de viata, Laurene, apoi peste umerii lor, inainte de a spune ultimele cuvinte", a declarat sora lui Steve Jobes. mai mult
Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:47
Steve Jobs a lasat in urma o avere estimata de Forbes la 7 miliarde de dolari, formata in principal din actiuni Apple si Walt Disney, insa nu este inca sigur cum va fi impartita mostenirea intre cei patru copii, sotie si sora. Steve Jobs era casatorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un baiat si doua fiice, Reed (in varsta de 20 de ani), Erin (16 ani) si Eve (13 ani). Jobs mai avea insa o fata dintr-o relatie anterioara cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, in varsta de 33 de ani, inormeaza Mediafax.
Emblematicul cofondator si lider al Apple a mai lasat in urma o sora, pe Patti Jobs, dar si numerosi prieteni si rude mai indepartate.
Averea sa a fost evaluata in septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuita muncii depuse la dezvoltarea Apple si a studiourilor de animatie Pixar.
Totusi, cea mai mare parte din avere este reprezentata de actiunile dobandite la Walt Disney Co dupa vanzarea Pixar catre grup.
Participatia lui Jobs la Disney este evaluata la 4,4 miliarde de dolari.
El avea anul trecut 5,426 milioane de actiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la pretul de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York.
Jobs ocupa locul 110 in topul Forbes al miliardarilor lumii, pozitia 34 in topul celor mai bogati americani si locul 17 in clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume. mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 16:53
Sta in natura firii umane sa ignoram cel mai important lucru din lume si anume existenta prezentului. Momentul „aici si acum” nu se mai intoarce, iar ignorarea lui poate dauna, pe termen lung, chiar propriului business. Steve Jobs a stiut cum sa profite de toate avantejele pe care le-a avut, de-a lungul timpului, si isi impartaseste din intelepciune. Iata ce ii sfatuieste geniul din spatele Apple pe antreprenori.1. Cele mai durabile inovatii sunt formate din „mariajul” artei cu stiinta
Steve Jobs a indicat, intotdeauna, ca principala diferenta dintre Apple si celelalte companii producatoare de calculatoare este faptul ca Apple incearca intodeauna sa uneasca arta si stiinta.
Prima echipa care a care a lucrat la Mac era formata din membrii cu studii in antropologie, arta, istorie si literatura. Acesta ar fi secretul care sta in spatele longevitatii produselor Apple.
Cu toate acesta, este dificil pentru oamenii de stiinta sau pentru ingineri sa inteleaga „sufletul” produselor, motiv pentru care fiecare companie ar trebui sa aiba lideri care sa faca aceasta diferenta.
2. Daca vrei sa realizezi ceva pentru posteritate, nu folosi focus-grupuri
In management exista un curent potrivit caruia trebuie sa stii sa asculti clientul, iar acest lucru nu il poti face decat daca te pui in locul consumatorului.
Steve Jobs a fost unul dintre primii oamenii de afaceri care a negat teoria, sustinand ca este pierdere... mai mult
Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 12:07
Unii dintre ei sunt acum in fruntea celor mai bogati oameni din lume. Altii salveaza omenirea, prin fundatiilor pe care le sponsorizeaza. Iata superstarurile tehnologiei, asa cum erau la inceput de drum, potrivit PC Magazine. Poate ca urmatorul Apple este in propriul tau garaj.Bill GatesIn 1975, la varsta de 19 ani, William Gates al III-lea parasea inainte de vreme Harvard-ul, unde era coleg de palier cu tanarul Steve Ballmer, pentru a infiinta o companie cu prietenul din copilarie Paul Allen. Gates programa deja de cativa ani, inainte de a fonda Micro-soft. Prima oara cand a intalnit un computer a fost cand avea 13 ani. Mark ZuckerbergMark trebuie sa-i multumeasca tatalui sau pentru "virusul" programarii. Inca de cand era in scoala generala, Mark Zuckerberg primea lectii de BASIC.In liceu, a creat ZuckNet, un program de instant messaging, folosit pentru a comunica cu tatal sau. La scurt timp dupa, a creat un player audio. In aceste conditii, succesul Facebook nu a fost chiar o pura intamplare.Michael DellSunt unii care amana intrarea in campul muncii cat pot de mult. Dell e la extrema cealalta. Fondatorul companiei care-i poarta numele a dat un examen de echivalare a studiilor liceale la varsta de opt ani. La 15 ani, dezasambla calculatoarele Radio Shack, pana cand a pus mana pe un Apple II, care a avut aceeasi soarta. La 19 ani, a lansat PC's Limited, o firma care vindea computerele asamblate direct consumatorilor. Opt ani mai tarziu, era cel mai tanar CEO din topul... mai mult
Joi, 10 Martie 2011, ora 13:36