Procesul judiciar inceput la hotelul Ambasador din Bucuresti in urma cu 15 ani s-a incheiat, jumatate din cladire ramanand in posesia vechilor actionari, care au renovat-o complet si i-au ridicat standardul la 4 stele, iar cealalta jumatate va fi scoasa la vanzare de familia care a revendicat-o.
In urma cu 14 ani, mostenitorii unei parti a cladirii in care functioneaza hotelul Ambasador din Bucuresti au revendicat jumatate din imobil. Dupa 14 ani de procese, mostenitorii au obtinut in instanta o hotarare definitiva de retrocedare a unei jumatati din hotelul aflat in centrul Capitalei.
"Dupa lungi negocieri, in mod voluntar, SC Ambasador a retrocedat jumatate din imobil, semnand documentele la inceputul acestei saptamani", a declarat agentiei MEDIAFAX Andrei Istrate, presedintele consiliului de Administratie al firmei SC Ambasador, care detine hotelul cu acelasi nume.
Actionarii Ambasador au investit in ultimii trei ani in partea de hotel care le-a revenit si care are 99 de camere aproximativ trei milioane de euro in ridicarea gradului de confort de la trei la patru stele, dar si in modernizarea salii de conferinta, a restaurantelor si a barurilor.
Din suma de trei milioane de euro, 2,3 milioane de euro au provenit din surse proprii, iar restul de 700.000 de euro dintr-un credit bancar.
"Dupa ce am relansat hotelul, ridicandu-i gradul de confort la patru stele, am reusit ca in primul semestru al acestui an sa ajungem la un grad de ocupare de peste 60%, la un... mai mult
Joi, 26 Iunie 2014, ora 13:00
Terenul si cladirea Hotel Ambasador din Bucuresti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, dupa un litigiu care a durat zece ani.
Imobilul compus din teren in suprafata de 520 mp si cladire cu subsol, parter si 13 etaje, situat in Bulevardul Magheru inspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub nationalizare prin admiterea irevocabila a actiunii in revendicare si redobandit in natura.
Cladirea a fost construita intre anii 1937 si 1939, fiind proiectata de catre proprietar, si a devenit cunoscuta pentru gazduirea Hotelului Ambasador.
Dupa 10 ani de judecata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat prin hotarare irevocabila de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS si Ministerul Finantelor solutia pronuntata inca din 2003 de Tribunalul Bucuresti si confirmata de Curtea de Apel Bucuresti anul trecut, se arata intr-un comunicat al societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe mostenitorii fostului proprietar.
"Drept consecinta, SC Ambasador SA a fost obligata sa lase reclamantilor in deplina proprietate si linistita posesie imobilul mentionat, fiind constatata nevalabilitatea titlului prin care statul a dobandit proprietatea hotelului Ambasador", se spune in comunicat.
ZRP asigura servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale. mai mult
Luni, 27 Mai 2013, ora 12:10