Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Instanta suprema restituie proprietarilor cladirea in care functioneaza Hotelul Lido

Instanta suprema restituie proprietarilor cladirea in care functioneaza Hotelul Lido

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, restituirea catre proprietarii de drept a cladirii in care functioneaza Hotelul Lido.

In dosarul civil nr. 37364/1/2004, instanta suprema a admis recursurile intentate de Ioana Angelescu, Nora Geta Angelescu, precum si de Alexandru, Stefan si Catrina Magdalena Ghika.

Totodata, prin aceasta decizie, paratii - SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA si SC Lido SA - sunt obligati sa lase cladirea in deplina proprietate si deplina posesie.

Hotararea de joi a instantei supreme este definitiva si irevocabila.

Procesul a fost deschis de urmasii doctorului Constantin Angelescu, prezent in majoritatea guvernelor interbelice si primul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

In 2001, Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea in revendicare promovata de urmasii doctorului Constantin Angelescu. Magistratii Tribunalului Bucuresti au motivat decizia prin faptul ca nu exista identitate intre un mostenitor, Ioana Ghika, si o alta persoana care apare pe parcursul actiunii, Ioana Ghika Budesti.

Solutia a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, care, trei ani mai tarziu, a respins contestatia. In motivarea respingerii apelului, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au aratat ca s-a facut dovada identitatii dintre Ioana Ghika si Ioana Ghika Budesti. Instanta a retinut insa ca reclamantii revendica o suprafata de teren mai mica decat cea evidentiata in patrimoniul paratilor. Astfel, magistratii au stabilit ca imobilele nu corespund.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care, joi, a dat castig de cauza proprietarilor de drept.

George Paunescu, unul dintre actionarii semnificativi ai companiilor care inca detin Hotelul Lido din Bucuresti, a declarat ca decizia este abuziva si nu respecta prevederile legii.

"Vom contesta in instanta decizia de restituire a Hotelului Lido. Decizia va fi contestata categoric, pentru ca este cusuta cu ata alba. Din completul de judecata a facut parte o judecatoare care in mod legal trebuia sa se abtina, pentru ca se antepronuntase. Nu s-a abtinut, si asta este o ilegalitate", a declarat George Paunescu.

Omul de afaceri a sustinut ca, chiar daca hotararea instantei supreme este definitiva si irevocabila, exista cazuri de exceptie, cum se intampla cu procesul Lido, in care se poate face un recurs in anulare sau o revizuire a procesului. "Daca nu se rezolva aici, vom contesta decizia in afara tarii. Decizia este plina de ilegalitati si abuzuri ale completului de judecata", a continuat Paunescu.

El a precizat ca actionarii Lido, in numar de 1.700, au cerut statului roman despagubiri de 34 de milioane de euro in cazul in care acest hotel va fi pierdut.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1088 ori