Vehiculele autonome primesc din ce in ce mai multa atentie in ultima vreme. Care este viitorul managementului flotei auto prin monitorizare GPS auto? Este posibila implementarea vehiculelor autonome dar si mentinerea utilizarii unui GPS auto?
Managerii de flota auto cauta astazi un avantaj competitiv, mai ales in ceea ce priveste reducerea costurilor si limitarea impactului ecologic. Care este totusi rezolvarea? Raspunsul ar putea fi indreptarea spre mijloace de transport electrice. Companiile de taxi, furnizorii de utilitati si transportatorii din intreaga lume fac tranzitia catre vehiculele electrice si profita de beneficiile aduse de acestea.
La nivel European, companiile de taxi achizitioneaza din ce in ce mai mult vehicule electrice. Amsterdam ofera un exemplu interesant. In zona centrala a orasului au fost interzise vehiculele diesel si s-a instituit asa numita Low Emission Zone. In acest sens, in oras s-au instalat 2.800 de statii de incarcare electrice, urmand ca acest numar sa creasca la 4000 in viitorul apropiat. Drept urmare, aproape 20% din toate taxiurile din Amsterdam sunt deja electrice.
Care sunt beneficiile trecerii la masinile electrice?
De ce ar trebui sa-ti iei flota electrica? Unul dintre cele mai mari avantaje este costul. Odata cu cresterea costurilor la combustibil dar si a asigurarilor auto, mentinerea flotelor auto pe soselel este mai scumpa ca niciodata.
Companiile de taximetrie trebuie sa gaseasca modalitati creative de a... mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 16:00
Bucurestenii care cauta o alternativa de transport in oras, curata, rapida si sigura, vor avea parte de o surpriza saptamana viitoare. Spark, serviciul international de e-car sharing, vine in capitala Romaniei cu o flota formata in totalitate de masini electrice.
Serviciul va fi furnizat sunt brandul SPARK de compania nou infiintata "Spark Car Sharing SRL", parte a grupului international "SPARK Technologies UAB", care are sediul in Lituania. Misiunea SPARK este aceea de a oferi solutii de transport la preturi competitive si eco-friendly.
"Pe masura ce nivelul de constientizare creste in randul oamenilor si schimbarile comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car sharing devine tot mai relevanta.
Cererea pentru astfel de servicii si experienta acumulata de succesul SPARK in Lituania si in Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing si in Romania.
Credem ca acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta orasele cu dezvoltare rapida, cum este si cazul Bucurestiului, sa devina nu doar mai moderne, ci si sa rezolve problemele cotidiene cu care se confrunta fiecare locuitor din marile orase, cum ar fi traficul ingreunat, poluarea aerului si nivelul de zgomot.
Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat sa gasim o solutie mult mai ecologica si mai rentabila cand am creat SPARK - masina electrica.
Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic si care va fi... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2019, ora 13:14
Masinile electrice si hibride pot fi periculoase pentru pietoni, caci sunt silentioase. Tocmai de aceea, autoritatile din SUA vor obliga producatorii de automobile prietenoase cu mediul inconjurator sa faca zgomot atunci cand ruleaza cu viteze mici.
Noile reguli au fost prezentate de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) si obliga automobilele prietenoase cu mediul sa faca un sunet perceptibil atunci cand merg cu o viteza mai mica de 30 km/h, relateaza The Verge.
NHTSA arata ca, odata depasit acest prag, alti factori - precum vantul si cauciucurile - produc suficiente zgomote ca sa fie auzite de pietoni.
Totusi, inca nu se stie cum anume va fi implementat acest sistem: va fi vorba de o imitare a sunetului facut de un ...citeste mai departe despre "Masura care impiedica masinile electrice sa devina un "criminal" silentios pe sosele" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 11:15
Masinile electrice si cele hibrid trebuie sa faca zgomot, potrivit noilor reglementari ale Uniunii Europene, astfel incat sa fie mai sigure pentru pietoni, in special pentru cei cu probleme de vedere, potrivit Parlamentului European.
Europarlamentarii au convenit ca, in viitor, autovehiculele trebuie sa aiba montate dispozitive cu ajutorul carora sa produca un sunet similar masinilor cu motoare cu ardere, potrivit BBC.
Activistii au salutat masurile anuntate de Parlamentul ...citeste mai departe despre "Masinile electrice sunt riscante pentru pietoni - UE cere masuri" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 12:59