Romania mai are de atras 17 miliarde de euro din fonduri europene, iar bancile ar putea avea un rol activ pentru cresterea nivelului de absorbtie, crede Marius Radu, Coordonator Departamentul de Fonduri Europene, UniCredit Tiriac Bank.
Potrivit reprezentantului Unicredit, pentru perioada urmatoare de programare 2014-2020, bancile ar putea prelua din atributiile Organismelor Intermediare, astfel incat unele activitati sa fie externalizate de catre Autoritatile de Management si sa ajunga in gestiunea bancilor comerciale, firmelor de consultanta sau unor consortii.
Despre problemele din sistemul de absorbtie a fondurilor europene, rolul bancilor in acest sistem si perspectivele in exercitiul bugetar 2014-2020, vorbeste Marius Radu, intr-un interviu acordat Business24.
Fondurile europene sunt un "ghimpe" in economia romaneasca. Care sunt cele mai grave probleme cu care se confrunta sistemul fondurilor europene?
Fondurile europene sunt considerate inca a fi principala sursa de crestere economica pentru anii imediat urmatori.
In prezent, rata de absorbtie externa a instrumentelor structurale este de aproximativ 10 %, iar rata de absorbtie interna este dubla. Rata de absorbtie externa reprezinta valoarea totala a fondurilor decontate de Comisia Europeana din totalul de fonduri alocate in perioada 2007-2013, iar rata de absorbtie interna reprezinta valoarea totala a decontarilor efectuate de statul roman catre beneficiarii interni din totalul de fonduri alocate in... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 12:32