Persoanele fizice sau juridice isi pot solutiona conflictele individuale de munca, prin propriul acord de vointa, pe doua cai: cu ajutorul unui mediator, potrivit Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator sau fara ajutorul unui mediator, potrivit Codului muncii.
In materialul de fata dorim sa explicam ca desi procedurile de solutionare difera, este vorba de aceleasi conflicte individuale de munca (uneori, in practica, apar confuzii in legatura cu acest aspect). De asemenea, vom oferi cateva exemple ale unor conflicte individuale de munca care se pot supune negocierii si care nu se pot supune negocierii.
Citeste mai multe despre Ce este permis si ce este interzis in negocierea conflictelor individuale de munca pe AvocatNet.ro mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 14:31
Sarcina probei in conflictele de munca va reveni reclamantului, si nu angajatorului asa cum prevde legislatia in vigoare, propunerea de modificare fiind cuprinsa in proiectul de modificare a Codului Muncii, obtinut de MEDIAFAX.Actualul Cod al Muncii prevede ca sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
Proiectul de lege propune insa modificarea articolului 287 din Codul Muncii, astfel incat sarcina probei in conflictele de munca sa revina reclamantului. mai mult
Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 17:40