O echipa formata din opt elevi din Sibiu s-a calificat in finala unui prestigios concurs de robotica organizat de NASA si Massachusetts Institute of Technology (MIT), care are loc luna viitoare. Dar pentru a ajunge in SUA, acestia au nevoie sa stranga 20.000 de euro.
Valak reprezinta Colegiul National "Octavian Goga" in ultima etapa a competitiei Zero Robotics High School Tournament din Statele Unite.
Cei opt elevi au conceput un cod pentru sateliti, alaturi de alti elevi din Australia, ce va fi testat pe Statia Spatiala Internationala, in ianuarie 2019. Iar pentru a-si putea vedea rezultatul muncii, sibienii au nevoie de 20.000 de euro, bani necesari deplasarii in Boston.
Scoala si parintii nu au la dispozitie aceasta suma.
"Din acest motiv, Colegiul National "Octavian Goga" din Sibiu solicita sprijin financiar din partea tuturor celor dornici sa sprijine si sa promoveze educatia si performanta sibiana. Cei care vor sa le vina in ajutor tinerilor ce pot participa la competitia NASA sunt rugati sa trimita un email pe adresa: valakteam1@gmail.com", transmit membrii echipei prin intermediul unui comunicat de presa.
"Din momentul in care ne-am inscris la aceasta competitie internationala, efortul depus a fost maxim, iar timpul nostru liber l-am sacrificat in totalitate. Am avut nevoie de cunostinte in domeniul matematicii si al fizicii pentru a rezolva problemele intalnite. Imi doresc foarte mult sa ajung in Boston si sa vad LIVE satelitul functionand dupa... mai mult
Duminica, 30 Decembrie 2018, ora 19:46
O echipa formata din cinci elevi de la Colegiul National Banatean si de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara s-a clasat pe locul al doilea, in finala unui concurs de robotica ZeroRobotics, organizat de NASA si de Agentia Spatiala Europeana, in SUA.
Elevii au creat coduri cu ajutorul carora mai multi roboti aflati pe Statia Spatiala Internationala au putut fi manevrati.
Elevii au postat pe reteaua de socializare anuntul ca s-au clasat pe locul al doilea in competitie.
"Astazi vise au fost implinite. Am realizat un lucru la care viseaza unii elevi de varsta noastra. Dupa luni de lucru, codul scris de noi a fost rulat pe statia internationala, in spatiu. Pe langa acestea, am reusit sa excelam in aceasta competitie si am iesit pe locul al II-lea. De asemenea, am cunoscut personalitati importante pentru evolutia stiintei care sunt o sursa de inspiratie pentru noi si pentru o gramada de oameni in intreaga lume.
Am avut placerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronautii care au fost in a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am invatat foarte multe din aceasta si speram ca din ce in ce mai multi elevi vor putea sa aiba parte de o astfel de experienta", au scris elevii pe Facebook.
Practic, echipa din Timisoara s-a intrecut cu grupuri din intreaga lume pentru un loc in finala. Elevii au participat la competitii intre robotii pe care i-au creat, ce au avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts,... mai mult
Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 18:34
Sapte elevi ai Colegiului National Tudor Vianu, din clasa a X-a, au reusit sa ajunga in etapa finala a competitiei internationale de informatica Zero Robotics, care se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia.
Scopul concursului, organizat anual de NASA in colaborare cu Centrul ESTEC al Agentiei Spatiale Europene ESA si Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT, este programarea robotilor SPHERES - sateliti experimentali, aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale.
Faza finala a competitiei Zero Robotics va avea loc pe 10-12 ianuarie la Torino, Italia, unul dintre cele patru puncte de supraveghere mondiala.
Echipa, formata din elevi ai clasei a X-a, a participat pentru prima data la acest concurs si este o premiera ca o echipa atat de tanara sa ajunga in faza finala.
Concursul a debutat online, pe site-ul oficial al competitiei. Elevii au trebuit sa programeze robotii SPHERES si sa rezolve o anume problema propusa de organizatori.
Dupa mai multe etape eliminatorii, desfasurate intr-un mediu virtual ce simuleaza realitatea, au fost selectate echipele finaliste.
In aceasta ultima etapa, un astronaut aflat la bordul ISS conduce, in conditii de microgravitatie, turnirul in care se infrunta robotii programati de elevii acestor echipe.
Elevii romani finalisti, invitati in Torino, Italia, vor intra in legatura directa cu oamenii de stiinta de la MIT si de pe Statia Spatiala Internationala si vor urmari live competitia... mai mult
Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 12:40
Trei elevi romani au castigat trei premii intai la un concurs international organizat de NASA, la care au prezentat proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic. Acesta este cel mai bun rezultat al Romaniei de pana acum.
La concursul NASA Ames Space Settlement, la care elevii Colegiului National "Andrei Saguna" din Brasov au prezentat proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic, au participat 12 echipe de la colegiul brasovean, zece dintre ele obtinand premii sau mentiuni.
La editia din acest an a concursului au participat peste 4.000 de proiecte din intreaga lume, dintre care 1.500 au fost respinse pentru plagiat.
Elevii au avut ca tema sa proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, ei fiind nevoiti sa gaseasca solutii viabile pentru sustenabilitatea vietii, de la date tehnice pana la cele de convietuire si organizare sociala.
Elevii din Brasov au adus acasa trei medalii de aur, una de argint, doua de bronz si patru mentiuni.
"Este cel mai bun rezultat al Romaniei, nu numai al Brasovului. Niciodata Romania nu a avut trei premii intai, toate aceste premii sunt orientate inspre Brasov. (...) Este o mare reusita pentru noi, atat ca scoala, cat si ca centru de performanta pentru ca avem si echipe formate aici, intr-o alta structura, nu neaparat cea scolara, pentru ca este o munca pe care copiii o fac in afara orelor de curs. E o munca de cercetare intr-un domeniu preuniversitar, unde forma... mai mult
Joi, 30 Martie 2017, ora 17:43
Tudor Coman, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat premiul intai, la categoria individual, la un concurs organizat de NASA, in care a conceput in detaliu o baza spatiala pentru minimum 10.000 de oameni.
Tudor Coman a participat cu proiectul "Tharros", care a presupus o cercetare detaliata privind proiectia de radiatii, resurse miniere spatiale, surse de energie in spatiu, sistem de sustinere a vietii. In plus, a realizat si un model 3D al bazei sale.
"Oamenii au avut intotdeauna dorinta de a explora mai mult decat ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii si la aflarea mai multor lucruri despre lumea inconjuratoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie in spatiu este acela ca toate cunostintele dobandite prin constructia acestei colonii i-ar putea face pe oameni sa inteleaga mai bine spatiul", spune Tudor Coman in proiectul sau.
La aceeasi categorie, premiul doi a fost castigat de Eliza Constantinescu, eleva in clasa a VII-a tot la Liceul International de Informatica.
Si proiectul Elizei Constantinescu, "Lizartis", se concentreaza pe extinderea vietii oamenilor in spatiu.
"Rasa umana se extinde in ultima perioada de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde sa plece si sa se dezvolte. O asezare in spatiu ar fi mult mai avantajoasa decat sa distruga incet biosfera Pamantului. Omenirea a avut intotdeauna tendinta sa se extinda, asa ca de ce nu poate a... mai mult
Luni, 27 Martie 2017, ora 12:47
Cei patru elevi din Timisoara care s-au calificat in finala unui concurs de robotica organizat de NASA si care nu aveau bani pentru a merge in Statele Unite ale Americii au primit de la o banca finantarea necesara pentru cazare si masa.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, a declarat ca BRD va asigura finantarea pentru deplasarea celor patru elevi din Timisoara calificati in finala unui concurs organizat de NASA, echipa situandu-se pe locul al saselea dintre cele 14 finaliste.
"Am primit foarte multe telefoane. Nu ne asteptam sa existe asa o mobilizare. Astazi (marti - n.red.) inspectorul de specialitate mi-a trimis un sms si m-a anuntat ca au primit banii de care era nevoie de la banca BRD. Ma bucur ca am reusit sa ajutam copiii, pentru ca si noi am fost anuntati foarte tarziu de situatia in care sunt, undeva intre Craciun si Revelion, si va zic sincer ca nu am crezut ca o sa reusim.
Era pacat sa aiba asa rezultate si sa nu poata sa ajunga la ...citeste mai departe despre "Cei patru elevi romani care nu puteau ajunge intr-o finala la NASA din lipsa banilor au primit finantare" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 09:34
Mai multi elevi de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta au obtinut sapte premii si doua mentiuni la un concurs NASA care vizeaza proiecte de asezari umane preconizate a fi construite in spatiu, unii dintre ei fiind premiati si in anii trecuti la aceasta competitie.
Profesorul Ion Bararu, care a coordonat sapte dintre cele noua proiecte premiate de NASA, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele inregistrate de elevii Colegiului National "Mircea cel Batran" din Constanta la aceasta competitie sunt exceptionale, informeaza News.ro.
"In acest an, scoala noastra a performat din nou, obtinand un mare numar de premii la concursul NASA Ames Space Settlement Contest 2016, si anume doua premii intai, trei premii doi, doua premii trei si doua mentiuni. Este un rezultat exceptional din mai multe puncte de vedere, si anume majoritatea celor de varsta inaintata, ca sa spun asa, dintre elevi recidiveaza, de exemplu, cei de la 'Enterprise' au obtinut al ...citeste mai departe despre "Rezultate exceptionale pentru elevii romani - Noua copii, premiati de NASA" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 19 Martie 2016, ora 14:58
Sapte elevi de la Colegiul Tudor Vianu din Bucuresti vor reprezenta Romania in finala Zero Robotics, cea mai mare competitie de astronomie pentru liceeni.
Concursul, organizat de NASA in colaborare cu Agentia Spatiala Europeana si cu universitatea americana MIT, va avea loc in Belgia, luna viitoare.
Printre elevii romani care au muncit cateva saptamani pentru a ajunge in in finala Zero Robotics se afla Bogdan si Livia, ambii in clasa a X-a si olimpici internationali la informatica, care au scris un cod ce controleaza viteza, rotatia si directia unor sateliti, informeaza Digi 24.
"Satelitii vor lupta unul impotriva celuilalt. Trebuie sa obtii cat mai multe puncte fotografiindu-l pe adversar sau colectand aceste obiecte pe care le vedem ...citeste mai departe despre "Elevi romani, in finala unui important concurs organizat de NASA. Au nevoie de ajutor" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 11:49
In timp ce partidele sunt gata sa arunce pe fereastra sute de mii de euro in campanii electorale pline de promisiuni mincinoase, cativa copii premiati de NASA nu gasesc sprijinul financiar necesar pentru a se putea bucura de roadele muncii lor.
La editia de anul acesta a concursului NASA Space Settlement Contest, organizat de NASA si National Space Society (NSS) si dedicat proiectelor pentru asezari in spatiul cosmic, mai multi elevi din Bucuresti, Brasov, Constanta si Slatina au obtinut rezultate exceptionale - 34 de diplome, reprezentand premii I, II, III si mentiuni.
8 din cele 23 de premii I, acordate pe categorii de varsta, au fost castigate de echipe romanesti, in conditiile in care la concurs au participat peste 1.500 de elevi din 18 tari.
Bucuria victoriei este umbrita insa de o mare ingrijorare: lipsa banilor de care au nevoie castigatorii pentru a putea onora invitatia la cea de-a 33-a conferinta anuala organizata de NSS (International Space Development Conference), ...citeste mai departe despre "Elevi exceptionali, premiati de NASA, cautam sponsori. Urgent!" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 11:32