Trei elevi romani au castigat trei premii intai la un concurs international al NASA

Joi, 30 Martie 2017, ora 17:43
1139 citiri
Trei elevi romani au castigat trei premii intai la un concurs international al NASA
Foto: Facebook/NASA - National Aeronautics and Space Administration

Trei elevi romani au castigat trei premii intai la un concurs international organizat de NASA, la care au prezentat proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic. Acesta este cel mai bun rezultat al Romaniei de pana acum.

La concursul NASA Ames Space Settlement, la care elevii Colegiului National "Andrei Saguna" din Brasov au prezentat proiecte de asezari umane preconizate a se construi in spatiul cosmic, au participat 12 echipe de la colegiul brasovean, zece dintre ele obtinand premii sau mentiuni.

La editia din acest an a concursului au participat peste 4.000 de proiecte din intreaga lume, dintre care 1.500 au fost respinse pentru plagiat.

Elevii au avut ca tema sa proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, ei fiind nevoiti sa gaseasca solutii viabile pentru sustenabilitatea vietii, de la date tehnice pana la cele de convietuire si organizare sociala.

Elevii din Brasov au adus acasa trei medalii de aur, una de argint, doua de bronz si patru mentiuni.

"Este cel mai bun rezultat al Romaniei, nu numai al Brasovului. Niciodata Romania nu a avut trei premii intai, toate aceste premii sunt orientate inspre Brasov. (...) Este o mare reusita pentru noi, atat ca scoala, cat si ca centru de performanta pentru ca avem si echipe formate aici, intr-o alta structura, nu neaparat cea scolara, pentru ca este o munca pe care copiii o fac in afara orelor de curs. E o munca de cercetare intr-un domeniu preuniversitar, unde forma aceasta este mai rar gasita", a declarat profesorul coordonator Carmen Tanasescu.

Potrivit acesteia, a fost o tinta ca Romania sa ajunga sa ia cele mai multe premii si sa "ii dovedeasca" pe indieni, care de obicei castiga cele mai multe premii la concursul NASA.

Locul intai a fost castigat de trei echipe cu proiectele: "Rose" - clasa a 6-a, "NewT" - clasa a 6-a si "Heosphoros" - clasa a 9-a.

O alta echipa a primit medalie de argint pentru proiectul "Iridescence", clasa a 10-a, iar medalii de bronz au primit doua echipe cu proiectele "Encheladus" - clasa a 6-a si "Auxilium" - clasa a 11-a.

De asemenea, brasovenii au obtinut si patru mentiuni.

Citeste si Un elev din Bucuresti a castigat marele premiu la un concurs NASA - A conceput o colonie in spatiu

Proiectul intitulat "Rose" a fost conceput de Ioana Popa, Andrei Bardas si Ana-Maria Bardas, iar ideea centrala reprezinta o comunitate care traieste in spatiu in deplina armonie si pace.

"Este un loc unde nu este niciodata razb ...citeste mai departe despre "Trei elevi romani au castigat trei premii intai la un concurs international al NASA" pe Ziare.com

#elevi romani concurs NASA, #elevi Brasov concurs NASA, #romani concurs NASA , #Stiri Funny