14,3% din unitatile de invatamant nu au obtinut autorizatia de securitate la incendii, iar 374 de scoli sunt relocate pentru reabilitarea cladirilor, a transmis marti, 30 august, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu.
Oficialul a facut declaratiile in videconferinta cu prefectii organizata la Guvern in prezenta premierului Nicolae Ciuca, pentru pregatirea inceperii anului scolar. La randul lui, ministrul de Interne Lucian Bode a spus ca pentru 4.706 constructii au fost emise autorizatii de securitate la incendiu, iar 3.783 de cladiri functioneaza in prezent fara acest act administrativ.
Ministrul a afirmat ca doua treimi din cladirile scolare, adica 24.915 de claduri, nu necesita obtinerea acestei autorizatii, conform reglementarilor legale, iar o treime necesita.
"Din 33%, avem 18,7% care au (autorizatie, nr) si 14,3% care nu au obtinut inca", a spus Cimpeanu, precizand ca aceste unitati fie se afla in curs de obtinere sau nu au demarat procesul de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu".
Premierul a intrebat de ce se intampla acest lucru.
"Este vorba de capacitatea administrativa, este vorba de responsabilitate", a raspuns ministrul Educatiei, precizand ca mizeaza foarte mutl pe noii directori care au fost selectati prin concurs. El a mai spus ca este vorba, nu in ultimul rand, de parteneriatul cu autoritatile locale, care administreaza aceste cladiri.
Ministrul a mai spus ca un numar important de unitati de invatamant sunt relocate.... mai mult
Marti, 30 August 2022, ora 12:20
Scolile norvegiene se vor redeschide incepand de luni, in timp ce barurile de la 1 iunie, au declarat autoritatile din tara nordica, unde numarul de noi cazuri de coronavirus scade in fiecare zi.
Evenimentele culturale si sportive la care asista pana la 200 de persoane vor fi autorizate incepand cu 15 iunie si inceputul campionatului de fotbal profesionist ar putea avea loc pe 16 iunie cu o reluare a antrenamentelor incepand de joi, a indicat de asemenea guvernul, relateaza AFP.
"Obiectivul nostru este ca, la 15 iunie, sa redeschidem majoritatea lucrurilor care au fost inchise", a declarat premierul norvegian Erna Solberg, in cadrul unei conferinte de presa.
"Dar exista o conditie importanta: nu vom relaxa masurile la aceste date decat daca vom reusi sa tinem epidemia sub control", a adaugat ea.
Norvegia a adoptat un regim de semi-izolare la jumatatea lunii martie pentru a opri raspandirea noului coronavirus.
In Danemarca, centrele comerciale se vor redeschide de luni, iar colegiile si restaurantele din 18 mai, au anuntat autoritatile din tara scandinava.
Aceasta redeschidere este insotita de o serie de masuri sanitare, in special respectarea unei distante de doi metri intre oameni.
"Se datoreaza in principal faptului ca am urmat recomandarile autoritatilor sanitare de a mentine distanta si de a ne dezinfecta mainile (...)", a declarat seful guvernului danez, Mette Frederiksen, in cursul unei conferinte de presa.
Fotbalistii profesionisti pot sa-si... mai mult
Vineri, 08 Mai 2020, ora 08:36
Incep scolile. Ca in fiecare an din ultimele aproape trei decenii, scolile ridica o multime de probleme, mereu aceleasi: nu sunt manuale, nu sunt terminate reparatiile, unitatile scolare stau neautorizate, uneori lipseste apa curenta, toaletele sunt in curte, iar ministrul de resort ne asigura ca asa e normal si ca totul e OK.
Insusi premierul este de parere ca asta cu autorizatiile "este o falsa problema. Este o supra-reglementare". Cum asa? Premierul ne indeamna la nerespectarea reglementarilor pentru ca nu sunt bune? A avut toata vara la dispozitie sa le modifice cum vrea, dar nu le-a modificat, iar acum ne indeamna la incalcarea legii. Cine ne indeamna? Primul ministru al tarii? Halal stat de drept!
Mi-e teama ca si cei de la #Colectiv credeau ca sunt supra-reglementari, atunci cand tratau peretii cu vopsea ignifuga, fara sa fi citit instructiunile scrise bulgareste, si stiti ce a iesit. Doamne fereste!
Dar nu autorizatiile au declansat in anul acesta scandalul cel mai mare, ci manualele. Mai exact, lipsa de manuale. Noroc ca ministrul Educatiei, dl Liviu Pop, are o solutie: si manualele sunt o supra-reglementare, cel putin pentru clasa a V-a. Nu e nevoie de ele.
In locul lor, a si dat dispozitie sa se redacteze un fel de digest. Acolo se gasesc pe scurt toate materiile de-a valma: istorie, georgrafie, matematica, limba materna, religie, engleza, franceza, biologie, educatie plastica si muzicala, tehnologie, limba romana.
Daca am inteles bine, acest... mai mult
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 18:32