Cercetarea Kaspersky asupra campaniei RevengeHotels, ce vizeaza industria ospitalitatii, a confirmat ca peste 20 de hoteluri din America Latina, Europa si Asia au cazut victime ale unor atacuri malware directionate.
Este posibil ca un numar mai mare de hoteluri sa fie afectate pe tot globul. Datele cardurilor turistilor, stocate intr-un sistem de administrare hoteliera, inclusiv cele primite de la agentii online de turism (OTA), risca sa fie furate si vandute infractorilor din intreaga lume.
RevengeHotels este o campanie a diferite grupuri care utilizeaza troieni traditionali cu acces de la distanta (RAT) pentru a infecta companiile din sectorul ospitalitatii. Campania este activa din 2015, dar a inceput sa-si mareasca prezenta in 2019. Cel putin doua grupuri, RevengeHotels si ProCC, au fost identificate ca facand parte din campanie, cu toate ca exista posibilitatea ca mai multe grupuri de infractori cibernetici sa fie implicate.
Principalul vector de atac din aceasta campanie este reprezentat de e-mail-uri cu documente infectate - Word, Excel sau PDF. Unele dintre ele exploateaza vulnerabilitatea CVE-2017-0199, incarcand-o cu ajutorul script-urilor VBS si PowerShell si apoi instaleaza versiuni personalizate ale diferitelor RAT-uri, precum si alte programe malware personalizate, cum ar fi ProCC, pe dispozitivul victimei, care ulterior ar putea executa comenzi si configura accesul de la distanta la sistemele infectate.
Fiecare e-mail de spear-phishing a fost... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 12:58
IAG, proprietarul British Airways (BA), a anuntat luni ca Oficiul de reglementare in domeniul datelor din Marea Britanie (ICO) intentioneaza sa impuna o amenda de 183,4 milioane de lire sterline (229,8 milioane de dolari), dupa furtul de anul trecut al datelor clientilor de pe site-ul operatorului aerian.
In septembrie, BA avertizase ca aproximativ 380.000 de clienti ar putea fi afectati de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru rezervari online sau cu ajutorul aplicatiei mobile, transmit BBC si Reuters.
Amenda propusa de ICO reprezinta echivalentul a 1,5% din cifra de afaceri pe plan global in 2017.
"Suntem surprinsi si dezamagiti de concluziile preliminare ale ICO. British Airways a raspuns rapid la furtul datelor. Nu am gasit dovezi ca ar fi fost furati bani din conturile clientilor afectati", a afirmat Alex Cruz, presedinte si director general al BA, care a cerut scuze clientilor pentru orice probleme provocate. ...citeste mai departe despre "Amenda uriasa pentru British Airways, dupa furtul datelor unor clienti" pe Ziare.com mai mult
Luni, 08 Iulie 2019, ora 12:42
Un grup de hackeri, cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede ca ar face parte hackeri din Romania si Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways.
Informatia a fost oferita de cercetatorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, relateaza The Telegraph.
British Airways a anuntat saptamana trecuta ca aproximativ 380.000 de clienti ar putea fi afectati de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online in perioada 21 august - 5 septembrie.
Magecart este activ din 2015 si este cunoscut pentru mai multe escrocherii in domeniul tranzactiilor cu carduri de credit in mediul online, printre care si un atac informatic la compania Ticketmaster. ...citeste mai departe despre "Hackeri romani ar sta in spatele furtului de date de pe cardurile clientilor British Airways" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 10:19
Clientii companiei aeriene British Airways afectati de furtul de date vor fi despagubiti, a promis vineri directorul general al operatorului aerian britanic, Alex Cruz.
British Airways, parte a grupului International Airlines Group (IAG), a anuntat joi ca aproximativ 380.000 de clienti ar putea fi afectati de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online. Sunt vizati cei care au facut rezervari online sau cu ajutorul aplicatiei mobile, din 21 august pana in 5 septembrie. Clientilor care si-au folosit cardurile bancare in perioada respectiva pentru a cumpara bilete de avion de la British Airways li se recomanda sa contacteze bancile emitente si sa urmeze recomandarile acestora, informeaza AFP.
"Ii vom despagubi pentru toate pierderile financiare pe care le-au suferit", a declarat directorul general al British Airways, adaugand ca prioritatea companiei este sa ii contacteze pe toti clientii afectati.
Alex Cruz a precizat ca datele furate sunt cele referitoare la nume, adresa, email si mai ales cele privind cardurile bancare, respectiv, numar, data expirarii si codul de securitate. In schimb, piratii nu au reusit sa aiba acces la itinerariile zborurilor sau informatiile referitoare la pasapoartele pasagerilor.
British Airways sustine ca in prezent functionarea site-ului sau de Internet si a aplicatiei mobile a revenit la normal, iar clientii pot sa se inregistreze online.
Aceasta nu este prima problema informatica cu care s-a confruntat British... mai mult
Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 11:17
Camera Comunelor l-a convocat, marti, pe Mark Zuckerberg, directorul general al platformei de socializare online Facebook, pentru a fi audiat in ancheta privind activitatile companiei de analize politice implicata in campania electorala a presedintelui SUA Donald Trump si in cea pro-Brexit.
Damian Collins, un membru al Camerei Comunelor, i-a trimis marti o scrisoare oficiala lui Mark Zuckerberg prin care il invita sa fie audiat de Comisia pentru Activitati Digitale, Cultura, Media si Sport.
"Comisia parlamentara a formulat in mod repetat solicitari adresate Facebook privind modul in care diverse companii obtin si utilizeaza datele din conturile retelei de socializare online; principala intrebare este daca au fost folosite date fara acceptul utilizatorilor. Raspunsurile oficiale au subestimat in mod consistent acest risc, iar comisia parlamentara a fost indusa in eroare", se arata in scrisoarea adresata directorului general al Facebook.
I have today written to @facebook CEO Mark Zuckerberg calling on him to give oral evidence to @CommonsCMS following recent reports in @guardian and @nytimes pic.twitter.com/y5xnGHzaNI- Damian Collins (@DamianCollins) March 20, 2018
Dupa aparitia informatiilor privind activitatile companiei de analize politice Cambridge Analytica, Guvernul britanic, institutii ale Uniunii Europene si membri ai Congresului SUA si-au anuntat intentia de a lansa investigatii.
Pe fondul disputelor generate de criticile privind presupusa implicare a... mai mult
Marti, 20 Martie 2018, ora 17:10
Propunerile de sanctiuni prezentate de Comisia Europeana pentru a consolida protectia datelor personale in UE au fost sustinute luni de Parlamentul European, un semnal clar adresat liderilor europeni cu cateva zile inaintea unui summit, transmite AFP.
Documentul aprobat luni de Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European cu 49 de voturi pentru si unul contra sprijina si intareste propunerile formulate de comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, pentru a controla transferul de date personale ale cetatenilor din UE si a pedepsi abuzul.
Initiativa trebuie aprobata prin vot in sedinta in cursul unei viitoare sesiuni a Parlamentului.
"Cu o foarte larga majoritate, Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European a trimis un semnal puternic: incepand de astazi (luni), protectia datelor este o afacere europeana", si-a exprimat satisfactia Viviane Reding.
Proiectul de lege europeana impune marilor grupuri din domeniul internetului sa obtina consimtamantul prealabil al persoanelor pentru utilizarea datelor lor personale, sub pedeapsa unor amenzi.
Unele tari UE considera proiectul prea dur pentru micile companii
Marea Britanie, Olanda si Irlanda au emis serioase rezerve in legatura cu aceasta initiativa considerata mult prea severa cu micile companii.
Europenii au descoperit PRISM, programul informatic derulat de Agentia Nationala de Securitate (NSA) pentru a scana... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2013, ora 09:46
Pentru a combate cresterea criminalitatii informatice, Comisia Europeana lucreaza la un plan care va obliga companiile care stocheaza date pe Internet - precum Microsoft, Apple, Google sau IBM - sa raporteze pierderea sau furtul de informatii personale in cadrul celor 27 de tari ale Uniunii.
Propunerea se afla in lucru si va fi prezentata de catre comisarul european Neelie Kroes, potrivit New York Times.
Toate companiile online vor fi obligate sa respecte noile standarde, sub incidenta noii legi intrand motoarele de cautare pe Internet, retelele sociale sau companiile care ofera servicii de tip cloud.
Marile companii din Marea Britanie sunt atacate online cel putin o data pe saptamana, potrivit unui sondaj realizat in randul a peste 400 de companii, de catre PriceWaterHouseCoopers. Costurile pe care le poate suporta o companie mare, in urma unui atac cibernetic, pot ajunge si pana la 400.000 de dolari.
Propunerea va fi luata in discutie incepand cu 30 ianuarie 2013. mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 17:58
In anul 2000 19 start-up-uri au platit bani grei pentru a-si face aparitia in reclamele rulate in pauzele campionatului Super Bowl. 7 dintre ele s-au reorientat spre alte niste sau au disparut deja de pe piata. Finala campionatului american de fotbal, celebrul Superbowl, este cel mai asteptat moment pentru pasionatii de publicitate. Reclamele ce ruleaza in pauza meciului sunt cele mai scumpe din lume: pentru a difuza un spot de 30 de secunde, companiile trebuie sa plateasca intre 2.5 - 3.5 milioane de dolari!
Vezi care sunt companiile care au dat faliment:Pets.com
Infiintat in 1998, site-ul a iesit din vizor doi ani mai tarziu.
Petshop-ul online a fost victima propriei promovari in exces. Sloganul sau prevestea parca soarta companiei: “If you leave me”.
Excesul si-a spus cuvantul in cazul unui produs nu foarte dezvoltat in comertul online din acea perioada. Produsele cele mai vandute prezentau un raport valoare-greutate prea mic, iar cheltuielile de expediere depaseau incasarile.
Din cele 7 companii, Pets.com a fost cel mai mare esec.
Epidemic.com
A fost un soi de sistem de marketing viral care platea persoanele care puneau lin-uri catre site in e-mail-ul personal.
Nu a primit nici un fel de finantare si neavand profit, pana la sfarsitul lui 2000 a fost nevoita sa iasa de pe piata.
Ourbeginning.com
In 2000, “ourbeginning” era un site de planificare de nunti care, dupa spotul realizat ssi milioanele de dolari pe care le-a dat pentru o... mai mult
Joi, 03 Februarie 2011, ora 14:15