90% dintre masinile la mana a doua au fost cumparate "pe incredere", in 2017

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 14:03
3180 citiri
90% dintre masinile la mana a doua au fost cumparate "pe incredere", in 2017
Foto: CC0 Creative Commons

Un procentaj de 90% din totalul masinilor second hand comercializate in Romania in 2017 au fost cumparate "pe incredere", in baza informatiilor furnizate de vanzator si doar cel mult 10% au avut istoricul verificat, reiese dintr-o analiza a pietei auto de profil realizata de un portal specializat, data luni publicitatii.

Datele analizate releva faptul ca masini ale marcilor Volkswagen, BMW si Audi au fost cele mai verificate de clientii de automobile rulate din Romania, in timp ce maximum 1% dintre clientii de masini vechi Renault, Dacia, Fiat sau Peugeot verifica istoricul online.

Pe de alta parte, marea majoritate a masinilor mai vechi de 10 ani sunt cumparate fara a avea istoricul verificat online.

Potrivit platformei autoDNA.ro, masinile rulate pot fi verificate in patru moduri: online (istoric daune si kilometri), reprezentante (istoric service), ateliere service independente si mecanici independenti care se deplaseaza unde se afla masina vizata de client.

Din totalul verificarilor efectuate pe autoDNA.ro anul trecut, platforma a oferit informatii despre date tehnice, istoric de furt si lista dotarilor din fabrica pentru aproape toate masinile, precum si date despre istoric (avarii sau kilometri) in mai mult de 50% din cazuri.

Pe categorii de vechime, verificarile de istoric la nivelul anului 2017 arata ca aproximativ 50% dintre masinile verificate au intre 6 si 10 ani vechime, masinile de pana in 6 ani vechime reprezinta putin peste 25% din totalul verificarilor, iar mai putin de 5% dintre masinile verificate au avut peste 15 ani vechime.

Platforma de verificare online a istoricului masinilor autoDNA.ro activeaza pe piata din Romania din 2015, sub forma de franciza, avand sediul central in Polonia. Datele despre istoricul autovehiculelor rulate sunt achizitionate si actualizate permanent, cu informatii de la companii de asigurari sau asociatii ale acestora, firme de leasing operational, registre auto nationale, evaluatori auto independenti si din anunturi de vanzare, scopul fiind acela de a asigura cumparatorilor un istoric cat mai complet si cat mai transparent cu putinta.

De asemenea, platforma furnizeaza, contra-cost, rapoarte despre autoturisme care au fost inmatriculate in Europa, indiferent de anul de fabricatie, marca sau model. Datele furnizate depind de fiecare serie de sasiu in parte si, drept urmare, inainte de achizitia unui raport despre o anumita serie de sasiu, este afisat un rezumat al datelor disponibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#vanzari masini second hand , #Auto second