CEC Bank ofera clientilor acces direct la situatia taxelor, impozitelor si a amenzilor datorate catre autoritati direct din aplicatia Mobile Banking, prin interogarea si integrarea cu Ghiseul.ro. Banca permite si achitarea imediata a acestora, fara comisioane.
"CEC Bank a demarat inca de anul trecut mai multe initiative de digitalizare - precum lansarea platilor de pe mobil, deschiderea online a conturilor - si avem convingerea ca internetul de pe mobil este unul din canale care ne vor permite sa atragem noi clienti si sa contribuim astfel la cresterea incluziunii financiare in Romania.
In 2019, numarul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95% si credem ca acesta este canalul cu cel mai ridicat potential de crestere", a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.
La nivelul anului trecut, circa 60% din volumele de tranzactii ale clientilor CEC Bank au fost initiate prin canalele alternative - Internet Banking si Mobile Banking.
Clientii CEC Bank aveau inca de anul trecut posibilitatea de a plati online taxele, impozitele sau amenzile, prin aplicatia Mobile Banking, prin selectarea si completarea detaliilor de plata (tipul de impozit, institutia beneficiara, suma datorata).
Dupa integrarea cu ghiseul.ro, taxele si impozitele locale - precum cele pentru terenuri si cladiri, cele auto, dar si amenzile se pot plati cu un simplu click, sumele datorate la nivel individual fiind afisate direct, sub forma de lista.
Nu se percep... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 16:53
Comisia Europeana a constatat ca planurile Romaniei de a injecta capital in valoare de 200 de milioane euro in CEC Bank, care este detinuta integral de stat, nu implica acordarea unui ajutor de stat, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Comisia a constatat ca recapitalizarea va fi realizata in conditiile pietei si, prin urmare, nu implica niciun ajutor de stat in favoarea bancii in sensul normelor UE.
CEC Bank este in prezent a saptea banca din Romania fiind detinuta integral de statul roman din 1864.
"Tratatul UE este neutru in ceea ce priveste proprietatea publica/privata. Am constatat ca Guvernul roman, in calitate de unic proprietar al CEC Bank, urma sa efectueze o injectie de capital in banca in aceleasi conditii pe care le-ar accepta un operator privat in economia de piata. Prin urmare, am concluzionat ca recapitalizarea bancii nu a implicat ajutor de stat in sensul normelor noastre", a declarat comisarul responsabil cu politica in domeniul concurentei, Margrethe Vestager.
In luna octombrie 2019, Romania a notificat Comisiei intentia sa de a recapitaliza CEC Bank, care este detinuta de stat. Recapitalizarea are drept obiectiv sa consolideze capacitatea de creditare a bancii, tinand seama, in special, de potentialul pietei interne si sa initieze o perfectionare substantiala a sistemelor informatice ale bancii astfel incat aceasta sa continue sa ofere servicii clientilor sai, sa isi imbunatateasca eficienta si sa reduca riscul... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2019, ora 14:48
Comisia Europeana va prezenta la sfarsitul acestei luni o propunere de modificare a regulilor ce privesc spatiul de libera circulatie Schengen pentru a le adapta noilor provocari.
Initiativa survine la scurt timp dupa ce cinci state europene, inclusiv Franta si Germania, au cerut celorlalte tari membre ale spatiului Schengen sa accepte posibilitatea extinderii de la doi la patru ani a controalelor exceptionale ce pot fi instituite la frontierele interne.
Riscurile teroriste par sa-i fi convins in final pe responsabilii Comisiei Europene sa se gandeasca la noi reguli pentru functionarea spatiului Schengen.
Comisarul european pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, a admis ca actualele norme prezinta unele carente ce fac dificila combaterea terorismului. Totusi, el a adaugat ca nu va da un cec in alb pentru orice introducere temporara a controalelor la frontierele interne.
In acest context, Avramopoulos a amintit ca in luna noiembrie trebuie sa inceteze respectivele controale pe care Austria, Danemarca, Germania, Norvegia (care nu este membra a UE, dar face parte din Schengen) si Suedia le-au instituit la frontierele interne nu din cauza riscurilor teroriste, ci pentru a controla mai bine migratia ilegala.
Desi nu s-a regasit pe agenda reuniunii JAI desfasurata joi la Bruxelles, reforma spatiului Schengen a fost totusi discutata, noteaza El Pais.
Franta si Danemarca, doua dintre tarile care au prezentat o initiativa comuna pentru a extinde pana la patru ani... mai mult
Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 08:47
Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, si-a exprimat speranta ca presedintele Klaus Iohannis va trimite Curtii Constitutionale Legea darii in plata, daca aceasta va fi aprobata de Parlament intr-o forma care va dauna sectorului bancar.
"Am speranta ca vor fi aduse amendamente. Am speranta ca, daca in lege vor ramane lucruri grave, presedintele va sesiza Curtea Constitutionala", a spus Ghetea, care este si presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Bancilor, in cadrul unei conferinte pe tema sectorului financiar din Romania.
"In ultima instanta, daca acest lucru nu se va intampla, la primele procese care vor aparea, bancile vor putea ridica exceptii de neconstitutionalitate, iar atunci Curtea Constitutionala se va sesiza", a adaugat Ghetea.
Proiectul Legii darii in plata a fost votat, marti, pe articole, la Comisia juridica a Camerei Deputatilor si va merge in plen.
Citeste mai departe despre "Seful CEC Bank, despre darea in plata: Sper ca Iohannis va sesiza CCR. Daca nu, o vor face bancile" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 16:49
Raportul comisiei senatoriale de buget privind activitatea CEC Bank a fost depus, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, presedintele comisiei, Cosmin Nicula, facand declaratii contradictorii cu privire la confidentialitatea acestui document.
Presedintele Comisiei de buget-finante, senatorul PSD Cosmin Nicula, a declarat ca nu poate da detalii privind concluziile raportului de ancheta, acestea urmand a fi prezentate presei de catre Biroul Permanent al Senatului.
Comin Nicula a anuntat ca a depus raportul comisiei la Biroul Permanent al Senatului, la Secretariatul general, si ca urmeaza sa fie discutat de conducerea Senatului pe 30 decembrie.
"Nu pot sa va spun date cu caracter confidential, aceste date cu caracter confidential sunt depuse la caseta de informatii secrete a Senatului, iar membrii Biroului permanent care au ORNISS le pot studia acolo", a anuntat Cosmin Nicula.
Intrebat de ce comisia parlamentara a introdus aceste date cu caracter confidential in raport, Cosmin Nicula s-a contrazis: "Ce date cu caracter confidential am spus ca am introdus? Nu am spus asta".
Nicula a continuat, trimitandu-i pe jurnalisti sa citeasca Ordonanta 99/2006, articolul 111, unde scrie de ce raportul comisiei este "secret".
Ulterior, acesta a revenit: "Acest raport este si va fi facut public si nu contine acele date cu caracter secret. Sunt confidentiale, pai normal, iar daca sunt confidentiale ele nu fac parte din acel raport".
La insistentele presei privind... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 16:32
Presedintele Comisiei de buget din Senat care ancheteaza activitatea CEC Bank, Cosmin Nicula, a declarat, luni, la finalul sedintei care a durat aproximativ jumatate de ora, ca Radu Ghetea a pus la dispozitia comisiei documentele solicitate, care nu contin nume, CNP, CUI sau denumirea societatii.
Nicula a mai spus ca, in urma primirii acestor documente, comisia urmeaza sa elaboreze raportul pana miercuri, pe care il va depune la Biroul Permanent al Senatului.
"Am finalizat anchetele cu privire la CEC si urmeaza ca dupa-amiaza, in cursul zilei de maine (marti - n.r.), sa ne intalnim sa finalizam raportul. Am primit documentele de la CEC, cele pe care le-am solicitat saptamana trecuta, documente care vor sta la baza analizei noastre, pentru finalizarea raportului", a spus Nicula.
Despre continutul documentelor puse la dispozitie de CEC Bank, Cosmin Nicula a aratat ca secretul bancar este foarte bine stipulat in lege si ca membrii comisiei au primit documentele solicitate, cu caracter confidential, dar "fara nume, fara CNP, fara CUI, fara denumirea societatii".
CEC Bank a acordat un singur credit mai mare de 700.000 de euro, in 2013
Nicula a tinut sa revina si asupra declaratiei privind numarul creditelor de peste un milion de euro acordate de CEC Bank, el aratand ca in 2013 s-a acordat un singur credit agricol, de catre CEC, mai mare de 700.000 de euro: "Fac o precizare, saptamana trecuta cred ca a fost o neintelegere dupa sedinta comisiei, cand s-au invocat... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2013, ora 14:45
Comisia de buget-finante din Senat a inceput, luni, audierea presedintelui CEC Bank, Radu Ghetea.
Audierea a inceput cu aproximativ o ora intarziere, timp in care Radu Ghetea a fost prezent in cabinetul presedintelui Comisiei, Cosmin Nicula, impreuna cu alti membri.
Initial era stabilit sa fie audiat si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, dar potrivit unor surse oficiale nu a mai fost nevoie de acesta, pentru ca Radu Ghetea a pus la dispozitie toate datele.
Comisia este insarcinata cu analiza activitatii CEC Bank.
Saptamana trecuta, presedintele CEC Bank nu a putut raspunde la toate intrebarile Comisiei, invocand secretul bancar, in conditiile in care membrii au semnat un angajament de confidentialitate, iar presedintele Comisiei de buget-finante, Cosmin Nicula, are certificat ORNISS. mai mult
Luni, 16 Decembrie 2013, ora 14:00
Presedintele CEC Bank Radu Ghetea, prezent la audierile din Comisia de buget-finante din Senat cu privire la activitatea bancii, nu raspunde la toate intrebarile Comisiei, invocand secretul bancar, au declarat surse oficiale.
"Domnul Ghetea nu ne raspunde la toate intrebarile si spune in continuare ca este secret bancar. Probabil ca audierile vor continua si luni tot cu domnul Ghetea", au precizat sursele citate.
Audierea presedintelui CEC Bank, Radu Ghetea, in Comisia de buget-finante din Senat, a inceput miercuri cu peste o ora intarziere. mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 12:45
Conducerea Parlamentului a decis, luni, infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia unui teren in judetul Calarasi de catre Ioana Basescu, hotararea urmand sa fie supusa marti votului plenului celor doua Camere, au declarat surse din BP reunite.
Membrii Birourilor permanente reunite au discutat luni si in precedenta sedinta despre infiintarea comisiei, convenindu-se atunci ca aceasta sa fie formata din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD - 6 membri, PNL - 4, PDL - 2 si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.
Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.
Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi, dar isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de ancheta Calarasi, fiind discutate si numele parlamentarilor care sa faca parte din aceasta, respectiv Ioan Cupsa, Costel Alexe, Dorin-Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2013, ora 14:25