Carlos Tavares, directorul de operatiuni al producatorului auto francez Renault, sustine ca noua generatie a modelului Logan ar putea fi produsa si in Maroc, ceea ce ar pune presiune pe uzina de la Mioveni.
"Acolo avem o cota de 40%, pe care trebuie sa ne asiguram ca o pastram. Pentru a putea face acest lucru, vom veni cu modele adaptate, iar Loganul in trei volume reprezinta un model adaptat acelei piete", a declarat directorul de operatiuni, intr-o intalnire cu presa.
Uzina de la Tanger, din Maroc, a fost lansata la inceputul lui 2012 ca una dintre cele mai moderne uzine ale Aliantei Renault-Nissan. Oficialii Renault au declarat ca anul viitor, la Tanger se va ajunge la o productie de 400.000 de masini pe an, nivel similar cu productia de la Mioveni. Daca se va atinge acest nivel, atunci uzina din Tanger va concura in mod direct cu fabrica de pe piata locala.
De altfel, insusi numarul 2 in ierarhia Renault, Carlos Tavers, a declarat ca in Europa sunt probleme legate de competitivitate. Din aceasta cauza, oficialul Renault ia in calcul chiar disparitia companiei, in "forma actuala", potrivit Bloomberg.
Situatia "dezastruoasa" a fabricilor de pe piata auto europeana ar putea determina inchiderea completa a fabricilor Renault, spune Carlos Tavares, intr-un interviu acordat publicatiei germane Automobilwoche, citat de Reuters.
"Sunt, intr-adevar, prea multe uzine", a subliniat responsabilul Renault, care a mentionat ca, printre altele, se analizeaza... mai mult
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 15:31
Strategia Renault pentru Romania e sa ramana aici, sa-si consolideze pozitia si sa-si foloseasca eficient capacitatile de productie, afirma Carlos Tavares, directorul de operatiuni al grupului Renault.
Acesta a precizat ca nu numai ca nu se pune problema ca francezii sa plece, dar Romania e un exemplu de urmat pentru celelalte uzine ale grupului, iar locul ei in strategia grupului va ramane foarte important, scrie Businessmagazin.ro
"Am avut placerea ca in aceasta dimineata sa felicit echipa de la Dacia pentru excelenta muncii sale", a declarat Carlos Tavarez.
Acesta si-a manifestat aprecierea vizavi de munca angajatilor romani si calitatea produselor fabricate aici, felicitand angajatii pentru faptul ca Dacia e cea mai vanduta marca din Romania, cu 35% din piata, iar Renault e pe pozitia a treia.
Mutarea unei parti din productia modelului Sandero in Maroc a nascut nelinisti in Romania, privind o eventuala plecare Renault din Romania, dupa exemplul Nokia.
Carlos Taveres, a exclus ideea ca Renault ar putea parasi Romania, afirmand ca strategia Renault este de a-si consolida pozitia aici.
In plus, Taveres a precizat ca Renault Romania este un exemplu de performanta pentru restul uzinelor grupului, iar compania va continua sa foloseasca eficient capacitatea industriala de pe piata locala, ritmul de productie vizat fiind de 300.000 de unitati pe an. mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 15:43
Renault a numit un nou director operational, Carlos Taveres, acesta urmand sa il inlocuiasca pe Patrick Pelata, care a demisionat in aprilie pentru rolul jucat in scandalul de spionaj industrial din acest an, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Tavares, in varsta de 52 de ani, conduce in prezent operatiunile Nissan Motor in regiunea America.
Odata cu aceasta numire, presedintele Renault si al Nissan, Carlos Ghosn, se va implica mai mult in operatiunile curente ale grupului francez si se va concentra mai mult pe managementul producatorului auto, a adaugat sursa.
Caroline De Gezelle, purtator de cuvant al Renault, a refuzat sa comenteze informatia.
Pelata a demisionat in aprilie, la presiunea guvernului francez, care este cel mai mare actionar al Renault, cu o participatie de 15%, dupa ce grupul a concediat trei directori suspectati pe nedrept de spionaj industrial.
Odata cu implicarea mai mare a lui Ghosn in activitatile Renault, rolul directorului operational va fi usor diminuat, comparativ cu atributiile cedate lui Pelata in 2008, a aratat sursa, precizand ca responsabilitatile vor fi stabilite in detaliu saptamanile urmatoare. mai mult
Luni, 30 Mai 2011, ora 22:53