Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, a declarat, sambata, la Baia Mare, ca sustine reactivarea perimetrelor miniere din judetul Maramures inchise in anul 2007.
"In primul rand, intentia noastra este sa redeschidem acele perimetre miniere rentabile, dar si altele noi care ar putea spori capacitatea de extractie a metalelor neferoase. E greu de acceptat faptul ca zona Maramuresului, bogata in minereuri neferoase, sa se spuna ca nu mai e rentabila".
"Acest fapt se poate consuma intr-un parteneriat public-privat, in conditiile legiferate si altele care ar trebui imbunatatite. Noi urmarim sa cream noi locuri de munca si de aceea sustin redeschiderea perimetrelor miniere rentabile, dar in conditii de protejare a mediului. Din datele tehnice detinute de minister rezulta ca Maramuresul detine o cantitate importanta de zacaminte neferoase", a spus Lucian Bode.
Ministrul economiei a precizat ca au fost identificate 5 foste perimetre miniere care ar putea fi reactivate, dar in acelasi timp se are in vedere si scoaterea la vanzare a peste 500.000 de tone de pirite aurifere, rezultate din activitatea de procesare a minereurilor neferoase de a lungul celor 50 de ani de minerit.
"Compania miniera Remin Baia Mare poate initia, impreuna cu institutiile abilitate, procedura de scoatere la vanzare a piritelor aurifere. Totul se poate face doar cu respectarea legislatiei nationale si internationale in acest domeniu. Exploatarea piritelor aurifere... mai mult
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 10:29
Managementul privat va fi implementat mai intai la Oltchim, Romarm si Hidroelectrica, dupa care va urma compania Electrica Furnizare, a declarat miercuri ministrul Economiei,Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode.
"Primele companii cu management privat vor fi Oltchim, Romarm si Hidroelectrica, apoi Electrica Furnizare", a precizat Bode.
Actionarii Oltchim au aprobat in Adunarea Generala Ordinara care a avut loc luni declansarea procedurilor de selectare a noilor administratori, conform Ordonantei de Urgenta 109/2011.
OUG 109 din 30 noiembrie 2011 prevede ca "membrii consiliului de administratie sunt desemnati de adunarea generala a actionarilor, la propunerea consiliului de administratie in functie sau a actionarilor. Candidatii propusi de consiliul de administratie sunt selectati/evaluati in prealabil si recomandati de comitetul de nominalizare din cadrul consiliului de administratie".
"Prin decizie a consiliului de administratie se poate stabili ca in procesul de evaluare comitetul de nominalizare este asistat de un expert independent, persoana fizica sau juridica specializata in recrutarea resurselor umane, ale carui servicii sunt contractate de societate in conditiile legii".
Totodata, la companiile cu cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane de euro si cu cel putin 50 de angajati, "este obligatorie efectuarea selectiei candidatilor de catre un expert independent, persoana fizica sau juridica specializata in recrutarea resurselor umane",... mai mult
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 16:43