Vadim Benyatov, fost bancher la Credit Suisse Group AG, care in 2006 a fost arestat in Romania si ulterior condamnat in dosarul privatizarilor strategice, a dat in judecata grupul bancar elvetian cerand despagubiri in valoare de 68 milioane sterline (89,5 milioane dolari), sustinand ca din cauza condamnarii sale in Romania nu mai poate sa se angajeze nici macar la Uber, transmite Bloomberg.
In cursul audierilor care au avut loc luni la un tribunal din Londra, avocatii bancii au cerut o respingere a solicitarii, apreciind ca Benyatov nu are sanse de castig.
Vadim Benyatov a fost arestat in Romania in anul 2006, cand lucra pentru Credit Suisse Group AG, in dosarul cu privire la privatizarea companiilor de utilitati. In documentele trimise curtii, Benyatov sustine ca intr-o dimineata a fost scos din camera sa de la hotelul Hilton din Bucuresti si inchis intr-o celula de arest alaturi de "doi dealeri de heroina si un hot recidivist". Ulterior, Benyatov a fost eliberat din inchisoare si plasat in arest la domiciliu in Bucuresti.
Dupa noua ani de proceduri juridice, Vadim Benyatov a fost demis de Credit Suisse in anul 2015, dupa condamnarea sa de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) din Romania. In prezent, Benyatov traieste in Los Angeles, dupa ce a fugit din Europa in 2015, atunci cand a fost emis un mandat european de arest pe numele sau.
Vadim Benyatov a dat in judecata Credit Suisse sustinand ca banca nu a venit in ajutorul sau in timpul procedurilor... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 15:30
Antrenorul tenismenului Robin Haase, Mark De Jong, a fost arestat, joi, pe aeroportul din Amsterdam, fiind acuzat ca a ucis un om de afaceri olandez.
Fostul tenismen profesionist Mark De Jong a fost arestat la revenirea din SUA, unde elevul sau s-a retras din cadrul turneului de la Miami din cauza unei accidentari, conform postului olandez ...citeste mai departe despre "Antrenorul unui tenismen cunoscut, arestat pe aeroportul din Amsterdam: E acuzat ca a ucis un bancher" pe Ziare.com mai mult
Joi, 24 Martie 2016, ora 18:20
Serghei Pugacev, un magnat cunoscut odinioara ca "bancherul lui Putin" din cauza influentei sale la Kremlin, a depus plangere impotriva Rusiei, careia-i pretinde peste zece miliarde de dolari, dupa ce imperiul sau comercial s-a prabusit din cauza caderii in dizgratia lui Putin.
Avocatii lui Pugacev au publicat luni o notificare de creante impotriva Rusiei, care este susceptibila sa fie audiata la Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga, a declarat o sursa apropiata lui Pugacev, care a solicitat anonimatul.
Ei urmeaza sa prezinte reclamatia marti, la Paris, potrivit acestei surse.
"Bancherul Kremlinului" da in judecata Rusia si cere milioane de euro
Guvernul rus - care cauta sa-l aresteze pe Pugacev, pe care il acuza de deturnare de fonduri si insusire ilegala de active, acuzatii pe care acesta le respinge - nu a putut fi contactat imediat.
Moscova lupta deja impotriva unei hotarari a aceleiasi Curti, pronuntate in 2014, prin care este obligata sa plateasca 50 de ...citeste mai departe despre ""Bancherul lui Putin" depune plangere impotriva Rusiei. Ce pretinde" pe Ziare.com mai mult
Marti, 22 Septembrie 2015, ora 12:22
Un britanic de 29 de ani a fost arestat, in weekend, dupa ce cadavrele a doua femei au fost gasite in apartamentul lui din Hong Kong.
Gatul unei femei era taiat, iar corpul celeilalte a fost gasit intr-un geamantan de pe balcon. Barbatul, pe nume Rurik George Caton Jutting, a fost acuzat de uciderea celor doua femei si a fost identificat drept angajat al Merryll Lynch - Bank of America, scrie The Telegraph.
"O persoana cu acest nume tocmai parasise compania", a declarat Paul Scanlon, un purtator de cuvant al Merryll Lynch din Hong Kong.
Jutting ar fi chemat chiar el politia, sambata dimineata, pentru a cere ca apartamentul sau sa fie cercetat.
La fata locului, politistii au gasit o femeie intre 25 si 30 de ani cu gatul taiat.
Ulterior, o alta femeie, identificata ...citeste mai departe despre "Fost angajat al unei banci de top, arestat pentru doua crime. Avea o femeie in valiza" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 12:50
Un bancher care si-a inscenat moartea si care era cautat de FBI pentru o frauda de 21 de milioane de dolari a fost arestat in Gerogia, dupa ce a fost oprit in trafic pentru o greseala minora.
Barbatul disparuse cu un an si jumatate in urma, dupa ce lasase un bilet in care anunta ca se va sinucide, transmite Russia Today.
Aubrey Lee Price, in varsta de 47 de ani, a fost oprit in trafic pentru o neregula minora legata de un geam al autoturismului, potrivit politistilor locali. Agentii au realizat in scurt timp ca barbatul era cautat de FBI, asa ca l-au arestat.
Un pescar din Marea Britanie si-a inscenat moartea sa ...citeste mai departe despre "Un bancher si-a inscenat moartea dupa o frauda uriasa - L-a dat de gol o amenda de circulatie" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 09:57
Garanti Bank Romania informeaza ca nu a avut nicio implicare in cazul "Dosarul bancherilor" si nu a acordat niciun fel de credit niciuneia dintre societatile comerciale aflate in cauza.
"Garanti Bank Romania nu a avut nicio implicare in cazul "Dosarul bancherilor", banca neacordand niciun fel de credit niciuneia dintre societatile comerciale aflate in cauza", au precizat reprezentantii bancii.
Precizarea vine dupa ce, in propunerea de arestare a unuia dintre inculpatii din dosar, respectiv a lui Stan Mihai, procurorii au aratat ca acesta ar fi folosit in raport de bancile comerciale CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank si Garanti Bank, inscrisuri sub semnatura privata (situatii financiare si bilanturi contabile) si inscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscala si acte de identitate), "in scopul producerii de consecinte juridice cu ocazia negocierii, incheierii si executarii unor contracte de creditare cu unitati bancare din Romania".
In dosarul bancherilor, procurorii au cerut arestarea preventiva a 33 de persoane, iar judecatorii au emis 17 mandate de incarcerare, printre cei ajunsi in detentie numarandu-se liderul gruparii infractionale, Daniel Ruse, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, si fostul general DIE, Dragos Diaconescu, potrivit unor surse judiciare.
In acelasi caz sunt cercetati, dar in stare de libertate, vicepresedintele Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), Alexandru Claudiu Cercel-Duca, si directorul suspendat al... mai mult
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:23
Tribunalul din Calarasi a decis, sambata, sa emita mandate de arestare preventiva pentru 10 persoane, in dosarul bancherilor acuzati de frauda.
Sambata dimineata, persoanele retinute in Capitala au fost eliberate, pana la pronuntarea verdictului, din cauza ca a expirat mandatul de retinere pentru 24 de ore.
Magistratii Tribunalului Calarasi au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Rasuceanu, Niculina Tanase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazar si Nicolae Moga, acestia fiind acuzati ca ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false ca persoane fizice sau juridice.
La ora transmiterii acestei stiri, cei zece au fost introdusi in arestul Polittei judetene Calarasi.
Tribunalul Bucuresti va anunta sambata, la ora 20.00, decizia in cazul fraudelor bancare estimate de anchetatorii DIICOT la 22 de milioane de euro, judecatorul incheind sedinta in jurul orei 4.00, dupa ce a ascultat pledoariile acuzarii si ale apararii, informeaza surse judiciare.
Frauda bancara - Tribunalul stabileste sambata sanctiunile pentru cei implicati
Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a... mai mult
Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 09:08
Tentatia poate fi irezistibila atunci cand ai acces nestingherit la sume de bani uriase. Angajati ai unora dintre cele mai mari banci din lume au cazut prada ispitei.
Criza financiara pare sa fi stimulat apetitul bancherilor pentru castiguri ilegale, cazurile raportate in presa internationala fiind frecvente. In acelasi timp, deficitul de loialitate in cazul angajatilor isi lasa amprenta asupra performantelor financiare ale institutiilor care i-au investit cu incredere.
Pentru cea mai mare frauda din toate timpurile, "meritul" ii apartine lui Mukhtar Ablyazov, un miliardar din Kazahstan acuzat ca a sustras mai mult de cinci miliarde de dolari prin intermediul unei retele de companii pe care le detinea. Ablyazov, fost presedinte al bancii BTA din Kazahstan, a mai fost gasit vinovat pentru nedeclararea averii vaste pe care o adunase.
Bancherul a fost condamnat la 22 de luni in inchisoare pentru sfidarea instantei, pentru ca incercase sa ascunda de creditori bunuri in valoare de peste 50 de milioane de dolari. El a negat acuzatiile, denuntandu-le ca fiind motivate politic si ca reprezentand o incercare a presedintelui din Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, de a-l elimina ca adversar politic.
Se intampla si la bancile mari
Cativa bancheri britanici, printre care si un angajat al Royal Bank of Scotland (RBS), cel mai mare creditor britanic, au fost arestati pentru acuzatii de evaziune fiscala.
Citeste mai multe despre Ti-ai lasa banii pe mana lor? Bancherii... mai mult
Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:50
Mai multi bancheri britanici, inclusiv de la Royal Bank of Scotland (RBS), au fost arestati pentru acuzatii de evaziune fiscala, a anuntat duminica autoritatea pentru vama si fiscalitate (HMRC), relateaza Reuters.
"In urma unei investigatii legate de activitati ilegale in domeniul fiscalitatii, HMRC a arestat mai multe persoane, dintre care o parte lucreaza la banci din Marea Britanie", se arata intr-un comunicat al institutiei.
Investigatia se refera la fapte in folosul propriu al acestor persoane, neavand legatura cu activitatea bancilor, a precizat HMRC.
Arestarile au avut loc intr-o perioada in care cele mai mari banci britanice sunt criticate pentru plata unor salarii si bonusuri mari, in timp ce restul tarii este afectata de problemele economice, precum si pentru faptul ca nu acorda credite suficiente companiilor.
HMRC nu a mentionat cine sunt persoanele retinute si nici la ce banci sunt angajate.
Publicatia Sunday Telegraph a relatat ca patru actuali angajati precum si un fost bancher al RBS se numara intre cei arestati.
Un purtator de cuvant al RBS a refuzat sa comenteze.
Directorul general al RBS, banca detinuta in proportie de 83% de statul britanic, a renuntat in ianuarie la un pachet salarial de 1 milion de lire sterline, din cauza nemultumirii publice. mai mult
Luni, 13 Februarie 2012, ora 07:50